HOME

am@astronomija.co.yu

2003

 

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
19. decembar2003.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER ::  ::..

>> :: Vud priča o kraju Prstena

Ilajža Vod, koji glumi Froda u trećem nastavku filma "Gospodar Prstenova - Povratak Kralja" je za SCI-FI Wire izjavio da mu je poslednji dan snimanja bio traumatičan.

"Oh, bože. Možete zamisliti koliko je emocija vezano za poslednje snimanje. Tada smo konačno morali da se oprostimo od likova koje glumimo, od ekipe, od svoje prikolice, od celog sveobuhvatnog iskustva rada na ovim filmovima."

Vud je rekao da je svoju ulogu u epskoj filmskoj trilogiji u junu, kada je snimio poslednju od preostalih scena.

"Bilo mi je teško da se pomirim sa time. Nisam mogao da verujem da se sve završava posle četiri godine rada. Poslednjeg dana sam bio potpuno iscrpljen. Ceo dan sam imao čvorove u stomaku."

Vudova poslednja scena je, ironično, bila sa samog kraja "Povratka Kralja" posle Frodovog povratka u Okrug kada on završava knjigu u kojoj opisuje događaje iz tri filma.

"Cela scena je bila veoma simbolična, i svi su došli da vide snimanje, i sećam se da smo morali pet-šest puta da je ponovimo,... onda mi je (režiser) Piter (Džekson) prišao i počeo da plače, mislim, zagrlio me je i počeo da plače na mom ramenu. To je bilo toliko tužno, i svi su plakali."

Vud je tada rekao da bi Džekson napravio malu ceremoniju kadagod bi neki od glumaca završio sa snimanjem, tokom koje bi glumcu prikazao zbirku "bisera" sa snimanja i zatim mu poklonio klapu sa snimanja poslednje scene i ključni rekvizit, obično glumčevo oružje iz filma. Ilajža Vud je dobio Frodov mač, Žalac.

"Piter bi zatim održao govor ekipi, celoj ekipi, što je bilo neverovatno i veoma emocionalno", rekao je Vud. "Dobio sam Žalac i poslednji par čupavih stopala koji sam koristio, koje mora da sada užasno smrde. Zatim je svaki glumac mogao da održi govor. Ja sam bio potpuno ophrvan emocijama, ali su neki glumci divno izrazili svoja osećanja. Dom (Monahan- glumi Merija), ja i Endi (Serkis- glumi Goluma) smo slučajno završili snimanje istog dana, i Dom je govorio pre mene i održao divan govor, i onda sam došao ja na red i samo rekao "ne znam šta da kažem" Bio sam pun emocija, ali je bilo sjajno."

"Povratak Kralja" je počeo da se prikazuje 17. decembra, a premijera u Beogradu planirana je za 20. decembar u Sava centru.

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride |