am@astronomija.co.yu

 

 

Pisma
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
 

Bele gluperde


Nekada je astronomska istina, cudnija od svih Holivudskih SF filmova. Na primer, iskaz da je jezgro Jupitera dzinovski dijamant velicine Meseca, ne predstavlja nikakva izmisljanja Artura Klarka (inace smatram da je Odiseja 2000 jedini astronomski korektan SF film snimljen do sada), vec je prihvacena naucna teorija.

Moj omiljeni SF film je inace DAN Nezavisnosti, prvih petnaest minuta, posto moj kompakt disk ima neku gresku, na njemu je snimljeno tih zabavnih cetvrt sata cetiri puta! Za gledati u drustvu, navijanje za Itije dozvoljeno.

Najlepsa smrt po mom misljenu je slatka smrt (omladino, to nema veze sa secerom, pogledati u recnik idioma). Televizija daje ono sto traze gledaoci, a to je nekontrolisana kolicina Holivuda, tj gluposti.

Ima jedna poucna SF prica, kada o uredjivackoj politici jedne gledane televizije odlucije odusevljenje kucnog ljubimca babuna, i taj medij postaje najgledaniji u SAD.

Bojim se da nema mesta zacenjivanju od smeha, ni plakanju, bojim se da nasi prosecni gledaoci ne citaju astronomiju, bojim se da vecina veruje u Holivudske bajke, bojim se da srednja klasa - intelektualna polako nestaje.

Vas Pesimisticki Golobocanin Dusan


 

Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu Ime:    
Predmet:
Tekst pisma:  

vrh