Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
 Osmatranja
 

Sadržaj AM
 

Potražite u AM

 
 

Sadržaj AM

 

 

  žurke  
 Veliki JSP - poslednji poziv
 
 
Boris Štromar
boris.stromar@gmail.com
http://www.astrobobo.net/

 

 

Evo posljednji poziv zainteresiranima, ako takvih ima, da dođu na ovogodišnji veliki JSP, sedmi po redu! JSP 2005. se održava ovaj vikend na Japetiću, pokraj Jastrebarskog (na pola puta između Zagreba i Karlovca). Kako se dolazi na Japetić pogledajte: Autokarta do Japetića.

Prognoza je za sada povoljna, biti će puno amatera astronoma i članova mnogih hrvatskih astro društava. Nema predavanja, samo promatranja i uspoređivanja raznoraznih vrsta teleskopa i opreme, kao što ste mogli pročitati u nekima od prošlih online izdanja AM.

Moram samo napomenuti da ćemo imati mali "buvljak" astro opreme. Osim onoga što će nuditi sami posjetitelji (za sad: 42mm Celestron Ultima plossl, SkyWatcher 1.25" 32mm Super Plossl, 0.965" adapter za EP, Meade 9,7mm 4000 SP i Konus 40mm (obican plossel), Meade 2" diagonalno, a možda bude još štogod) doći će i najbolji dealer astro opremom na ovim područjima, Zlatko Ciganj iz OI Opimus, Rijeka. On je najavio da će donijeti sljedeće stvari, koje će se naravno moći na licu mjesta isprobati i kupiti:

- Antares 32 mm 70° 2"
- Antares 25 mm 70° 1,25"
- ortho Kasai 4 mm
- super plossl 6, 9, 32 mm
- Micro guide 12 mm ortho
- barlov 2x, Powermate 5x
- filteri: UHC, neodymium 2", color 1,25", MV-1,
- Baader Astrosolar folija - filter za sunce
- minimak. Voyager, green laser, Canon T2 ring (samo 1)...

Mislim da vas ne moram više nagovarati..dakle ako želite prisustvovati pravom star partyu, po uzoru na one o kojima čitate u poznatim časopisima, nema druge nego da dođete na JSP

Vidimo seeee!!

!

(31.08.2005.)

vrh