HOME

am@astronomija.co.yu

2003

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
3. april 2003.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER :: 25.03.2003. ::..

>> :: Retner radi na Samuraj Džeku

Premijera trejlera za Gospodara prstenova 3

Premijera trejlera za treći i poslednji nastavak Gospodara prstenova - Povratak kralja biće održana sa prikazivanjem drugog dela Matriksa 15. maja, kako prenosi TheOneRing.Net.

>> :: Otpočeo rad na scenariju za Hari Potera IV

Dejvid Hejman, producent serijala o Hariju Poteru, rekao je da je već otpočet rad na scenariju za četvrti film. Scenarista Stiv Klovz počeo je da radi na scenariju još prošle nedelje. "Radiće scenario kao da se radi o jednom filmu, i nadam se da će tako i ispasti." - rekao je Hajman. "Kada dođe do kraja, donećemo procenu da li je to ispravno ili ne. Cilj je probati. Ako ne uspe, podelićemo ga na dva dela, ali trenutno se trudimo da to bude scenario za jedan film."

Hejman je dodao da će pripreme za snimanje početi krajem godinem, sa nadom da će samo snimanje otpočeti tokom sledeće. "Nadam se da će biti ista glumačka postavka, ali je suviše rano da se kaže tako nešto." - izjavio je Hajman.

Kris Kolambus, koji je režirao prvi i drugi film, izjavio je da se nada da ponovo stane iza kamere. "Možda peti deo. Četvrti mi nekako prerano počinje sa snimanjem. Ali peti je već mogućnost." - rekao je Kolambus.

Treći deo režira Alfonso Kuaron i trenutno se nalazi u fazi post-produkcije.

>> :: Volberg u "The Jacket"

Mark Volberg (Planeta majmuna) igraće glavnu ulogu u filmu o putovanju kroz vreme "The Jacket". Reditelj je Džon Mejburi, a Džordž Kluni, Stiven Soderberg i Piter Guber će biti producenti.

Volberg igra vojnika koji je optužen za ubistvo i veruje da putuje kroz vreme.

>> :: Čou spasio Skota na snimanju "Bulletproof Monk"-a

Šon Vilijams Skot koji igra sporednu ulogu u filmu "Bulletproof Monk" rekao je da je toliko sam radio na kaskaderskim scenama da je povredio kičmu prilikom svega toga. On je u jednom intervjuu izjavio da je prilikom jedne scene u kojoj je uz pomoć kabla visio i izvodio vratolomije da nije mogao da se pomeri.

"Savio sam se i uhvatio me grč." - rekao je Skot. "Mislio sam da ću umreti od bolova. Jan Fet me je bukvalno podigao, stavio preko ramena i...pa odneo me do moje prikolice. Bio sam šokiran. On je heroj." Čou je bacio Skota na krevet, rekao mu da skine majcu i počeo da mu masira leđa. "Bio je pažljiv prema meni." - rekao je. "On je divan čovek. Bio je u fazonu: Ti glup.Previše vratolomija. A ja sam: To je zato što si ti Čou Jan-Fet. Uradio si nekoliko akcionih filmova...Od tada sam mogao da hodam. Kao da me nije ni uhvatio grč. Tačnije, bio sam sasvim OK."

"Bulletproof Monk" izlazi u bioskope 16. aprila.

>> :: Roulingova je pobedila u parnici oko Tanje Groter

Autorka Harija Potera, Džoana Ketrin Rouling, pobedila je u parnici 3. aprila da se blokira dansko izdavanje ruskog romana o devojčici čarobnici Tanji Groter, nakon optužbe da je delo kopija njenih romana. Roulingova je dobila odobrenje od suda u Amsterdamu da zaustavi objavljivanje prvog zapadnog izdanja "The Magic Double Bass" Dimitrija Jemetsa, koji je, kako su advokati naveli, kopija njene knjige "Hari Poter i kamen mudrosti".

Jemets, koji je prodao preko 500.000 knjiga u Rusiji, izjavio je da je njegova knjiga parodija na romane o Hariju Poteru i da je njegova publika u mogućnosti da napravi razliku izmedju Poter i Groter. Ali sud je odbio ovakvo obrazloženje i doneo presudu da je njegova knjiga kopija "Harija Potera i kamena mudrosti" i da bi izdavanje u Holandiji povredili autorska prava Roulingove.

Izdavač romana o Tanji Groter Byblos rekao je da planira da se bori protiv takve odluke predajući slučaj na Holandki Viši sud u nadi da će ovi odobriti odluku da se knjiga objavi u Holandiji.

>> :: Karl Urban i Tendi Njutn u "The Chronicales of Riddick"

Karl Urban (Jomer u LOTR: Dve kule) pridružio se Vin Dizelu u predstojećem SF filmu "The Chronicales of Riddick". Tendi Njutn (Nemoguća misija 2) trenutno pregovara za ulogu.

Snimanje filma počinje 9. juna u Vankuveru, a u postavci su i Džudi Denč i Kolm Fiore.

Film nastavlja priču o Ridiku koga je Dizel igrao u filmu iz 2000. godine "Pitch Black". Drugi deo prati Ridika, sada gonjenog čoveka, u ratu između dve strane. Fiore igra Lorda Maršala, sveštenika - ratnika koji je vođa sekte koja je započela deseti i poslednji Krstaški rat kroz 500 godina u budućnosti. Denč igra ambasadorku, Eron, koja pripada rasi Elementalaca, eterično biće koje pomaže Ridiku da se oslobodi svoje prošlosti. Urban će igrati Vakoa, vojnog glavešinu koji pomaže Lordu Maršalu. Njutn bi trebala da igra Dejm Vako.

>> :: Stalone u "Spy Kids 3"

Robert Rodrigez, reditelj novog nastavka "Spy Kids 3-D: Game Over" -a izjavio je da izabrao Silvestera Stalonea za ulogu zlikovca zbog glumčeve mišićave strukture. U trećem delu, deca - junaci, Karmen i Džuni, ulaze u video igricu koju je napravio zli proizvođač igračaka koga igra Stalone. "Video igra u koju upadaju klinci je atletskog karaktera pa je i imalo smisla da ju je napravio neko ko je i sam atleta." - rekao je Rodrigez.

Bonus za Stalonea je što će napokon uspeti da snimi film za svoju decu. "Njegova deca obožavaju "Decu špijune", i on je zaista hteo da učestvuje." - kaže Rodrigez. "I kada sam ga pozvao da glumi rekao je: Voleo bih da uradim nešto što će moći moja deca da gledaju."

"Spy Kids 3-D: Game Over" stiže u bioskope 25. jula.

>> :: "Jedi Academy" na jesen

LucasArts je objavio da će na jesen izaći Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy za PC i Xbox. Najnovije poglavlje iz ovog serijala dolazi iz saradnje LucasArts-a i Activision-a uz pomoć Raven Software-a.

Ova igrica je nastavak Star Wars Jedi Knihgt II: Jedi Outcast igrice koja je izašla 2002. godine. "Jedi Academy" predstavlja novu priču i omogućeno je igračima da biraju da li će opcije za single player ili multiplayer mod. Igrač ima ulogu učenika na Džedaj akademiji Luka Skajvokera.

Verhoven juri "Solace"

Pol Verhoven (Niske strasti, Totalni opoziv) trenutno je u pregovorima sa New Line Cinema-om oko režiranja SF trilera "Solace".

Ted Grifin je napisao scenario, a producent je Šon Bejli.

"Solace" je priča o vidovitom detektivu koji traga za ubicom u Nju Jorku koji ne ostavlja tragove za sobom.

>> :: Pekston u filmu "Thunderbirds"

Bil Pekston (Tornado, Osmi putnik 2, Titanik) će igrati patrijarha Džefa Trejsija u adaptaciji "Thunderbirds"-a, po istoimenoj lutkarskoj seriji iz šezdesetih godina. "Prepravili su priču tako da je sada više akciona avantura, ali sa dozom komedije za fanove Harija Potera." - rekao je Pekston. "Veći deo priče se vrti oko najmlađeg sina lika koga tumačim. On želi da bude Thunderbird."

Pekston je rekao da je snimanje počinje za mesec dana, a da je on već poprimio neke karakteristike Trejsija. "Već sam počeo da evoluiram u njega. Kosa mi je kraća, ali nisam siguran da sam spreman da imam velike obrve." - izjavio je Pekston.

Dodao je da se brine da će kritika porediti njegov način tumačenja Trejsija sa lutkarskom animacijom istog u originalnoj seriji. "Mislim da će reći kako nisu videli ovako drvenu izvedbu od one originalne." - našalio se.

U "Thunderbirds" - u se još pojavljuju Ben Kingsli (Gandi, Njuškala) kao the Hood i Entoni Edvards (Top Gan) kao Brains. Džonatan Frejks će režirati.

Film bi trebalo da se pojavi u julu 2004. godine.

 

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride |