Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Posmatranja
 
 
priključite se

 

Sadržaj AM
 
 
NSPoint

 
fotografija
MISTERIOZNI OBJEKAT

Komentari

   

05.08.2008.

Sinoć oko 10 sati uveče na nebu se pojavila sjajna lopta i polako se kretala. Kad sam je uslikala foto aparatom videla sam da u stvari to nije lopta već nešto vijugavo kao zmija. Evo i fotografije.

Kliknite na snimak
 
TUS_0452.jpg (39584 bytes)
 
 

To je bilo drugi put da se tako nešto pojavilo na našem nebu. Kretalo se vrlo polako od jugozapada ka istoku. Sve je trajalo oko 5 ili 6 minuta.

Fotografija je uslikana aparatom NIKON D200.

FOTO TUSUP,
Feketić kraj Novog Sada.

 

(07.08.2008.)


Komentari

11.08.2008.

zdravo svima,

tesko je rekonstruisati situaciju... moguce da je u pitanju vestacki satelit, recimo neki od Iridijuma. on se lako prepoznaje po tome sto posto se pojavi kao slabasni izvor svetlosti pocne polako da povecava sjaj da bi u jednom trenutku zabljesnuo i potom opet oslabio i nestao...
sto se fotografije tice nema podataka cime i kako je slikano pa pretpostavljam da je oblik objekta na slici posledica slikanja sa duzom ekspozicijom u nestabilnim uslovima (iz ruke ili sl.)...
pozdrav

amintor

***

10.08.2008.

Vladimiru. Pa i jeste bio NLO (nepoznati leteci objekat).

abc
 

***

08.08.2008.

Moze li neko da doda jos kakvu informaciju o fotografiji... Ekspozicija, blenda, ISO... Ovako se nikako ne moze analizirati. Sto se mene tice ovo moze biti i ulicna svetiljka snimljena u mraku sa nekom ekspozicijom od 1/2 sekunde i velikom osetljivoscu sa kamerom u pokretu...

Slobodan Milovanovic
 

***

08.08.2008.

U pomoravlju izmedju 20 i 21h primecen, u pravcu jugoistoka, otprilike svakog drugog dana....

maki

***

08.08.2008.

ja sam cuo sinoc uzasnu buku na podrucju Banjice,kao da je boing747 proleteo iznad moje kuce,stim sto je zvuk bio kao da je motor u kvara.negde oko deset..

micha

***

07.08.2008.

Video sam isti objekat, izmedju 20h i 21h sa lokacije istocne beogradske kapije. Kretao se iz pravca jugozapada ka severoistoku brzinom vecom od brzine putnickog aviona pri uzletanju. Delovalo je kao da leti na visini manjoj od putnickih aviona. Objekat je bio sjajniji od Venere koja je mogla u tom trenutku da se vidi. Da li neko moze da pretpostavi o cemu je rec?

Igor

***

07.08.2008.


Koliko god bi većina želela (uostalom kao i ja)da je ovo NLO teško da će se ta želja ispuniti.Verovatno postoji sasvim dobro objašnjenje za ovo,a da li ćemo ga dobiti ostaje da vidi.

Vladimir NS


 

Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:
 

Potražite

AM Index

 


vrh