HOME

am@astronomija.co.yu

2004

SF vesti

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
12. april 2004.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER ::  ::..

>> :: Veče amaterskih SW filmova odr?ano u Subotici

Nekolicina članova Photon Tide-a okupilo se u Subotici 10. aprila na dan kada je pre 7 godina neformalno osnovana Grupa iako tada nije imala ni ime koje danas ima. Tema okupljanja bili su amaterski Star Wars filmovi koji su se puštali preko video-beam projektora na zid prostorije. Petoro članova iz Beograda, dvoje iz Novog Sada doputovali su u subotu u Subotoicu oko 13,00 da bi se sastali sa ostatkom članova iz Subotice i ostali do sutradan ujutro u 6,00 kada su se svi, iscrpljeni ali i sasvim veseli, vratili kućama. Negde između projekcija, bila je i premijera kratkog SW amaterskog filma kojeg su uradili članovi Photon Tide-a, pod nazivom "Star Wars Fan" (ubrzo i u Visual Art sekciji na www.photontide.org) zatim je uveče usledio izlazak u grad uprkos kiši koja je sa manjim prekidima konstantno padala.

Amaterski SW filmovi su poreklom uglavnom poskidani sa sajta www.theforce.net. U pitanju je preko dvesto filmova, od kojih je u subotu prikazano tek nekolicina najboljih. Reakcijom publike, posebno izdvajamo filmove "Troops", "The Formula", "Jedi Hunter", i "Silent but deadly". Na posletku je bilo čak i pevanja obrada pesama sa Star Wars tematikom Vird Al Jankovića. Na žalost, neverovatnim spletom okolnosti niko nije imao pri sebi fotoaparat da zabeleži ovaj događaj i vizuelno iako imamo delimičan audio snimak pevanja.

>> :: Starship Troopers 2 izlazi u junu

"Starship Troopers 2: Hero of the Federation", nastavak Verjovenovog filma iz 1997. godine debitovaće na DVD-u i VHS-u 1. juna, objavio je Columbia TriStar Entertainment.

Dobitnik Oskara za specijalne efekte Fil Tipet će biti reditelj - debitant na nastavku, u kome će glavne uloge igrati Keli Karlson, Ed Loter, Ričard Bargi i Sandrin Holt. Ed Nojmajer, koji je pisao scenario za prvi deo, će napisati scenario i za ovaj.

Drugi deo nastavlja priču prvog filma, na linijama borbe imeđu ljudi i Araknidskih buba - ratnika na opustošenoj ispostavi Zulu Angel. Mala grupa pešadijskih vojnih snaga, koju predvogi general ?epard (Loter), nalazi sklonište u napuštenoj federacijskoj ispostavi. Tamo će pronaći poslednjeg preživelog vojnika, Kapetana Deksa (Bargi), koji im poma?e u borbi protiv Araknida.

Columbia TriStar Home Entertainment će izbaciti na tr?ište prvi i drugi deo zajedno u specijalnom DVD izdanju čija je trenutna predložena cena 36.95$.

>> :: Ekelston kao Doktor Who

Kristofer Ekelston (Shallow Grave) će biti deveti Doktor Who u predstojećem BBC nastavku istoimene SF serije. Serija počinje sa prikazivanjem sledeće godine.

Ekelston biće deveti po redu glumac koji tumači lik Gospodara vremena u 13. epizoda, ka?e BBC. Po njima ovaj britanski glumac predstavlja svež i moderan pristup liku.

Doktor Who-a su igrali Vilijam Hartnel, Patrik Troton, Džon Pertvi, Tom Bejker, Piter Dejvison, Kolin Bejker, Silvester MekKoj i Pol MekGan. Serija

"Doctor Who" se emitovala 26 godina, od 1963. do 1989, a novi serijal počinje da se snima u Kardifu sledeće godine.

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride |