Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Društva i događaji
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
događaji
PGSP 2007 - Star party na Petrovoj Gori
 
Boris Štromar
boris.stromar@gmail.com
http://www.astrobobo.net/

http://www.recenzije.astrobobo.net

PRELIMINARNA LISTA OBJEKATA
ZA PGSP – CHALLENGE

CHALLENGE.pdf
CHALLENGE.doc
CHALLENGE.htm

AD Beskraj će ove godine umjesto tradicionalnog godišnjeg star partya na Japetiću organizirati star party na Petrovoj Gori na kojoj su uvjeti puno bolji (tamno nebo), a i put je pristupačniji. PGSP 2007. će se održati od petka do nedjelje 14.- 16.9. Kao i na JSP-u, naglasak PGSP-a je na promatranju neba, asrrofotografiji, usporedbi različite opreme, razmjenjivanju iskustava - pozivamo posjetitelje da donesu rabljenu astro opremu koju žele zamijeniti ili prodati. Slijedeći tradiciju JSP-a, program nije strogo definiran ;) no javiti ćemo ako bude još dodatnih sadržaja - ideja je da se odrzi "PGSP Challenge" - traženje vizualno teških objekata na nebu.

 Kliknite na katru da se učita veća  
Kako da stignete na PGSP 2007

Promatranje će biti održano kod spomen doma na Petrovoj Gori, a smještaj u lovačkom domu "Muljava" koji je nedavno obnovljen. Mjesto u domu si posjetitelji rezerviraju sami na telefonske brojeve sa priloženih skenova brošure. Noćenje u dvokrevetnoj sobi za jednu osobu iznosi 120 kn po osobi (1 EUR = 7,3 kn), a u blizini se može i kampirati. Možete vidjeti i jelovnik restorana, a nastojati ćemo organizirati barem jedan grupni (čitaj - jeftiniji) obrok za sve posjetitelje. Lovački dom je od mjesta promatranja udaljen 5 min vožnje.

Do lovačkog doma i Petrove Gore se dolazi po staroj cesti od Karlovca prema moru. Iz smjera Karlovca, skreće a sa autoputa na staru cestu u smjeru Splita. Zatim se sa ceste skreće prema Vojniću (neposredno prije skretanja se na obje strane ceste nalazi INA benzinska pumpa). U Vojniću treba dva puta skrenuti, desno pa odmah lijevo (najbolje je pratiti tablu "Policija"). Nakon mjesta Radonja dolazi se do lovačkog doma. Prolazeći pokraj doma ide se prema spomen domu na Petrovoj Gori i još jednog raskrižja gdje se skreće lijevo (indikacija "Spomenik").

Molim da se svi zainteresirani sudionici jave meni na mail: boris.stromar@gmail.com.

Za vrijeme promatranja zabranjuje se upotreba bijelih svjetiljki! Posjetioci koji će koristiti laptope će biti smješteni podalje od vizualnih promatrača.

 Kliknite      
cjenik_01.jpg (152931 bytes) cjenik_02.jpg (179131 bytes) cjenik_03.jpg (144100 bytes) muljava_boravak.jpg (78089 bytes)
Cjenik      

(15.07.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

Potražite

AM Index
 
priključite se

 

 
 Kliknite
muljava0001.jpg (180072 bytes)
muljava0002.jpg (179113 bytes)
muljava0003.jpg (166696 bytes)
muljava_0004.jpg (116119 bytes)
Muljava