Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Društva
 
 

Sadržaj AM

 

 

web
NOVI SAJT ADNOS-A
 

Vaši komentari

U funkciji je novi sajt Astronomskog Društva "ADNOS" iz Novog Sada. Na sajtu se mogu naći aktuelne vesti vezane za rad Društva i njegove članove. U sklopu sajta se nalaze i dva apletta: vremenska prognoza i faze Meseca. Među rubrikama se nalaze i kratak istorijat društva, obaveštenja o predavanjima i grupnim posetama Planetarijumu i Opservatoriji, foto-galerija sa fotografijama koje su snimili članovi Društva i potom slede tri vrlo korisne sekcije.

Prva od njih je "Edukacija", pod kojom se, razvrstano po kategorijama, nalaze seminarski radovi studenata astronomije i nekoliko kataloga koji se mogu besplatno preuzeti sa sajta.
Sledeća korisna sekcija je "Korisni linkovi" u kojoj ima veliki broj linkova ka web-prezentacijama srodnih Društava i organizacija, kao i rubrika dodatnih linkova gde se nalaze organizacije iz regiona, međunarodne organizacije, svemirske agencije i neke poznatije opservatorije u svetu. Poslednja korisna sekcija je, zapravo, formular za učlanjenje u Astronomsko Društvo.

Posetioci sajta imaju priliku da naprave i svoj profil na sajtu, koji će im biti potreban za postavljanje komentara. Planovi daljeg razvoja sajta podrazumevaju dalje prikupljanje studentskih radova, omogućavanje komentara, postavljanje bloga koji će biti povezan sa forumom Astronomskog magazina i, naravno, konstantno update-ovanje samog sajta, kao i moguće sitnije promene dizajna samog sajta.

Web adresa nov sajta Astronomskog Društva "ADNOS" je: www.adnos.org 

Rade Marjanović

(26.06.2008.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se