am@astronomija.co.yu

 

 

Pisma
 

Potražite u AM

 

Sadržaj AM

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
 

Šta je na fotografiji


Pozdrav

Danas sam bio sa prijateljima u obilasku nekih mesta po Srbiji. Usput smo napravili par slika pejzaza.Kada smo stigli kuci i prebacili slike na komp,na jednoj smo uocili nesto na nebu.Nismo u mogucnosti da bolje obradimo sliku da bih nam bilo jasnije o cemu se radi.Pogledajte sami sliku koju vam saljem,pokusajte da je obradite u nekom programu da bi razresili dilemu o tome.
Ocekujem vas odgovor, hvala unapred
Milan

Veća fotografija 102 kb
Detalj

Odgovor

Najverovatnije zrnce prašine na objektivu ili CCD-u fotoaparata. To se može lako proveriti - pogledati koju ekspoziciju pre ili posle ima li na istom mestu nečega.

Drugo, ako je slikano digitalcem trebalo bi da u originalnom sminku postoji informacija o blendi - pošto je slikano danju, napolju i čini mi se malo prema Suncu, blenda je bila prilično zatvorena što može povećati dubinsku oštrinu do te mere da se počnu videti zrna prašine, a ne samo fleke i zamućenost - to je istovremeno i najbolji način da vidite imate li prašine na CCD-u -> staviti f/32 ili koji je već maksimum na konkretnom aparatu i uslikati _praznu_ belu površinu (zid, vrata, nebo, itd) i zrnca prašine će da
iskoče baš kao na ovom snimku.

Atila Čipa


Avion iz specifičnog ugla. A zapto uvek moramo prvo pomisliti da je to ono ... .

Radan


Ja bih rekao da je ovo Cesna, Cesna karavan ili sličan “deblji” avion. Krila se vide, ali zbog ugla snimanja deluju kao obod “tanjra”

Ili je možda INVAZIJA VEĆ POČELA !!!!!!!

Pozdrav svima u Astronomiji, sajt vam je odličan, stalno ga posećujem.

Juga


Šta je to?

Pa nije li jasno odmah na prvi pogled?

NLO je to.

Mitar


Ovaj "leteci tanjir" je očigledno dodat u photoshopu ili nekom sličnom programu ! Ako zumirate tanjir jasno ćete videti oko njega skupinu nešto tamnijih piksela, tako da je sve jasno, mada se mora priznati da je solidno odrađeno :)

Bane


Pixeli oko "letjelice" su u Photoshop-u ili sličnom programu "navučeni" tako da su pokrili dio krila letjelice, lako se može vidjeti ako fotografiju ubacite u neki program za obradu slika pa ga obradite u filteru Brightness/Contrast tako recimo stavite Brightness -41 a Contrast +71 vidjećete o čemu sam govorio, Vedro nebo !

Bahaudin


Meni liči na F-117 ili kako se ono već zvaše. PS pa pa paranoja!

Deki


Znači zumiro sam fotku nema nikakvih mrlja oko objekta i demantujem da je bilo kakva fotomontaža. Može biti Helikopter ili Avion ili meterološki balon

A i NLO zar nema milion fotki na kojima se oni nalaze!!!

Aleksandar


Montaza nije a sta je nije ni bitno. Uostalom samo na osnovu slike to je nemoguce u ovom slucaju.

Bojan


Verovatno samo jos jedan prljavi fotoaparat, ili let sociva iz oka snimatelja.

Meserschmith


Na zagonetnoj slici se nalazi lansirana raketo koja se vidi sa jako velike udaljenosti!!!

Pozdrav svima,

Marko


Ja bih volela da je to Nlo i da veæ jednom prestanemo da negira mo ono sto postoji a nismo ga opipali svojerucno

Goca


Alo bre ljudi u stari broj zabavnika je pisalo da je CIA izvadila iz svojih poverljivih podataka jedan poverljivi podatak i pokazala novinarima iz celog sveta. Rekli su navodno da je to u stvari njihovi avioni koji su još u razvoju od kraja drugog sveckog rata pa sve do dana danas. Ništa novo za amerikance. Prvu takvu letelicu su isprobali i dostigla je brzinu 5 mah to je približno 5000km/h. Ako vas zanima još takve informacije slobodno mi se obratite, imam kamare takvih podataka.
Telefon 0230/82-949.

inuyasha


Meni lici na probni model Tojote

JBlagoje1

 

 
 
Pišite nam
Vaše ime:
Vaš e-mail:
Predmet:
Vaš komentar:

 

 

 

 

vrh