am@astronomija.co.yu

 

 

Astronomija u medijima
Drugi primeri
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

mediji
Astronomija u medijima
 
Elektronski mediji u našoj zemlji

5.7.2004.

Elektronski mediji u našoj zemlji (SiCg) danas munjevito objavljuju vest o vrlo retkoj i prelepoj pojavi - delimičnom posvetljenju Meseca. Večeras će, kažu, Sunce biti između Zemlje i Meseca te će se u kratkom vremenskom periodu sjaj Meseca poprilično povećati. Ova pojava poslednji put je zabeležena 1663. godine a sledeći prolazak Sunca između Zemlje i našeg satelita desiće se 2318. godine.

Majku mu, pa da li ima normalnih ljudi u ovoj zemlji? Kakvi retardi rade u medijima, pa mi smo za proučavanje. Treba nas zatvoriti, izolovati, ukinuti fakultete, izbaciti prirodne nauke iz srednjih škola i na svakom ćošku sagraditi po još jednu crkvu. Strani jezik da se skroz ukine a astrologija da postane obavezan predmet.

Lokalni mediji u Zrenjaninu ovu vest objavljuju u rubrici "zanimljivosti". A u njoj se još kaže:

"Zraci posvetljenog Meseca imaju uticaj na usporavanje procesa starenja jer vezuju i neutralizuju slobodne radikale i neutralne jone u tkivima, a naročito su delotvorni na proćelave muškarce starije od pedeset godina koji imaju problema s prostatom i bolovima u predelu vrata. Znatiželjni će ovu pojavu moći da gledaju golim okom, bez opasnosti po vid i bez ikakvih pomagala"

Dakle, ako ste stariji od 50 godina i proćelavi muškarac i još imate problema sa prostatom i posedujete neutralne jone u tkivima ovo je odlična prilika da vam blagotvorni Mesečevi zraci pomognu.

Sramota.

Srđan Penjivrag

Pročitajte objašnjenje u vezi "posvetljenja" Meseca.

 
 Pošaljite svoj prilog na temu: Astronomija i mediji
 
Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu
Predmet:
Tekst pisma:  

 

(decembar 2003.)

vrh