am@astronomija.co.yu

 

Pisma
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
Povodom teksta: 
Dosadile mi katastrofe

Birokratske laži


20.1.2004.

Svi mi želimo bolje živeti, ali život je trnovit, pun prepreka, zamki, iskušenja...a nas stalno plaše katastrofama...

Sve je u principu tačno da je to bila "birokratska" laž naravno sa ciljem da se izazove panika u masi, ali i sa namerom da se zaradi novac.

Primeri:

tkzv "mileniumski bag" je zaradio za godinu dana nekoliko milijardi dolara i na kraju nije bilo ništa.

Za Sadama rekli da ima hemijsko, nuklearno i biolosko oružje, i da ga može aktivirati za 5 minuta. Greška sorry! Ovog puta priznali da su pogrešili i nisu ništa našli (zlonamerna rekao bih), i ovog puta Ameri ponovo pune kasu i to sa krvavim novcem.

Nas su takođe koristili za plašenje zapada, pa smo od zapada na kraju dobili, visoku tehnologiju u obliku pametnih, humanih bombi, svakakvog oblika. Čudo! 5 godina je prošlo, a kao da se ništa nije desilo. Još ne govore da je možda milosrdni anđeo bio greška...

Možemo i Sidu da uvrstimo tu! Virus koji je, po mom strogom subjektivnom mišljenju, stvoren da se izazove strah i histeriju kod mase i u isto vreme, prezentujući kondom kao "efikasno sredstvo zaštite" vrši kontrolu rađanja.

Rekao bih: Srbin se uči na greške, Englez na Oxford, a Amer zarađuje na greškama...

Najveća katastrofa za Ruse:) je to što su dozvolili da onako neslavno završi stanica Mir i što su u kosmičkoj eri otišli 3 koraka unazad...

Velike kosmičke katastrofe na Zemlji su se dešavale u prošlosti i biće ih u budućnosti, jednostavno to je jedan veliki kosmićki biljard na koji čovek zasad ne može mnogo da utiče, ali verujem da se po tom pitanju već uveliko radi.

Ako koga zanima moguće katastrofe izazvane meteorima, kometama, neka na Internetu potraži, preko Google i napiše "impact", ko ima slabo srce nikako mu ne preporučujem da pritisne "enter"! :)

Prepuručujem takođe i knjigu Igora A. Rezanov Velike Katastrofe u zemljinoj istoriji izdavač "Hayka" Mockba 1980. :)

Život na drugim planetama (van Sunčevog sistem) sigurno postoji i sigurno ne bi imalo nikakve logike da je život retkost. Za pojavu života, vreme je najbeznačajniji faktor. Ako ima mogućnosti za život razviće se. Artur Klark veruje u to, zašto ne bih i ja.

Od svemirskih tehnologija imamo i imaćemo koristi, (neke koristimo u svakodnevnom životu) u svakom slučaju, u ime nauke "napred Bush" Možda su malo zakasnili sa startom, ali nikad nije kasno. Ko ga zanima više neka pročita knjigu Dr. Zlatka Rendulica "Osnivanje baza na Mesecu i njihov rad" 107 str, štampa "Luna Print" Zemun 1996. ulica Banatska 38 tel. 011/196-526 tiraz 300 (puno sreće) ako su promenili za to vreme telefon ne zamerite mi :))

S@S@

Outer Space

 

 

Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu
Predmet:
Tekst pisma:  

vrh