AM Home

am@astronomija.co.yu

 

Statistika

 

Sadržaj AM

          

 

Ma koliko uslovi za rad bili losi Astronomski magazin je u 2000-toj godini rastao i razvijao se. Dobio je vise novih rubrika, povecao broj saradnika, a broj citalaca je u stalnom porastu. Cak je od mesecnog postao nedeljni casopis.

Danas se Astronomski magazin prostire na oko 50 MB memorijskog prostora. Sadrzi nesto vise od dve hiljade crteza, fotografija i slicica sto sve zauzima oko 20 MB prostora. Casopis je izlinkovan sa preko 11000 internih i eksternih linkova.

Ukupno je do sada za AM pisalo dvadesetak autora (ko je pisao). AM odrzava prisne veze sa nekoliko astronomskih drustava iz YU i CRO.

Astronomski magazin ima stabilnu citalacku publiku. Broj citalaca oscilira, ali generalno posmatrano on je u blagom i konstantnom porastu (trenutno nesto iznad 30 poseta dnevno). Tipican citalac Astronomskog magazina je mlad, solidno obrazovan student. Racunamo da su medju citaocima momci u neznatnoj vecini nad devojkama. Ali, sudeci po nasoj nagradnoj igri devojke su nesto pametnije :o).

Najvise citalaca je iz Jugoslavije, zatim iz Hrvatske, Kanade itd.

Na broj citalaca, sem kvaliteta magazina, utice i broj ljubitelja astronomije i to onih koji imaju kompjuter i vezu sa Internetom. S obzirom da je takvih dosta malo broj poseta Astronomskom magazinu je solidan i verovatno ce se on povecavati sa povecanjem standarda, tj. sa brojem Internet korisnika.

[decembar 2000.]

vrh