Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
 Teorija
 

Sadržaj AM
 

Potražite u AM

 
NSPoint

 

 

Odsek za fiziku Prirodno-matamatičkog fakulteta i Univerzitet u Nišu,
organizuju međunarodni naučni skup

Kvantni modeli na nekomutativnim i deformisanim prostorima
(SEENET-MTP WORKSHOP QM2005
Quantum Models on Noncommutative and Deformed Spaces).
(Niš, 3-7. novembar 2005. godine)

Skup se organizuje u okviru godišnjeg zasedanja "MREŽE MATEMATIČKE I TEORIJSKE FIZIKE ZA JUGOISTOČNU EVROPU" (Southeastern European Network in Theoretical and Mathematical Physics - SEENET-MTP, http://seenet-mtp.pmf.ni.ac.yu/, http://mtp.mmilan.com/qm2005). Mrežu trenutno sačinjava devet univerziteta i instituta iz Srbije, Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije i Hrvatske i ima preko sto članova iz čitave Evrope. Mrežom koordinira Odsek za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Tokom konferencije predavanje će održati profesor Julijus Ves iz Minhena, član Srpske akademije nauka i umetnosti, Austrijske i Bavarske akademije nauka, jedan od vodećih istraživača u oblasti fizike elementarnih čestica i kandidat za Nobelovu nagradu za teoriju supersimetrije. Tokom poslednjih pet godina dao je veliki doprinos u opremanju Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i Univerziteta u Nišu, Beogradu i Novom Sadu kompjuterima i telekomunikacionom opremom, naučnom literaturom, kao i u povezivanju naučnika iz Srbije sa kolegama u Evropi i svetu.

Svečano otvaranje skupa je 4. novembra 2005. godine u 10:00 časova u Maloj sali (broj 38) Univerziteta u Nišu, Univerzitetski trg 2. Termin predviđen za razgovor sa profesorom Vesom i učesnicima skupa je subota 5.11.2005. godine u 12:00 časova u zgradi PMF-a, ul. Višegradska 33, sala broj 100.

Koordinator Mreže SEENET-MTP

prof. dr Goran Đorđević
e-mail: gorandj@junis.ni.ac.yu
Tel: 018/533-015/lok. 47
Tel/Faks: 018/533-014

(05.11.2005.)


Komentar
Vaše ime:
Vaš e-mail:
Predmet:
Vaš komentar:

 

vrh