AM Home

am@astronomija.co.yu

 

O astronomskom magazinu

Redakcija

Redakcija vesti

Autori  lanaka u AM

Kako da postanete saradnik AM
 

 

 

Sadrzaj AM

          
 

Astronomski magazin

         

Astronomski magazin je e-zin za astronomiju. Izlazi jedanput nedeljno, aurira se po potrebi i ee. asopis se objavljuje na Nspoint-ovom serveru u Novom Sadu. E-mail adresa Astronomskog magazina je am@astronomija.co.yu. Prvi broj asopisa objavljen je novembra 1998.

asopis se najbolje vidi u "etvorci" (pa navise) brauzera Explorer i to u rezoluciji 800X600.

Ukoliko nije drukije naznaeno sva vremena u asopisu su data po SEV (=UT+1) (+ 1 sat kad je na snazi letnje vreme). Kada nije drukije naznaceno svi astronomski podaci se odnose na:

Latitudu    45 14' 55" N
Longitudu 19 49' 34" E

AM redovno objavljuje podatke o nebeskim dogaajima i pojavama koji se mogu pratiti iz jugoistone Evrope te vesti iz astronomije i srodnih disciplina.

Vei deo asopisa ima enciklopedijski karakter i predstavlja bazu podataka koja se stalno proiruje i dopunjava novim podacima.

asopis je otvoren za sve priloge, prezentacije, oglase i sline radove u vezi sa astronomijom. Za podatke u objavljenom prilogu odgovoran je autor priloga. (Vie o objavljivanju vaih priloga: Kako da postanete saradnik AM)

Astronomski magazin uredjuje Aleksandar Zorki, ljubitelj astronomije. Svi nepotpisani prilozi u AM potiu iz njegovog pera.

[januar 2002.]

vrh