HOME

am@astronomija.co.yu

2003

Nedeljne Vesti

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
22. agust 2003.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER :: 25.03.2003. ::..

>> ::Spoileri Epizode III najavljeni

Rik MekKalum, producent Star Wars: Episode III, rekao je fanovima u čet sesiji na oficijalnom Star Wars Hyperspace Web sajtu da je snimljeno oko 80 stranica scenarija od 129 stranica do sada i da su dva dana ispred očekivanog roka. "Sve ide dobro i svaki dan je izazov kroz koji treba proći, a posebno podvodno snimanje kroz koje sada prolazimo", MekKalum kaže u četu. "Upravo sam napustio studio u kojem imamo veliki bazen u kojem snimamo Obi-vana (Ivan MekGregor) kako se bori s droidima."

MekKalum je takođe ispustio nekoliko spoilera i nagoveštaja o nailazećem filmu. Među najbitnijim su:

- "Snimili smo tri velike bitke svetlosnim sabljama."
- Film će sadržati scenu u kojoj Anakin Skajvoker dobija ime Dart Vejder i otkriva zašto.
- Dejvid Provs koji je igrao mračnog lorda u originalnoj trilogiji, definitivno neće igrati Dart Vejdera u ovom delu.
- U filmu će biti prikazani Luk i Leja Skajvoker kao bebe, mlađe od mesec dana.

MekKalum dodaje da će ovaj prequel imati "istu emotivnu dubinu kao "Imperija Uzvraća Udarac" i s obzirom na mnogo novih planeta, vizuelno ovo je jedan od najambicioznijih filmova koje smo uradili. Film se ipak završava tužnom atmosferom (za mene posebno turobnom, jer ću ostati bez posla), ali naravno, svi znamo gde priča ide odatle. Anakin je ipak "odabrani" zar ne?

>> :: Obećana velika "Matrix" borba

Zvezda filma "The Matrix revolutions", Kijanu Rivs (Neo) rekao je australijskom časopisu "Herald Sun" da će novi film sadržati "bitku između Ziona i mašina, a veza između Agenta Smita (Hjugo Viving) i Nea razrešena. Takođe će neka pitanja Neovog puta kao "odabranog" biti odgovorena uz mnogo iznenađenja."

The Matrix Revolutions će sadržati 17-minutnu bitku koja će se odviti na površini spržene Zemlje u stvarnom svetu razorenom nuklearnim borbama, punom razrušenih katedrali, vodeći Nea do njegove prave sudbine.

Sporedna zvezda Džada Pinket-Smit (Najobi), u međuvremenu, rekla je da će ona biti "više uključena u priču. Ja spašavam situaciju i možete videti moju ljubavnu priču sa Lorensom (Fišburnom - Morfijusom) razrešenu. Ali mislim da se niko ne venčava."

The Matrix revolutions ima zakazanu premijeru 7. novembra ove godine.

**********

24. jul 2003.

>> :: Nona Gej o Zemekisovom filmu "Polar Express"

Nona Gej, koja se glumi u fentazi ostvarenju Roberta Zemekisa "The Polar Express", kaže da je sve vreme radila u maloj, praznoj sobi za snimanje pokreta da bi se stvorio kompjuterski animirani lik. Njen lik će biti animiran na osnovu njenih pokreta i finalizacija toga se očekuje u post produkciji.
"Kao da ste u ormanu. Toliko je mala soba da je smešno. Trčkarali smo po toj sobi i radili te silne ludorije i ponašali se kao da u njoj ima stepenica i mostova, a zapravo nije bilo ničega." - rekla je Nina Gej u jednom intervjuu.
Ona će glumeti u filmu pored Tom Henksa, koji igra konduktera u vozu za Severni pol i koji uči jednog malog dečaka da Deda Mraz postoji.
"Ime mog lika je Hero Girl." - kaže Nina. "Tom je Hero Boy. Čeka nas veoma zanimljiva avantura na Severnom polu i ne smem više ništa da vam otkrijem o tome."
Film "The Polar Express", zasnovan na knjizi Krisa Van Alsburga, u planu je da se pojavi u bioskope 19. novembra 2004. godine.

>> :: Film "Catwoman" otkazan

Sajt "The Coming Attractions" objavio je trač da je Warner Brothers otkazao snimanje filma "Catwoman" u kome je glavnu ulogu trebala da igra dobitnica Oskara Hale Beri. Sajt je rekao da je ovu informaciju dobio iz anonimnih izvora iz filmske industrije kao i da su to svi podaci o otkazivanju filma "Catwoman" koji su im dostavljeni.
Zvanično, "Catwoman", baziran na liku iz stripa DC Comics-a, bi svoj prvi kadar trebalo da snimi u septembru u Vankuveru. Berijeva, koja je upravo završila snimanje horor filma "Gothika" je trenutno na putu za San Dijego gde će prisustvovati konvenciji Comic-Con International.

>> :: "Sharkslayer", novi animirani film Dreamworks studija

Viki Džensen, pomoćnica reditelja kompjuterski animiranog filma "Sharkslayer" studija Dreamworks, rekla je da će ovaj crtani govoriti o mafiji i ajkulama kako je "Šrek" govorio o bajkama i ogrima.
"igrali smo se bajkama sa namerom da isti pristup humoru koji smo imali u "Šreku" iskoristimo ovde."
"Sharslayer" je okupio ekipu na čelu sa Vil Smitom, koji daje glas Oskaru, maloj ribi koja ima velike snove. Radeći u radnji za pranje kitova, Oskar dospeva u konflikt sa familijom velikih belih ajkula, čijim glavnim članovima glasove daju Robert De Niro, Majkl Imperioli i Džek Blek. Kada jedan od njih umre, njegovu smrt pripisuju Oskaru i on se nalazi u ulozi "heroja".
"Svi misle da je on Eliot Nes pod morem." - kaže Džensenova. "Oskar uživa u tome, ali se ubrzo susreće sa posledicama koje nose laži. I izvućiće se iz toga i postati heroj koji se pretvara da jeste. Ali u dok se to ne desi, biće jako zabavno gledajući ga."
U filmu glasove takođe pozajmljuju Rene Zelvegar, Anđelina Džoli, Piter Folk, Zigi Marli i Martin Skorceze, a pojavljivanje u bioskope najavljeno je za Dan zahvalnosti 2005. godine.

>> :: "Revolutions" donosi odgovore

Nona Gej, koja će reprizirati svoju ulogu Zi u filmu "The Matrix Revolutions", rekla je da će zaključak trilogije doneti odgovore na mnoga pitanja koja su se postavila nakon drugog dela.
"Ljudi će doživeti olakšanje kada odgledaju "Revolutions". Znam mnoge ljude koji su se pitali šta se zapravo tu dešava." - kaže Nona Gej.
Dodala je da će film biti filozofski kompleksan i da će gledaoci morati da se trude da razumeju odgovore koje donosi.
"Mislim da stvari tu zavise od percepcije. Kada sam pročitala scenario, meni je priča imala smisla."
Takođe je izjavila da nije iznenađena time što je mnogo skeptika govorilo loše o filmu "Reloaded" u kritikama ili na internet forumima.
"Uvek će biti skeptika. Ne možete sve da usrećite."
Lik Zi je uvedena u samo nekoliko scena u gradu ljudi, Zajonu, ali Nona Gej kaže da će je biti mnogo više u trećem delu.
"Treći deo je gde će me dosta biti. Mnogo ću roniti, trčati i skakati."
"The Matrix Revolutions" izlazi 5. novembra.
 

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride |