Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Razne stvari
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
konkursi
OSVOJI IKEBANU
KONKURS ZA KRATKU FANTASTIČNU PRIČU SA TEMOM EKOLOGIJE

Počeo je novi konkurs za kratku fantastičnu priču koji će biti otvoren do 23. jula. Tema konkursa je "Odnos čoveka prema prirodi u budućnosti", a priče koje se šalju na konkurs - maksimalno tri rada po učesniku – ne smeju preći 4.500 karaktera, računajući i razmake. Radovi moraju biti na srpskom ili srodnim jezicima sa standardnim YU fontovima i treba ih slati, zajedno sa kratkom biografijom otkucanom u Word-u i priloženom u attachment-u poruke, na adresu: konkurs@osvoji-ikebanu.org.

Dr Milorad M. Jankovića

Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, čija je dodela zakazana za 25. avgust u Botaničkoj bašti u Beogradu. Pobedniku će po prvi put biti uručena nagrada "Milorad M. Janković", koja nosi ime našeg uvaženog profesora , osnivača katedre za ekologiju i geografiju biljaka na PMF-u u Beogradu i dugogodišnjeg upravnika instituta za botaniku i botaničke bašte. Dr. Milorad M. Janković je dobitnik dve Oktobarske nagrade Beograda, Sedmojulske nagrade kao i više drugih nagrada i povelja. Odlikovan je Ordenom zasluga za narod sa srebrnim zracima. Pored toga što je bio jedan od prvih naučnika koji se bavio pitanjima ekologije kod nas, bio je i veliki ljubitelj naučne fantastike, i objavio je i jedan naučnofantastični roman – “Bleda mesečeva svetlost”).

Organizatori konkursa su mlade spisateljice Tamara Lujak, Dragana Stojiljković i Vedrana Čačić, a članovi žirija Radmilo Anđelković, Vladimir Lazović, Zoran Stefanović, Vladimir Todorović, Pavle Zelić, Pavle Knežević i Dragoljub Igrošanac.

Za više informacija kao i za kontakt sa organizatorima konkursa, posetite zvanični sajt http://www.osvoji-ikebanu.org

Igor Nedeljković

(22.06.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se

 

Zvezdano oko Valensije