am@astronomija.co.yu

 

 
Pisma
 

Sadržaj AM

 

 

AM SCG

 

 

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
 

Zelazni


Postovani gospodine Bakicu,

Ja sam veliki ljubitelj Zelaznija, Procitao sam vas clanak koji ste napisali o njemu na Am Astronomija Veliki pisci Naucne Fantastike. Zanima me da li imate jos informacije o njemu i da li mi mozete reci gde bi se mogle naci knjige o njemu na srpskom jeziku. Znam da Alnari ima objavljene Knjige Amber, Gospodar svetlosti.... ali me zanima da li je jos koja izdavacka kuca izdala koju knjigu.

Hvala unapred

spostovanjem

Dejan Vasic


Odgovor

Postovani g. Vasiću

na Internetu možete naći nekoliko sajtova o Zelazniju - oficijelni i fanovske. Što se tiče tekstova o njemu kod nas: knjiga o Zelazniju nema. U časopisu "Alef" br. 2 objavljen je intervju sa njim, bilo je nekih kraćih bibliografskih beleški u Siriusu, naravno, u "Enciklopediji naucne fantastike" postoji članak o Zelazniju (do ovog članka možete doći i na sajtu Politikinog zabavnika).

Zelaznijeve priče objavljivane su u Politikinom zabavniku, Galaksiji, Siriusu, Alefu, Monolitu, jednoj od Polarisovih "Antologija najboljih SF prica". Boban Knežević je u ediciji "Znak Sagite", pre 20-tak godina, u više izdanja, objavio sledeće Zelaznije romane:

On koji oblikuje
Zovem se Konrad
Ostrvo smrti
Vrata u pesku
Stvorenja svetlosti i tame

Noć u samotnom oktobru prvi serijal "Amber" koji je objavio i "Alnari". "Alanari" je objavio i romane iz druge serije "Amber" i obnovio "Gospodara svetlosti" i "Stvorenja svetlosti i tame", Aleja prokletstva, izdanje Dnevnik, 1988, edicija Supernova.

Koliko mi je poznato (mislim da ništa nisam zaboravio) to bi bilo sve što je, do sada, prevedeno od Zelaznijevih dela. Da li se neka knjiga iz edicije Znak Sagite može nabaviti najbolje je da se raspitate kod izdavača, na sajtu Znak Sagite. Nadam se da ćete imati sreće u nalaženju Zelaznijevih knjiga. U svakom slučaju, čestitam Vam na izuzetnom literarnom ukusu jer Zelazni je svakako jedan od najboljih SF pisaca.

pozdrav

Ilija Bakic
 

Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu Ime:    
Predmet:
Tekst pisma:  

vrh