Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Astronautika
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 

Izazovi moderne fizike elementarnih čestica - BW2007

U Kladovu će od 2. do 9. septembra 2007. godine biti održana treća ‘’radionica’’

BW2007 WORKSHOP

III Southeastern European Workshop Challenges Beyond the Standard Model

http://seenet-mtp.pmf.ni.ac.yu/bw2007  

Nakon uspeha prethodnih, BW2003 i BW2005 održanih u Vrnjačkoj Banji, ovaj naučni skup ponovo organizuju Odsek za fiziku (Prirodno-matematički fakultet, Niš), Institut za fiziku Max Planck i Univerzitet Ludwig-Maximillians (Minhen, Nemačka). Lokalni koorganizatori su Fizički fakultet (Beograd) i Drustvo Fizičara Srbije-Niš. 

Na konferenciji će učestvovati oko 70 učesnika iz 25 zemalja. Učesnici konferencije biće smešteni u hotelu “Đerdap”, na obali Dunava, gde će biti održan i celokupan naučni program konferencije.

Konferencija je deo aktivnosti Mreže institucija Jugoistočne Evrope u oblasti Teorijske i Matematičke fizike (SOUTHEASTERN EUROPEAN NETWORK IN MATHEMATICAL AND THEORETICAL PHYSICS - SEENET-MTP), http://seenet-mtp.pmf.ni.ac.yu. Mrežu čini 12 univerziteta i instituta iz 6 zemalja regiona, 10 partnerskih institucija iz Evrope i Amerike i oko 120 fizičara i matematičara, pretežno iz Balkanskih zemalja, ali i iz mnogih drugih zemalja širom sveta. Koordinatori Mreže su od njenog osnivanja 2003. godine, prof. dr Goran Djordjević i PMF u Nišu (kao centralna institucija). Glavni sponzor rada Mreže je specijalizovana agencija Ujedjinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu  UNESCO (sa svojim jedinacima u Veneciji i Parizu), kao i druge, medju njima i Ministarstvo za nauku Republike Srbije i Centralno Evropska Inicijativa (CEI) iz Trsta.

Osnovni cilj konferencije je predstavljanje najnovijih rezultata vodećih naučnika u svetu u oblasti matematičke i teorijske fizike visokih energija i unapređivanje regionalne saradnje. Istraživači koji rade na problemima fizike visokih energija imaće priliku da prikažu rezultate svog rada. Glavne teme konferencije biće: teorija struna, ’’fizika malih rastojanja’’, kosmologija, kvantna gravitacija, ekstra dimenzije, fizika čestica na novom LHC akcleratoru i druge.

Svečano otvaranje konferencije planirano je za 3. Septembar 2007. Godine u 10h.

Konferencija za stampu povodom skupa BW2007 i gostovnaja Prof. dr Francesca Toppana iz Brazila, bice odrzana 31. avgusta 2007. godine na Prirodno-Matematičkom fakultetu u Nišu u 12h.

ORGANIZACIONI ODBOR BW2007

 

(30.08.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se