am@astronomija.co.yu

 

 
Pisma
 

Sadržaj AM
 

Potražite u AM

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
 

Tra - la - la - la

Povodom teksta Izašao je, verovatno još pre tri-četiri dana, ...
 


OOOOOOOO !!!!!!

Druze Nedelkovicu, pa mi smo pocastvovani, po drugi put, da procitamo Vase komentare na racun ''Astronomije", i moram Vam priznati da sam zaista prijatno iznenadjen, jer vidim da ste, i pored svega, ostali verni svojim, podsvesnim, istorijskim, herojima, i to uglavnom onima sa brkovima. Dakle, Druze Nedeljkovicu, od srca Vas molim, da nam ispricate onu pricu, onu, o tome kako su Vas kao malog zakljucavali u spajz, i kako ste u kuci imali organizovan proces, u kome je apsolutno i nepobitno dokazano da ste Vi sa sedam godina, taj mrski neprijatelj, koga treba goniti do kraja zivota, zbog ko zna cega!. Slicnost sa Vasim danasnjim ponasanjem je isuvise velika da bi bila slucajna, sto ce reci, da dete iz kuce ponese obrasce ponasanja i po njima postupa. Znaci - neprijatelja treba prepoznati, na osnovu licnog misljenja, izvrgnuti ga ruglu u javnosti, osuditi za zlodela (u procesu koji sam organizujes) i pravedno ga kazniti (kaznom koju sam odredis i to tako da nikada vise nikom ne padne na pamet da slicno ponovi). Fantasticno !!!! pa mi ovde imamo dostojnog naslednika izvesnog brkatog druga od pre pedesetak godina. Raduje me to sto vidim da te ideje nisu mrtve, da, i pored toga sto smo desetak godina ziveli kao idioti u zemlji Idiotiji, jos uvek postoje heroji tog slavnog perioda, koji ce nas ponovo vratiti nazad i pored nase, zabludele, ideje o napretku i razvoju.

Druze Nedeljkovicu, da se mi vratimo nebeskim temama, moram da Vas pitam, kako mislite da Srbi opstanu kao nebeski narod, ako nam Vi, svojim aktivnostima zatvorite jedini prozor u svemir i u ta ista nebeska prostranstva. Mi Srbi (koga briga za sve ostale, zar ne), ako se to desi, necemo imati dokaze o svojoj nebeskosti, bicemo izgubljeni u svojoj sobi, tri sa tri, u koju ste nas Vi i vasi satrapi vec doveli. Mozda je u stvari Vasa namera da nam nacrtate na plafonu, svemir, i sve ostale tricarije, onako kako Vi mislite da treba da izgleda a mi da, posle, znamo. Zatim, carevo novo odelo, pa sve redom kako je to vec bilo i pocelo pre petnaestak godina.

Moram priznati da ste mi neverovatna inspiracija, Druze Nedeljkovicu, pa cu Vas, kao dokazanog lingvistu, najponiznije i najskromnije sto mogu, upozoriti na izvesnu omasku koje Vam se potkrala u tekstu SDNF i opasnosti po Vas, koja iz te omaske proizilazi. Dakle, ako se slucajno, iako je to mala verovatnoca, nadjete na zemlji, tj sidjete sa neba, i slucajno se zateknete bas u Bosni, ni slucajno nemojte zahtevati da Vam nesto obrezu, kako ste to napisali u vezi Fanzina, moze se to pogresno protumaciti, pa na kraju, se sve bolno zavrsiti.

I na kraju, ko je dao pravo kotrljajucem kamenju da pevaju na engleskom? Mislim da treba da zahtevamo od celog sveta da kada god mi prikazemo neki film odaklegodbilo ili se zavrti neka pesma izodaklegodbilo da po reciprocitetu i oni to isto urade sa nekim nasim ostvarenjima. A ako to ne urade, onda da ponovo zaratimo sa celim svetom i ponovo pobedimo, kao prosli put.

Cuvaj se Sao Tome i Principe !

Stize Drug A B N

Ljutic Bojan
Zrenjanin  


 

Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu Ime:    
Predmet:
Tekst pisma:  

vrh