Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 

Razno

 

Sadržaj AM
 

Potražite u AM

 
NSPoint

 
događaji
Rešavanje problema čekanjem

Utorak, 6.9.2005. 14:44:48, SMS-uje Đorvoz, aktivan član našeg foruma. Kaže da neki mufljuz nešto brlja po forumu. OK, mislim, no problemo, sad će to da sredi Bojan, naš administrator. Ali Bojana nigde nema. Na telefone niko se ne javlja. Zovem Virtusa jer je forum na njegovom serveru. Nema ga. Okrecem broj njegovog mobilnog telefona i, bingo, što bi rekli Englezi. Ali Virtus je negde u gradu, kaže pogledaće kad stigne.

Dođem kući s posla i vidim forum stvarno liči na forum, ali ne na naš. Sem toga ubačene su i neke gluposti. Hoću da se ulogujem, ali forum kaže da nikad čuo za mene nije. Ej, pa to sam ja, vičem u monitor, ali ne vredi. OK, don't panic, snalažljiv sam ja pa ponovo zovem Bojana i - još jedan binogo. Ali Bojan je u Mađarskoj. OK, šta je tu je, idem da vidim da li Astronomski magazin radi. A on - ne radi. Hmm, reših da ručam. Skoknem u kupatilo da operem ruke - ali nema vode. Sad više nisam smeo da pogledam na šporet jer sigurno ni ručka ne bi bilo. Odlučih se za najinteligentnije rešenje, da pričekam. Mnoge stvari se mogu rešiti ako pričekate. Ili, na primer ako resetujete računar ("ako softver brljavi - resetujte kompjuter" - stara slovenska poslovica). Ja sam uradio oba: prvo sam pričekao, pa onda resetovao.

AM i dalje ne postoji. Onda stiže SMS od Behe, kaže "ne radi AM". Zovem podršku, kažu, nestalo struje, pali svi serveri. Pomislim, verovatno ja sve to sanjam i sad ću lepo da se probudim. Uostalom, nikad mi i nije bilo jasno kako je moguće da nešto tako neopipljivo kao što je Internet postoji.

A onda je forum proradio. Malo je drukčiji, jer je Virtus pormenio softver. Međutim forum me i dalje ne prepoznaje. Ukucam dva, tri puta šifru - ništa. Zovem Virtusa, kaže promenio mi je šifru. Poslaće je mejlom. Ma ne vredi, tamo gde je naš server nema struje. Ništa, izdiktira mi on šifru preko telefona (bože, kako taj čovek ima bujnu maštu) i - tu sam. Forum me dočekao kao sultana, sav se istopio od miline. Utom je proradio i Astronomski magazin. A onda je došla i voda. Čak me je i ručak čekao na šporetu. Cool.

Eto, samo je trebalo malo pričekati.

Saša Zorkić

(06.09.2005.)


 
Vaše ime:
Vaš e-mail:
Predmet:
Vaš komentar:

 

vrh