am@astronomija.co.yu

 

 

ASTRONOMIJA

Sadržaji Astronomije

 

 

 

Sadržaj AM

 

 

Reagovanja na prvi broj časopisa ASTRONOMIJA

 

 
Stranica iz ASTRONOMIJE

Dr Milan Ćirković
Rašljarenje po Sunčevom sistemu

Autor u tekstu govori o potrazi za vodom u Sunčevom sistemu. Voda je osnov života kakvog mi poznajemo i zato se jedan vid potrage za životom izvan naše planete zasniva na potrazi za vodom. Gde sve u Sunčevom sistemu ima vode?
 
 
regovanja
 
Povodom izlaska prvog broja Astronomije primili smo puno vaših pisama sa čestitkama, pohvalama, sugestijama i dobronamernim kritikama. Svima vama ovim putem se iskreno zahvaljujemo. Vaša podrška puno nam znači.

Evo nekih pisama koja su nam upućena.

• Primio sam prvi primerak časopisa i oduševljen sam. Sve je kako treba počevsi od sadržaja, strukture i naravno dizajna. A koliko je dobar govori i podatak da su ga ljudi iz beogradske poste dobro prelistali jer sam časopis dobio u poluotvorenoj koverti sa vidno prelistavanim stranicama znači dopao im se), ali ne mari, važno da je stigao. Još jednom svaka čast i samo tako nastavite!!!!

Vaš redovni posetilac na web-u a od danas i verni čitalac

VLADA


• Čestitam vam izlazak prvenca. Nek vam je sa srećom.

Srdačan pozdrav i još jednom SVIMA vama iskrene čestitke na prvom broju i da potrajete nam dugo.

Neđo!


• Poštovana gospodo,

juče sam primio prvi broj časopisa Astronomija i mogu da vam kažem samo - bravo. Časopis je na prvi pogled odličan i u potpunosti je zadovoljio moja očekivanja. Konačno da i mi dobijemo jedan dobar Astronomski mesečnik. Nadam se da će biti mesečnik. Pretplaćen sam na Vasionu već jako dugo i nemam nikakvih zamerki na kvalitet časopisa sem što izlazi samo tri - četiri puta godišnje. Zato se nadama da će te uspeti da održite ritam mesečnog izlaženja. Imam jedan predlog. Molim vas razmotrite mogućnost drugačije distribucije časopisa. Zašto? Prvo poštar mi je ugurao časopis u sanduče da se samo čudom nije značajnije oštetio. Drugo na koricama vidim da je cena 200 din., toliko je i mene koštao kada se doda i poštarina. Možda bi bilo bolje malo i podići cenu ali naći način da se časopis distribuira direktno u ruke čitalaca.

U većim gradovima, gde postoje astronomska društva, mogli bi to da obavite preko njih. Još jednom čestitam, odlično obavljeno. Samo nastavite tako, šta god mi čitaoci možemo da pomognemo tu smo.

Srdačan pozdrav,

Srрan Novaković


• Pošto sam već dobio prvi broj časopisa, želim samo da Vas da pohvalim i da iskažemo svoje veliko zadovoljstvo na koncepciju i uređenost Vašeg i našeg časopisa, i da poželim još puno brojeva, pa makar to bilo kao i Politika.

S postovanjem Vas verni čitalac Perić Dragoslav


• PUNO POZDRAVA I SVE POHVALE ZA OLIčNO URAĐEN ČASOPIS. NISAM MISLIO DA SE KOD NAS MOŽE URADITI NEŠTO TAK KVALITETNO I PO IZRADI I PO SADRŽAJU,IZUZEV NEKIH PREDPOSTAVLJAM ŠTAMPARSKIH GREŠAKA NE MISLIM NA ONE TIPA POGREŠNOG SLOVA VEĆ NA TO DA U PRVOM BROJU PIŠE DA JE TITAN KOJI JE OTKRIVEN 1665.G. OD STRANE HUYGENSA JUPITEROV SATELIT I SL.!?.IZUZEV TOGA MISLIM DA JE STVARNO SUPER. SAMO TAKO NASTAVITE.

UPLATIO SAM ZA PRVI BROJ ASTRONOMIJE I SVE UREDNO I SUPER STIGLO


• Interesuje me da li će časopis Astronomoja moći da se kupi na kioscima štampe u Beogradu.

Pozdrav


• Pozdrav!

Prije thedan dana naišao sam na vašu stranu i redno je pratim. Sva pohvala tako piscima kao i ljudima koji se trude oko izgleda same strane.

Interesuje me cijena za reviju Astronomija za Sloveniju.

Clear skeen!!


• Zdravo. Javljam se iz Makedonije iz grada Bitolj. Pročitao sam vaš časopis (ono što ste na internetu pisali) i mislim da je sa lepim sadržaima i zbog toga molim vas da mi kažete kako bih ja mogao doći do ovaj vaš časopis? Dali postoi neka mogućnost da i u MK dolazi ili bih morao da se pretpltim i kako to ide i koliko bi koštalo.

Pozdrav do svih Vas u redakcii iz Bitolj ćao

Zoki


• O časopisu: fantastičan je, oduševio me (pogotovu kvalitet izrade), šteta je što nema sa kim da se upoređuje na ovim prostorima, super je što ima i nečeg za amatere početnike (astrofotografija), lepo bi bilo da izdate seriju članaka o planetama S. sistema, o sazvežđima severnog neba (uključujući mitologiju), super bi bilo da ima nekih trik pitanja, mozgalica, nagradnih zagonetki..(ali ne treba praviti Skandi od časopisa - svega u normalnoj meri)...

Verujem da ovakva kritika (hvaljenje) nije od pomoći ali ovakav časopis ne ostavlja izbora.

Puno pozdrava

Dusan Dux

 

(septembar 2003.)

vrh