am@astronomija.co.yu

 

Pisma
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
Povodom teksta

Perpetuum mobile

Zašto ne radi?


11.07.2004.

Za prvu mislim da ne radi zato što tegovi na palicama neće moći dovoljno dugo, reći ću da, zadrže kretanje usled inercije pa će se početi vraćati naravno od kretanja bez nekog pogona nema ništa.

Za ostale dvije imam neku svoju filozofiju ali mislim da je baš ne bih mogao najbolje objasniti pa neću ni pokušati.

Međutim jedan moj prijatelj je takođe pokušao nešto slično, u stvari on kao ima neku ideju samo je nije sproveo u djelo, što je po meni nekako glupo tim više što smo obojica apsolventi mašnskog fakulteta.

Sead

***

Ma koliko smatrali da smo tehnički savršeni smatram da smo još uvijek nedorasli sredini u kojoj živimo i da smo na vrlo niskoj tehničkoj razvijenosti. Za globaliste je glavni perupetummobile nafta (litar benzina uzetog iz prirode 1 euro). Jednom kad se potroši mineral više ga nema kakav vandalizam radimo osjetit će našpe buduće generacije. Ako pogledamo sve oko nas je perupetummobile. Sve apsolutno u svemiru se kreće i ne troši energiju [naftu]. Uzmimo atom vodika koji ima 1 proton i 1 elektron elektron nikad ne udara u proton iako se kreće brzinom svijetlosti na određenom rastojanju. Mjesec se kreće oko zemlje po određenoj putanji i na određenom rastojanju određenom brzinom a da još nije pao na zemlju, nisu li ovo samo dva u nizu primera prirodnog perupetummobila kojima današnja nauka nije dorasla.

alien


 

Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu Ime:    
Predmet:
Tekst pisma:  

vrh