am@astronomija.co.yu

 

 Prvi broj M111
 
NSPoint
 

Sadržaj AM

 
mediji
Predstavljen drugi broj "M111"
Marino Tumpić
tumpic@astronomija.co.yu

Žminj

Veća 164 kb

Nedavno je u Žminju predstavljen drugi broj prvog hrvatskog elektroničkog časopisa za astronomiju, pod nazivom "M111".

Časopis obiluje zanimljivostima iz svijeta astronomije i srodnih znanosti, svojevrsni je to i pregled rada članova udruge, a vrijedi istaknuti kako je časopis besplatan te dostupan za "download" u pdf-formatu sa web stranice www.m-111.org.

U opcijama, nudi se "download" cijelog časopisa ili pojedinih članaka.

Glavni i odgovorni urednik časopisa - Neven Udovičić (učenik III razreda Pazinskog kolegija) i član uredništva – Lucijan Blagonić (učenik IV razreda Tehničke škole u Puli), najavili su za naredni broj nekoliko vrijednih novosti, poput: članaka novih suradnika iz zemlje i inozemstva, prijevod svih članaka na engleski jezik (Summary), pokretanje "message boarda"...

Časopis «M111» izlazi tri puta godišnje i u cijelosti je "učenički" projekt, mladih astronoma okupljenih u "Astronomskoj udruzi Vidulini" iz Kanfanara, odrađen na profesionalnoj razini.

Tim više čudi izostanak ikakove financijske podrške ovom projektu, (izuzev Pulske tvrtke "Omnicron" koja im je ustupila web-prostor, server i programsku podršku) kako od "državnih" tako i od privatnih izvora sufinanciranja.


14.05.2005.

vrh