HOME

am@astronomija.co.yu

2004

SF vesti

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
13. decembar 2004.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER ::  ::..

Iceman: "X-Men 3" na ledu?
10.12.2004.

Šon Ešmur, koji je igrao Bobija "Iceman" Drejka u filmovima "X-Men", izjavio je za SCI FI Wire da je obavezan ugovorom da ponovi svoju ulogu u trećem filmu, ali ne zna u kojoj je fazi rad na nastavku. Nastavak je na ledu od kako je režiser filmova "X-Men" i "X2" Brajan Singer obustavio rad na njemu da bi režirao film "Superman Returns". "Potpisao sam ugovor za film", potvrdio je Ešmur u intervjuu povodom promocije njegovog najnovijeg projekta, očekivane originalne mini-serije stanice SCI FI Channel "Legend of Earthsea". "Nemam pojma kakav je scenario niti ko će biti režiser."

Kad god da treći "X-Men" film bude gotov, Ešmur je rekao da se nada da će se u njemu produbiti priča o rivalstvu između Drejka i Džona "Pyro" Alerdisa (Eron Stenford). "Mislim da ta dva elementa daju dosta mogućnosti", rekao je Ešmur. "Takođe, sviđa mi se veza sa Rogue (Ana Pakin). Mislim da to nije tipična tinejdžerska ljubavna priča, jer toliko toga je protiv njih. U vezi su koja ne može da se razvija brzo, tako da je ta tenzija veoma zabavna."

Ešmor je takođe govorio šta misli o Singerovoj odluci da ode. "Mislim da je teško, jer on je taj koji je napravio prva dva filma", rekao je. "Biće teško izgubiti nekoga ko je imao tako ogroman uticaj na filmove. Ali takođe mislim da će biti zanimljivo dobiti svežu krv, nekoga sa drugačijom vizijom, sve dok taj neko ostane veran originalnim stripovima. Ne mislim da bi trebalo da se previše udalji od Brajanovih filmova, jer će publika misliti da je to čudno. Brajan je definitivno postavio odličnu franšizu."

Izvor: www.scifi.com  

"Shrek 3" zakazan za 2007.
10.12.2004.

Nekoliko sati nakon što je Pixar najavio odlaganje filma "Cars" sa novembra 2005. za jun 2006. Dreamworks je najavio sličnu sudbinu sledećeg filma "Shrek", pomeranjem datuma premijere trećeg filma iz ove CG animirane komedije sa novembra 2006. na maj 2007.

U zvaničnoj izjavi, Džefri Kacenberg je rekao: "Verujemo da postoji više od pola tuceta dobrih datuma za objavljivanje naših filmova godišnje... Sama veličina 'Shrek' franšize nas je navela na zaključak da objavljivanje filma u maju - kada se uzme u obzir da DVD izdanje izlazi oko Božića - omogućava da postignemo najbolji efekat i povisimo profitabilnost, na taj način stvarajući bolju vrednost i bolju zaradu našim deoničarima."

Sa filmom "Spider-Man 3" čije je pojavljivanje u bioskopima najavljeno za 4. maj 2007. "Shrek 3" će najverovatnije imati premijeru sredinom meseca. DreamWorks Animation trenutno radi na filmovima "Madagascar" i "Wallace & Gromit" čije su premijere zakazane za maj i oktobar iduće godine.

Izvor: www.darkhorizons.com  

Sprema se "Resident Evil 3"
10.12.2004.

Režiser filma "Resident Evil: Apocalypse" Pol V.S. Anderson izjavio je časopisu Now Playing Magazine da postoji mogućnost pravljenja trećeg filma baziranog na serijalu kompjuterskih igara kuće Capcom. “Trenutno je još u pitanju samo koncept”, rekao je Anderson. “Drugi film je prošao bolje na blagajnama nego prvi, tako da se svakako priča o trećem filmu.”

Anderson je dodao da je uvek zamišljao "Resident Evil" kao trilogiju. “Od početka sam imao viziju trilogije, u kojoj bi prvi film bio ‘prequel’ kompjuterskih igara; drugi bi bio smešten u isto vreme kao i u igrama, posebno 'Resident Evil: Nemesis'; na kraju bi treći film bio neka vrsta nastavka, ili postskriptuma igara, sa radnjom smeštenom nakon vremena u igrama. Tako da je to nešto što bih definitivno voleo da radim. Međutim, još uvek smo u pregovorima, ali je sigurno da postoji volja da se snimi treći film.”

DVD "Resident Evil: Apocalypse", sa Milom Jovović u glavnoj ulozi, bi trebalo da se pojavi u specijalnoj verziji sa dva diska 28. decembra.

Izvor: www.scifi.com  

"Riddick" spreman za PC
10.12.2004.

Kompanija Vivendi Universal Games je izjavila veb sajtu GameSpot da je isporučila neobrađenu verziju svoje hit pucačke kompjuterske igre u prvom licu "The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay" za PC. Igra sadrži bonus materijal i njena cena je oko 20 dolara niža od verzije za Xbox konzolu. Nastavak igre je u pripremi, dodao je veb sajt.

"Escape From Butcher Bay" je prequel SF filma "The Chronicles of Riddick". Glavni lik, futuristički antiheroj, je dizajniran po uzoru na Vina Dizela, koji mu ujedno i daje glas. Dizel je takođe učestvovao u nadgledanju razvoja igre preko svoje kompanije za kompjuterske igre, Tigon Studios. Realizacija obe verzije igre je obavljena u švedskom studiju Starbreeze, koji je nedavno potpisao ugovor sa kućom Majesco o kreiranju nove igre, kaže GameSpot.

Izvor: www.scifi.com  

U aprilu počinje snimanje filma "Babylon 5"
10.12.2004.

Stiven Bek će režirati adatpaciju popularne SF serije "Babylon 5" za veliko platno. Film, pod naslovom "The Memory of Shadows" je namenjen bioskopskom prikazivanju a scenario je napisao tvorac serije J. Majkl Stažinski. Production Weekly javlja da projekat počinje sa snimanjem ovog aprila u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U "Shadows"-u tehnologija drevne i izumrle Shadow rase je puštena na galaksiju od strane nepozate sile, i Earthforce-ov obaveštajni oficir Dijana Bejker, čiji je brat nedavno poginuo u misterioznoj eksploziji, pokušava da otkrije ko se nalazi iza intergalaktiče zavere. Njoj se pridužuje Galen, tehno-mag koji je bio zadužen da tu tehnologiju sačuva od ruku onih koji bi je zloupotrebili.

Izvor: www.comingsoon.net  

Disney/Pixar odlažu "Cars"
10.12.2004.

Disney i Pixar su objavili da odlažu početak bioskopskog prikazivanja njihovom novog kompjuterski animiranog filma "Cars" za jun 2006. umesto planiranog novembara 2005. godine, izveštava novinska agencija Reuters. Zvaničnici iz obe kompanije rekli su agenciji da je potez usmeren na potencijalno povećanje broja gledoca među klincima koji su na letnjem raspustu. Međutim analitičari kažu da bi odlaganje moglo da pomogne Pixar-u da skupi još vremena i da nađe novog distributera za svoje filmove, javlja Reuters.

"Cars", film razvijen od strane režisera "Toy Story" i "A Bug's Life"-a Džona Lasetera, je sedmi, i poslednji, film u produkciji uspešnog Disney-Pixar partnerstva.

Pixar-ov glavni izvršni direktor Stiv Džobs je rekao da će se pomeranje rasporeda takođe primeniti i na filmove koji treba da se pojave nakon "Cars", što znači da će i oni biti prikazivani u bioskopima preko leta a da će se na videu pojaviti tokom praznika.

Pixar-ov distributerski i produkcioni ugovor sa Disney-jem ističe u 2005. godini sa isporukom filma "Cars".

Izvor: www.scifi.com  

Tri video klipa novih scena iz proširene verzije "LOTR: The Return of the King"!
09.12.2004.

Anonimni dojavljivač je bio tako dobar da veb sajtu [I]iesb.net[/I] pošalje tri video klipa novog materijala iz proširene DVD verzije “LOTR: Return of the King”. Tri nova klipa sadrže snimak Sarumanove smrti, slamanje Gandalfovog štapa od strane Vešca Kralja i Aragornov susret sa Ustima Sauronovim.

Linkovi ka trailerima:

Sarumanova smrt - 6.4Mb (ovde)
Slomljeni štap - 1.2Mb (ovde)
Usta Sauronova - 3.4Mb (ovde)

Sadržaj proširene DVD verzije:

· Diskovi 1 i 2: Film
· 2.35:1 Anamorfna widescreen verzija
· Engleski Dolby Digital EX 5.1 Surround
· Engleski DTS ES 6.1 Surround zvuk
· Engleski Stereo Surround zvuk
· Audio komentari režisera i scenarista
· Audio komentari dizajnerskog tima
· Audio komentari produkcijskog tima
· Audio komentari 30 članova glumačke i snimateljske ekipe, uključujući i dijalog u stilu podeljene ličnosti između Goluma i Smeagola!
· Engleski i španski titlovi

· Disk 3: Dodaci V deo: Rat za prsten
· Uvod u disk režisera Pitera Džeksona
· Dokumentarac “Dž.R.R. Tolkin: Nasleđe Srednje Zemlje”
· Dokumentarac “Od knjige do scenarija: Kovanje poslednjeg poglavlja”
· Napušten koncept: Aragorn u borbi protiv samog Saurona
· Dokumentarac o dizajniranju i pravljenju Srednje Zemlje
· Dokumentarac o “Velikaturama” (termin skovan za velike makete korišćene u filmu)
· Dokumentarac o sve popularnijoj kompaniji Weta Workshop
· Dokumentarac o dizajnu kostima za film
· Galerija “Narodi Srednje Zemlje” sa povremenim audio komentarima
· Galerija “Oblasti Srednje Zemlje” sa povremenim audio komentarima
· Galerija minijatura sa povremenim audio komentarima
· Dokumentarac “Dom gospodara konja”
· Interaktivna mapa: “Atlas Srednje Zemlje: Praćenje kretanja članova Družine prstena”
· Interaktivna mapa: “Novi Zeland kao Srednja Zemlja” uz snimke sa lokacija

· Disk 4: Dodaci VI deo: Kraj jednog doba
· Uvod u disk Ilajdže Vuda, Šona Astina, Bilija Bojda i Dominika Monahana
· Dokumentarac “Snimanje ROTK: Kamere u Srednjoj Zemlji”
· Oko 69 slika sa snimanja
· Dokumentarac o čarobnjacima iz odeljka Weta Digital
· Demonstracija bitke sa mumakilima / Interaktivni prilog iz više uglova
· Kraj putovanja – dokumentarac: "Završetak trilogije"
· Dokumentarac “Muzika za Srednju Zemlju”
· Dokumentarac “Zvuci Srednje Zemlje”
· Dokumentarac “Kraj svega”
· Dokumentarac “Kraj jednog doba”
· Dokumentarac “Kameron Dankan: Inspiracija za pesmu ‘Into the West’"
· Dva kratka filma: “DFK6498” i “Zona udara”
· DVD-ROM dodaci: Pristup ekskluzivnim internet prilozima

Izvor: www.iesb.net  

Pol Anderson neće učestvovati u "Alien 6"
09.12.2004.

Nakon uspeha koji je tokom proteklog leta imao film "Alien Vs. Predator", počele su da kruže glasine u vezi budućih projekata ove dve franšize. Dominira mišljenje da će verovatno biti snimljen još jedan Alien film, a pre neki dan počelo je da se šuška da će scenarista-režiser "AvP" filma, Pol V.S. Anderson, pisati scenario za "Alien 6".

U jučerašnjem ekskluzivnom intervjuu sa Andersonom, Now Playing Magazine je razgovarao sa ovim filmskim umetnikom o mogućnosti njegovog povratka projektu Alien. On je glatko porekao ove glasine.

“To nije istina”, rekao je. “Čuo sam te glasine. U poslednje vreme imao sam dosta konferencija za štampu povodom 'AvP' i mnogo je ljudi pominjalo tu priču. Ne znam otkud su potekle te glasine. Sa mnom o tome niko nije razgovarao."

Osim toga, Anderson je mišljenja da se neko opasno zabrojao.

“Šta bi sa 'Alien 5'?! Ko to snima?!” smeje se, i dodaje da misli da 'AvP' ne treba smatrati petim filmom u Alien seriji. “Nadao sam se [da ga neće tako gledati], jer je to i onako film sa radnjom hronološki postavljenom pre radnje ostalih Alien filmova, tako da se čak ni ne odvija u isto vreme kao i filmovi sa Sigurni Viver. Znate, kada sam snimao 'AvP', osećao sam se kao da pravim samostalan film, koji neće biti smatran petim delom 'Alien' ili trećim delom filma 'Predator', pošto su oba naslova filmovi koje bih voleo da vidim.”

Na pitanje šta bi voleo da vidi u novom Alien filmu, režiser je dao savršen odgovor jednog obožavaoca: "Čuo sam da Kameron ima svoju ideju za film tako da bih voleo to da vidim!"

DVD izdanje filma "Alien Vs. Predator" pojaviće se u prodaji 25. januara.

Izvor: www.nowplayingmag.com  

Kupljena "Super Ex" komedija
09.12.2004.

Regency Enterprises otkupili su pilot epizodu TV komedije o specijalcima "Super Ex", scenariste i koproducenta nagrađivane serije "Simpsons" Dona Pejna, javlja Variety. Priča govori o čoveku koji otkriva da je žena sa kojom se zabavlja superheroj.

Kad odluči da je ostavi, ona počinje da koristi svoje super-moći da bi pretvorila njegov život u pakao, javlja ovaj list.

Izvor: www.scifi.com  

Krenula isporuka KOTOR-a za Xbox
09.12.2004.

Kompanija LucasArts je počela da isporučuje verziju za konzolu Xbox svoje kompjuterske igre "Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords" prodavnicama, dok se verzija za PC očekuje u februaru 2005. godine, javlja veb sajt GameSpot.

"The Sith Lords", nastavak hit igre iz 2003. godine, je prvenac kuće Obsidian Entertainment – nove kompanije, čiji su osnivači veterani u dizajniranju RPG igara iz Black Isle Studios, podružnice kompanije Interplay, dodaje sajt.

Radnja igre se nastavlja nekoliko godina nakon završetka radnje prve igre i likovi saznaju da je rat između Galaktičke republike i Sitova doveo do anarhije u određenim delovima galaksije, kaže GameSpot.

Izvor: www.scifi.com  

Murova razmatra "Next"
09.12.2004.

Revolution Studio je u pregovorima sa Džulijen Mur ("The Forgotten") o glavnoj ženskoj ulozi, pratnerki Nikolasu Kejdžu, u SF trileru "Next", piše Variety. Kejdž je takođe angažovan kao producent, dok će Li Tamahori ("Die Another Day") režirati film, koji je Geri Goldmananova adaptacija kratke priče Filipa K. Dika "The Golden Man".

Mur treba da igra federalnog agenta koji traga za ljudima koji mogu da predvide terorističke napade. Njena potraga je dovodi u poteru za čovekom (Kejdž) koji ima sposobnost da predvidi svoju budućnost i da odabere drugačiji put ako želi, javlja glasilo fimske branše.

Pre nego što "Next" uđe u produkciju, Mur će najverovatnije snimiti "Freedomland" čiji je početak snimanja planiran za proleće. Kejdž bi trebalo da snima "Ghost Rider" u australiji sa scenaristom-režiserom Markom Stivenom Džonsonom.

Časopis javlja da bi produkcija "Next"-a trebalo da počne u drugoj polovini 2005. godine.

Izvor: www.scifi.com  

"Darkness" – novi film kuće Dimension Films
09.12.2004.

Kompanija Platinum Studios i strip-izdavačka kuća Top Cow Productions su objavili da su prodali kući Dimension Films prava na ekranizaciju strip serijala "The Darkness", o mladom ubici koji poseduje mističnu moć. Ovaj ugovor je prvi za Platinum Studios otkako je dobila filmska i TV prava na Top Cow stripoteku ovog jula, saopštile su kompanije u zajedničkoj izjavi.

Tvorci stripa "The Darkness" su Mark Silvestri, Gart Enis i Dejvid Vol. Strip je do sada zaradio više od 25 miliona dolara, rekli su predstavnici kompanije Platinum Studios. Popularnost stripa je podstakla saradnju između kompanija, čega je poslednji primer "Superman" u dvobroju koji će biti isporučen ovog meseca.

Direktor kuće Platinum Studiosf Skot Mičel Rozenberg i Silvestri će biti izvršni producenti, zajedno sa Metom Hokinsom.

Izvor: www.scifi.com  

Novi "Pirates!", sada sa ekstra rumom
08.12.2004.

Atari i Firaxis Games su objavili nestrpljivo očekivani nastavak jedne od najpopularnijih i najomiljenijih igara svih vremena. "Sid Meier's Pirates!" je dobila do tada nezabeležene pohvale kritičara kada se pojavila 1987. godine i postavila novi standard za avanture u realnom vremenu, bez unapred određenog završetka sa uzbudljivim akcionim sekvencama. Nova igra koristi potpuno novi 3D engine i donosi unapređeno igranje, spektakularne 3D efekte i brojne druge novine.

"'Pirates!' su poznati kao jedna od najboljih igara svih vremena i bilo je puno nestrpljenja i očekivanja povratka ovog klasika", rekla je Nensi Mekintajer, Atarijev podpredsednik za marketing. "Firaxis je napravio fenomenalna posao balansirajući dodavanje novih mogućnosti i načina igranja sa duhom i zaraznošću originala."

"'Pirates!' je jedan od najpopularnijih i najvoljenijih naslova u istoriji igara i Sid je sa timom prevazišao naša očekivanja isporučujući igru koja ima najviši kvalitet grafike, nove dodatke i unapređen način igranja koji poboljšavaju originalnu igru", izjavio je Džef Brigs, osnivač, predsednik i glavni direktor Firaxis Games-a. "Firaxis i Atari su uzbuđeni što imaju priliku da ponude ovu neverovatno zabavnu akcionu avanturu novoj generaciji igrača širom sveta."

Više o novoj verziji legendarne igre mozete pročitati na zvaničnom sajtu:
http://www.atari.com/pirates

Izvor: www.atari.com  

"Superman" veći od "X2"
08.12.2004.

Den Heris, jedan od scenarista očekivanog filma Brajana Singera, "Superman Returns", izjavio je za SCI FI Wire da film ima izglede da bude veći od prethodnog filma režisera Singera, nastavka filma X-Men, "X2", u kome je Heris takođe sarađivao na scenariju. "Mislio sam da je 'X2' veliki film, ali ovaj je još jedan korak dalje", rekao je Heris u intervjuu. "Snima se na večitoj sceni. Biće kao stalni Nju Jork Siti-Metropolis."

Heris piše scenario za najnoviji film "Superman" sa Majklom Doertijem, a Singer ga je prebacio u Australiju na predprodukciju. Glavnu ulogu u filmu imaće relativni novajlija Brendon Rut u ulozi Klarka Kenta/Supermena. Heris je rekao da će snimanje filma početi u Australiji već u martu. "Snimamo u martu, ali idemo tamo ovako rano jer treba dosta toga izgraditi", rekao je, misleći na vreme koje je potrebno da se sagrade te ogromne kulise. "Gradi se jedan deo Metropolisa, kao velika pozornica, neverovatno je. To su, kao, tri povezana bloka zgrada, i sve je visoko četiri sprata."

Heris je dodao da je Singer insistirao da učestvuje u ranoj fazi razvoja filma. "Brajan Singer stalno radi sa scenaristima, od početka do kraja postprodukcije", rekao je Heris. "Pošto su izgradili toliko umetničkih stvari (u Australiji), umetnici moraju da budu tamo, a pošto Brajan mora da bude tamo, moramo i mi."

Superman Returns će se najverovatnije pojaviti tokom 2006.

Izvor: www.scifi.com  

"Incredibles" vode u Annie nominacijama
08.12.2004.

Pixar Animation Studios ubedljivo vodi sa 16 nominacija za film "The Incredibles" za dodelu nagrade Annie, koju dodeljuje ASIFA-Hollywood za ostvarenja u filmskoj, TV i komercijalnoj animaciji, javlja Variety. DreamWorks ih prati sa 14 nominacija za filmove "Shrek 2" i "Shark Tale", javlja ovaj list.

"The Incredibles" su nominovani u kategorijama: najbolji animirani film, dizajn likova, efekti animacije, animacija likova, režija, muzika, produkcijski dizajn, priča, glasovi i scenario, javlja ovaj list. Ostali filmovi u trci za najbolji animirani film su: "Ghost in the Shell 2: Innocence", "Shrek 2" i "The SpongeBob SquarePants Movie".

Pet serija će se boriti za nagradu za najbolju TV animaciju: "Foster's Home for Imaginary Friends", "My Life as a Teenage Robot", "SpongeBob SquarePants", "Star Wars: The Clone Wars" i "The Batman", javlja Variety.

Tom Keni, koji daje glas Sunđeru Bobu Kockaloneu, biće domaćin dodele nagrade, 30. januara u Aleks Dvorani u Glendejlu, Kalifornija.

Izvor: www.scifi.com  

Triner zadovoljan četvrtom sezonom "Enterprajza"
08.12.2004.

"Scenaristi pišu za ovog momka...Ja ga samo glumim i pokušavam da saznam i dodam neke stvari kako serija napreduje" kaže Konor Triner o svojoj ulozi "Trip" Takera u seriji "Zvezdane Staze: Enterprajz", takođe je izjavio da je zadovoljan razvojem svog lika u četvrtoj sezoni.

Triner je rekao da je osetio veliko olakšanje kada je šou obnovljen i počeo novu sezonu, takođe ima osećaj da njegov lik dobija više na značaju nego što je to ranije bilo.

Iako je ranije izjavio da je nezadovoljan razvojem događaja između T'Pol i Taker-a u trećoj sezoni, zbog previše mentalne igre a malo veze između njih, raduje se daljem razvoju priče, u novoj sezoni, pošto se ona udala za Vulkanca. "Taker je to podneo veoma dobro", kaže on i dodaje "Nemam pojma kako će se njihov odnos dalje razvijati... Predpostavljam da će i dalje emocije biti umešane ali ne znam kako će se to završiti."

Tokom četvrte sezone, kaže Triner, "Enterprajz" ima dosta dodirnih tačaka sa originalnim Zvezdanim Stazama i rasama koje su se tamo pojavljivale. Uživao je u radu sa Brent Spinerom (Arik Soong) koga je opisao rečima "veoma dobar glumac i izuzetan čovek" i kaže kako se nada da će njegov lik provoditi više vremena sa Malkomom Rid "kako bi im to omogućilo da razviju njihov odnos 'čudnog' para."

Takođe kaže kako je imao dobar radni odnos sa Levar Burton-om, koji je režirao epizode "Similitude" i "The Forgotten" - Takerove dve velike epizode u poslednjoj sezoni, koje su zahtevale veoma velik emocionalni raspon glumca pošto je morao da prikaže "Trip"-ovog klona i težnje lika da izađe na kraj sa smrti svoje sestre. "Fanovi posvećuju izuzetnu pažnju ovoj seriji i glumcima u njoj", kaže on u nadi da će šou doživeti novu sezonu posle ove. "Ako me pozovu u daljoj budućnosti na ponovno snimanje, učinio bih to."

Izvor: www.trektoday.com  

Vil Viton o ulozi Veslija Krašer i filmu "Nemesis"
08.12.2004.

Viton je napustio seriju "Zvezdane Staze: Sledeća Generacija" posle četvrte sezone, pod dosta nerazjašnjenim okolnostima, bilo bi fer reći da je imao pomešana osećenja prema seriji. Ali se više ne oseća tako: "Kada sam snimao Sledeću Generaciju dobro sam se provodio, ako bi morao da izaberem jednu stvar koja mi je bila najdraza to je rad sa tom glumačkom ekipom. Vladala je neka porodična atmosfera, voleli smo se i pazili jedni na druge."

On je dobio šansu da se ponovo oproba u ulozi Veslija Krašer u filmu "Nemesis", ali ceo njegov dijalog je izbačen iz filma. Snimanje filma mu je pružilo priliku da reši neke nesuglasice koje je ranije imao sa raznim ljudima. "Želeo sam da dokažem sebi da ja mogu u svojoj karijeri da postignem više od uloge u jednom filmu i jednoj seriji. To je nešto što su mi mnogi ljudi rekli da osećaju, osećaj da imate nešto da dokažete. Kada sam otišao da radim na filmu 'Nemesis' sećam se da sam doneo odluku da ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Posvetio sam punu pažnju svakom momentu koji se tamo odigravao, postarao sam se da mi svaki moment nešto znači i da zaista počnem da cenim nešto što sam imao, jer ono što mi je najviše žao je to što sam za vreme snimanja serije 'Sledeća Generacija' bio tinejdžer i bio sam veoma zaposlen tinejdžer, nisam imao dovoljno pameti i mudrosti da vidim koliko su bili dobri ljudi sa kojima sam glumio i koliko je to sve dobro bilo. Snimanje filma je bilo kao da sam dobio drugu šansu. To mi se jako sviđa i bilo je predivno. Pošto sam seriju napustio veoma davno i jako je mnogo vremena prošlo od tada, napokon sam se ponovo setio koliki sam ja fan 'Zvezdanih Staza'. Bilo je divno ponovo se vratiti ovoj seriji i kao odrastao čovek."

Izvor: www.trekweb.com  

Decembarski ST rođendani
08.12.2004.

03.12 - Brajan Bonsal (Aleksandar Roženko, "Zvezdane Staze: Sledeća Generacija")
09.12 - Mičel Dorn (Worf, "Zvezdane Staze:Sledeća Generacija" i "Svemirska Stanica 9")
15.12 - Garet Vang (Hari Kim, "Zvezdane Staze: Vojadžer")
20.12 - Nikol Deboer (Ezri Deks, "Zvezdane Staze: Svemirska Stanica 9")
25.12 - Rik Berman (jedan od stvaralaca i izvršni producent serije "Zvezdane Staze: Enterprajz")
28.12 - Ničel Nikols (Uhura, "Zvezdane Staze: Originalne Serije")

Izvor: www.startrek.com  

Singer još nije odustao od filma "Logan's Run"
07.12.2004.

Den Haris, scenarista predstojećeg rimejka SF filma "Logan’s Run", je potvrdio veb sajtu SCI FI Wire da režiser Brajan Singer još planira da režira film nakon što završi rad na filmu "Superman", uprkos spekulacijama o suprotnom. “Brajan će raditi rimejk filma 'Logan’s Run' i to je jedan od projekata koje će raditi posle filma 'Superman'”, rekao je Haris u intervjuu. “Mi smo svoj deo posla na filmu već završili. Predali smo prvi nacrt scenarija i ponovo ćemo ga obraditi kada 'Superman' dođe to tačke kada napreduje bez ikakvih problema. Onda ćemo se posvetiti filmu 'Logan’s Run' i radićemo ga u Sidneju”.

Novi "Logan’s Run" će kombinovati elemente i iz filma iz 1976. godine i iz originalne knjige Vilijama F. Noalana i Džordža Klejtona Džonsona, dodao je Haris. “Scenario uzima original i spaja njegove delove sa novim viđenjem knjige”, rekao je on. “Na neki način uvodi se treća velika ideja i predstavlja na dosad neviđen način. Biće to nešto novo.”

Originalni film je bio priča o društvu budućnosti u kojem se građani ubijaju kada napune 30 godina (u knjizi 21 godinu). Haris je rekao da će nova verzija originalne ideje staviti u novi fiktivni kontekst. “Priča nije smeštena u stvaran svet”, rekao je Haris. “To je u potpunosti naučna fantastika i srž leži na sasvim drugom mestu. Mislim da ne zalazimo toliko u aspekt priče o borbi protiv starenja, jer je više u pitanju mehanika sveta, mehanika prinudnog samoubistva. Tematski je priča sve manje o tome a sve više o SF dimenziji”.

Haris je dodao da je scenario u početnom stadijumu razvoja, ali je takođe rekao da je uzbuđen što će napraviti rimejk filma koji još uvek nije tako star. “Sve ćemo srediti kada budemo videli film”, rekao je. “Ali stvorili smo novi svet i nova moralna načela. Možda je u svemu tome originalni film išao malo dalje, ali sjajna stvar je što svi ovih dana prave rimejkove odličnih filmova. Zašto ne bismo onda napravili rimejk filma koji nije bio tako sjajan i učinili ga sjajnim?”

Izvor: www.scifi.com  

Harlin razvija "Full Moon"
07.12.2004.

Reni Harlin će razviti i voditi projekta filma baziranog na novom SF stripu "Full Moon Fever" , javlja Variety. Džo Kejsi je uradio strip za izdavače AIT/Planet Lar, smešten u ne tako daleku budućnost i fokusiran na grupu radnika koji su poslati da poprave napuštenu prvu lunarnu bazu na tamnoj strani meseca i koji postaju plen čoporu izgladnelih vukodlaka, piše časopis.

Kejsi koji je autor X-Men i Supermen stripova, najavio je projekat na letošnjem Comic-Con International-u i uradiće i adaptaciju tesno sarađujući sa Harlinom i producentima Adrijanom Askeriahom i Danijelom Alterom.

"Full Moon Fever" još nije stigao u studio, Askeriah i Alter takođe planiraju da urade i "Full Moon Fever" igru koja bi se pojavila istovremeno sa izlaskom filma.

Izvor: www.scifi.com  

Sigurni Viver o budućnosti Alien franšize
07.12.2004.

Tokom konferencije povodom filma "Village", Sigurni Viver su bila postavljena uobičajena pitanja o filmu "Alien", i ona je naizgled dala dve oprečne informacije. Prema nekim izveštajima izjavila je da je završila sa serijalom, a prema drugima da će snimiti još jedan film. Sada nam, Viverova, razjašnjava ovu dilemu.

"Ja sam verovatno rekla da smo Ridli Skot i ja razgovarali o još jednom filmu u kome bismo se vratili originalnoj planeti i videli odakle potiču ova stvorenja, ali mislim da bi bilo malo verovatno da se neki veliki studio upusti u to, pošto bi jedan od glavnih likova bila pedesetpetogodišnja žena", rekla je Viverova. "Ne verujem da bi publici to bilo bitno jer nismo toliko opsednuti godinama koliko je to uobičajeno u ovom poslu. Tako da mislim da bi to moglo da uspe."

Nakon ovoga, potrebno je puno raditi na produkciji pre nego što bi ona mogla biti uključena u taj projekat. "Oboje smo toliko zauzeti da ne mogu da sednem i napišem čitav scenario. I nisam žurila da pogledam 'Alien vs. Predator' koji mi je delovao užasno, kao video igra. Ali samo se nadam da je osmi putnik pobedio, jer predator izgleda tako glupo."

Kada smo joj rekli da je ustvari rasa osmog putnika izgubila, Viverova se uzbudila. "Uvređena sam. Idem da se istuširam." Ipak, imala je da izjavi još jednu lepu stvar: "Glumica koja je igrala Riplijevu, gledala sam je u 'Raisin in the Sun', i divna je. Sana Lejtan."

Ali da li bi studio zaista odoleo mogućnosti da angažuje Ridlija Skota i Sigurni Viver na još jednom Alien filmu? "To bi morao biti Fox jer oni imaju prava. Mislim da bi Ridli morao da lupi šakom o sto, ali da li bi oni pristali? Ne znam. Možda bi nam dali veoma mali budžet za film. Prvi film smo snimili za 14 miliona dolara. Naravno, to je bio mračni srednji vek filmske industrije, 1978. ali ni ne mislim da nam je potrebno mnogo novca. Samo treba razmisliti. Ne znam, nikad se ne zadržim ovde dovoljno dugo da pozovem Ridlija i pitam ga šta se dešava. Ali ustvari mislim da nema razloga za žurbu. Planeta će i dalje biti tu. Samo treba da dovoljno dugo budem bez posla da mi na pamet padne dobra ideja. Zabavno je. Nedostaje mi taj kostim."

Izvor: www.latinoreview.com  

Intervju sa Harisonom Fordom
07.12.2004.

Harison Ford nije došao među novinare u Ruanda Hotelu na premijeri u čast Amnesty International, ali je bio domaćin večeri rame uz rame sa Anđelinom Džoli. Ekipa IESB je kasnije te večeri imala priliku da razmeni par reči sa zvezdom.

IESB: Kako život?

Ford: "Dobro da bolje ne može biti."

IESB: Šta sledeće imate u planu?

Ford: "Imam par filmova koji treba da izađu tokom 2005. i još nekoliko drugih projekata."

IESB: Da li će "Indy 4" stvarno biti snimljen?

Ford: "Ni najmanje ne sumnjam u to."

IESB: Hoće li se Šon vratiti za nastavak?

Ford: "On kaže da se sad povukao tako da ne znam."

IESB: Znate li radnju filma?

Ford: "Delove priče tu i tamo ali ne mogu da pričam o tome."

IESB: Natali Portman je nedavno pomenula da bi je zanimala uloga u sledećem filmu o Indijani Džonsu, da li mislite da će se to dogoditi?

Ford: "Sve je moguće ali ne znam hoće li se i dogoditi."

IESB: Džordž je uvek govorio da je ovo njegova verzija priče o Bondu. Da li mislite da će mlađi glumac ikada biti izabran za buduće filmove o Indijani?

Ford: "Nemam problem sa tim da mlađi glumac nastavi da igra Indijanu Džonsa, ali 'Indi IV' je moj."

IESB: Hoćete li sami raditi opasne scene u filmu 'Indiana Jones IV'?

Ford: "Nadam se, barem neke od njih."

IESB: Jeste li zadovoljni scenarijem?

Ford: Čujem da je Džordž Lukas zadovoljan novim nacrtom.

IESB: Hvala na Vašem vremenu.

Ford: Vidimo se.

Izvor: www.iesb.net  

"Spell for Chameleon" na velikom ekranu
06.12.2004.

Scenarista i režiser Tim MekKenlis ("Secondhand Lions") će adaptirati fentazi roman Pirsa Entonija, "Spell for Chameleon", za kompaniju Warner Brothers i režisera Volfganga Petersena, izveštava list Variety. U središtu filma je mladić koji živi u zemlji u kojoj svi imaju magične moći i kome preti izgnanstvo ukoliko ne uspe da otkrije koje su njegove moći, dodaje list.

"Spell for Chameleon" je prva u Entonijevom serijalu od 30 knjiga pod nazivom "Xanth Development".

Izvor: www.scifi.com  

Kolambasov novi projekat "Sub-Mariner"
06.12.2004.

Kris Kolambas će režirati i producirati ekranizaciju Marvelovog superherojskog stripa "Sub-Mariner" za kuću Universal Pictures, javlja list Variety. Direktor kompanije Marvel Studios Avi Arad i producent iz Universal-a Kevin Mišer su koproducenti sa Kolambasom i njegovom kompanijom 1492 Productions, dodaje list. Kolambas je prethodno režirao prva dva filma o dečaku-čarobnjaku Hariju Poteru. Dejvid Self ("Road to Perdition") je napisao scenario i takođe je i izvršni producent filma.

"Sub-Mariner" je baziran na Marvelovom prvom superheroju, princu Namoru, polučoveku-poluamfibiji iz kraljevstva Atlantida. On je buntovnik sa vatrenim temperamentom koji je i pomagao ljudskoj rasi i borio se protiv nje kada su ljudi zagadili njegovo podvodno kraljevstvo, kaže list.

Izvor: www.scifi.com  

"Son of Mask" - porodični film
06.12.2004.

Džejmi Kenedi, zvezda fentazi nastavka "Son of Mask", izjavio je za sajt SciFi Wire da će se ovaj nastavak značajno razlikovati od filma iz 1994, sa Džimom Kerijem u galvnoj ulozi. "U stvari prilično je drugačiji", rekao je Kenedi u intervjuu. "Prvi film je bio o momku koga je sreća napustila i koji strašno želi da upozna devojku pa završava tako što stavi Masku i počinje da se zabavlja kao nikad u životu. Drugi govori o momku koga žena pritiska kako bi dobili dete, a on to ne želi i onda nalazi Masku. Stavljajući je, on zavodi svoju ženu i ona ostaje u drugom stanju."

Kenedi koji igra talentovanog crtača i novopečenog oca, reko je da se maskine moći prenose na sledeću generaciju tokom filma, stvarajući brojne probleme. "Kada dobiju bebu, ona se rađa sa moćima Maske. Moj lik ne mora samo da bude otac, već otac jedne superbebe. Beba radi sve te stvari za koje niko ne veruje da jedna beba može da ih uradi. Znači radi se o momku koji polako ludi". Kenedi je rekao i da porodični pas takođe otkriva moći Maske, slično kao i pas u originalnom filmu. "Beba i pas imaju problem, pošto je pas ljubomoran zato što beba dobija više pažnje od njega."

Kenedi je dodao da je film pitomiji od verzije sa Kerijem. "Prvi film je imao nekih tamnih kutaka" kazao je. "'Son of Mask' je više porodični film. Svako ko ima dete pomisliće na sve ono što se dešava kada dobijete novu bebu. Ovo je nešto kao Tri muškarca i Luda Beba."

"Son of Mask" stiže u bioskope 18 februara 2005.

Izvor: www.scifi.com  

"G-Force" dobija oblik
06.12.2004.

Džeri Brukhajmer će raditi produkciju za "G-Force", igrano-animirani fantazijski film za Disney, javlja The Hollywood Reporter.

"G-Force", koji govori o grupi inteligentnih životinja-komandosa, biće režiserski debi supervizora vizuelnih efekata Hojta Jitmena, koji je radio na većem broju Brukhajmerovih filmova, uključujući i "Armageddon", javlja ovaj list.

"G-Force" prati grupu životinja koje rade za vladinu agenciju u pokušaju da spreče zlog milijardera da zavlada svetom, javlja The Hollywood Reporter.

Jitmenove zasluge za vizuelne efekte uključuju i filmove "Mighty Joe Young" i "Mission to Mars", a dobio je Oskara za svoj rad na filmu "The Abyss", Džejmsa Kamerona, javlja ovaj list.

Izvor: www.scifi.com  

Portmanova: "Episode III" biće mračna
06.12.2004.

Natali Portman, koja će se ponovo pojaviti u ulozi Padme Amidale u očekivanom filmu "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith", izjavila je za SCI FI Wire da će poslednji film u SF sagi Džordža Lukasa biti mračniji od svih prethodnik. "Što se tiče snimanja, da, daleko je mračnije", rekla je Portmanova u intervjuu. "Bilo je zaista napeto. Radili smo naporno. Hajden (Kristensen) i Juan (MekGregor) su bili neverovatni, kao i Ian MekDajarmid. Svi smo radili naporno, i nadamo se da ćemo biti zadovoljni filmom kada bude gotov."

"Episode III", poslednji od tri Star Wars prikvela, opisuje postepenu transformaciju Anakina Skajvokera (Kristensena) u Darta Vejdera. Portmanova ponovo igra Anakinovu tajnu ženu i majku Luka Skajvokera i Princeze Leje, MekGregor igra njegovog mentora, Obi Van Kenobija.

Portmanova je izjavila da je pomalo tužna što "Episode III" označava kraj njenog Star Wars iskustva. "To je bio veliki deo mog života", rekla je. "Prošlo je deset godina od vremena kada sam počela sa snimanjem do vremena kada će izaći poslednji film. Tako da, sa svim fazama i promenama u životu, to je ujedno tužno, jer se više neću vraćati da vidim iste ljude, i uzbudljivo, u pogledu onoga što je još predamnom."

"Episode III" imaće premijeru 19. maja 2005. godine.

Izvor: www.scifi.com  

   

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride | Kontakt|