HOME

am@astronomija.co.yu

2003

Nedeljne Vesti

 

 


 

Sadržaj AM

 

sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
17. mart 2003.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER :: 17.03.2003. ::..

>> :: Internet kampanja za auto-put Džina Rodenberija

Teri Donavel, stanovnik El Pasa, započeo je internet kampanju za dodeljivanje imena Džina Rodenberija, tvorcu “Zvezdanih staza”, međudržavnom auto-putu. Donavel je prošle godine uspeo u kampanji da se 4. oktobar u El Pasu proglasi za “Dan Džina Rodenberija”, kao i da planetarijum u tom mestu ponese ime tvorca čuvene SF serije.

>> :: Tolijanci se vratili u “Zvezdane staze”

Brenon Braga, jedan od tvoraca “Enterprise-a”, najnovjeg serijala u sklopu “Zvezdanih staza”, najavio je povratak vanzemaljske rase Tolijanaca koji su se prvi put pojavili u originalnoj seriji iz 1968. godine, u epizodi “The Tholian Web”.

“Da, Tolijanci će se pojaviti. Imaćemo priču o Temporalnom hladnom ratu, a oni će predstavljati iznenađenje. Možda će imati i veću ulogu”, naglasio je Braga i dodao da će se u novim epizodama pojaviti i Andorijanci, koje je publika mogla i ranije da vidi. Najavljen je povratak glumaca Džefrija Kombsa (Šren) i Suzi Plakson koju fanovi najviše pamte po ulozi Klingonke K’Elejr u “Sledećoj generaciji”.

>> :: Džoan Ketlin Rouling gostuje kod “Simpsonovih”

Džoana Ketlin Rouling, žena koja je stvorila Harija Potera – najpopularnijeg dečijeg čarobnjaka, gostovaće u kultnoj američkoj animiranoj tv-seriji “Simpsonovi”. Spisateljica će se pojaviti u epizodi čija je radnja, o disfunkcionalnosti porodice, smeštena u Englesku. Roulingova će se sresti sa Homerom Simpsonom i njegovom porodicom kada oni dolaze u Englesku da pronađu devojku koja ima veze sa njihovim dedom.

“Simpsonovi će da nalete na Dž. K. Roulingovu ispred jedne knjižare i razgovaraće o Hariju Poteru”, izjavio je izvršni producent serije Don Pejn za novinu “Sun”.

U ovoj epizodi će se pojaviti i Ian Mekelen, zvezda Piter Džeksonovog serijala “Gospodar prstenova”. Američka porodica će ići da gleda njegov nastup u Šekspirovom “Magbetu”, ali će mu doneti lošu sreću pošto će glasno izgovoriti njegovo ime – iz pokušaja izazivanja dobro poznatog pozorišnog sujeverja. Zbog ovoga će na glumca da padne drvena bina i rasveta.

>> :: Bez Boreanca u Supermenu?

Britanske novine, magazin “Hello!” i tabloid “Daily Express”, prenose glasinu da je Dejvid Boreanc, zvezda tv-serije “Angel”, potpisao ugovor i da će glumiti u naredna tri filma o Supermenu, ali je glumac odmah ovo demantovao. Novo ostvarenje o superheroju režirace Bret Ratner za kompaniju “Warner Bros”.

Prošle nedelje Džoš Harnet je odustao od uloge, tako da se na listi potencijalnih Supermena, prema dosadašnjim glasinama, nalaze Brendan Frejzer, Pol Voker i Metju Bomer.

>> :: Vivingova mala ali značajna uloga u “Povratku kralja”

Hjugo Viving, koji glumi lidera vilenjaka Elronda u Piter Džeksonovoj trilogiji “Gospodar prstenova”, najavio je da će njegov lik imati malu ali značajnu ulogu u trećem, završnom, delu “Povratak kralja”.

“Elrond nije glavni filmski junak na platnu. On predstavlja izvesne elemente Srednje zemlje i to je lik koji zna njenu predistoriju jer je star 3.500 godina. On je tu potreban zbog ljubavne priče izmedu Aruene i Aragorna, kao i zbog činjenice da vilovnjaci napuštaju Srednju zemlju koju preuzimaju ljudi. On, zato, govori bitan deo priče”, rekao je Viving kojeg će publika ove godine gledati i u nastavcima filma “Matriks”. Film “Gospodar prstenova: Povratak kralja” stiže u bioskope 17. decembra.

>> :: Snimljeno pet verzija smrti Sarumana

Snimljeno je pet razlicitih verzija smrti Sarumana za završni deo Džeksonove trilogije “Gospodar prstenova: Povratak kralja”. Kristofer Li je izjavio da nema pojma koja će biti iskorišćena u finalnoj verziji filma, ali da se nada da će to biti “ona iz knjige”.

U međuvremenu pojavila se i glasina da je prva montirana verzija filma “Povratak” dugačka šest sati zbog ogromne količine materijala koji je snimljen da bi se ispratila originalna Tolkinova priča.

 

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride |