am@astronomija.co.yu
 
 
 Astronomske organizacije
 

Sadržaj AM
 

Potražite u AM

 

 

DRUŠTVO ASTRONOMA SRBIJE
 
DRUŠTVO ASTRONOMA SRBIJE
Authorized National Representative
Astronomical Organization - ANRAO
www.das.bg.ac.yu  

       

Predmet: Poziv astronomskim društvima i astronomima amaterima za učešće na Nacionalnoj astronomskoj olimpijadi

Poštovani,

U ime Društva astronoma Srbije, kao autorizovanog nacionalnog predstavnika za olimipijadu, Vas obavestavam da ce krajem juna meseca ove godine biti organizovana Nacionalna astronomska olimpijada. Dvoje prvoplasiranih bice naši predstavnici na Medjunarodnoj olimpijadi koja ce biti organizovana u oktobru.

Jedini uslov je uzrasni, tako da u selekciji mogu ucestvovati samo zainteresovani rodjeni izmedju 1.1.1988. i 31.12.1988. (starija grupa); i svi mladji od 1.1.1990. (mladja grupa). Ovim putem Vas pozivam da animirate Vaše clanstvo da se prijavi za ovu selekciju.

Takodje Vas molim da ovaj e-mail prosledite svima za koje smatrate da su potencijalno zainteresovani.

Nacionalni olimpijski odbor ce obezbediti literaturu za pripremu testiranja, a sa odabranim predstavnicima ce se organizovano raditi na pripremi ucesca na medjunarodnoj olimpijadi.

Krajnji rok za prijavljivanje kandidata je 05. jun 2005. godine. U prijavi pošaljite sve relevantne podatke (ime, prezime, škola, astronomska organizacija, datum rodjenja, adresa, prethodno astronomsko iskustvo...). Nakon toga ce komisija licno pozvati kandidate na
testiranje.

Nikola Božić,
član olimpijskog odobora
ANRAO

(jun 2005.)

vrh