HOME

am@astronomija.co.yu

2004

SF vesti

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
24. april 2004.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER ::  ::..

>> :: DVD komplet "Zvezdanih ratova"

U DVD kompletu originalne trilogije "Ratova zvezda", naći će se ekstra disk sa materijalom koji nikada pre nije prikazivan, uključujući tu i rane filmske probe.

Poseban deo je dvoipočasovni dokumentarac Kevina Barnsa - "Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy", koji sadrži preko 40 intervjua sa glumcima i članovima filmskih ekipa sva tri filma, kao i intervjue sa Volterom Kronkajtom i Bilom Mojersom, koji će - između ostalog - diskutovati o kulturnom značaju ovih filmova.

Dodatni DVD sadrži i desetominutni prilog o snimanju Epizode III, fokusirajući se na povratak Darta Vejdera. Džordž Lukas govori o evoluciji tog karaktera i prikazuje po prvi put, na kratko, novi Vejderov kostim, ali ne i scene iz Epizode III. Četvrti disk, uz reklame za video igre "Zvezdanih ratova", sadrži i prvi nivo igre "Star Wars: Battlefront", koju će LucasArts izdati istog dana kada se na tržištu pojavi i DVD komplet - 21. septembra.

>> :: Keri En Mos u "Nemogućoj misiji"

Nakon filmskog serijala "Matriks", Keri En Mos je prihvatila ulogu u trećem nastavku filma "Nemoguća misija ". Mospva će, nakon Emanuele Bear (Nemoguća misija 1) i Tendi Njutn (Nemoguća misija 2) dobiti priliku da se u "Nemogućoj misiji" pridruži nezamenljivom Tomu Kruzu.

Takođe, izvesno je da će Ving Rejms ponoviti ulogu Lutera Stikela, kao i da ce reditelj biti Džo Karnahan.

Početak snimanja "M:I 3", predviđen je za avgust na lokacijama u Gani i Berlinu.

>> :: Celoviti "Doni Darko"

Kompanija Newmarket Films će objaviti proširenu verziju filma "Doni Darko", čije će trajanje u odnosu na originalnu verziju biti produženo za čitavih 21 minut dodatnog materijala.

Pored isečenih scena, koje su se prethodno mogle videti samo na DVD izdanju, u novoj verziji će se naći još materijala te vrste, koji je prema rečima reditelja Ričarda Kelija, namerno izostavljen sa DVD-a.

Premijera proširene verzije dodgodiće se 29. maja na filmskom festivalu u Sijetlu.

>> :: Dejvid Hajter prerađuje scenario za "Iron Man"

Scenarista filma "X-Men" Dejvid Hajter (The Scorpion King, Watchmen), prihvatio je da preradi scenario Alfreda Gauga i Majlsa Milera (Smallvile) za novo filmsko ostvarenje bazirano na Marvelovim stripovima - "Iron Man".

Produkciju ovog filma su preuzele kuće Marvel Studios i Angry Films, a premijera se očekuje tokom 2005.

"Iron Man" govori o bogatom pronalazaču Toniju Starku, koji je prisiljen da nosi visoko-tehnološki oklop, koji stalno usavršava, kako bi mogao da se zaštiti u borbi protiv kriminala.

>> :: Premijera Sky Captain-a ponovo odložena

Iz Paramount Pictures-a je zvanično objavljeno da će premijera filma Sky Captain and the World of Tomorrow, ponovo biti pomerena, ovoga puta sa 25. juna na 17. septembar. Prvobitno određeni datum premijere ovog kombinovanog animirano/igranog filma, u kome će se pojaviti Džud Lav, Gvinet Paltrou i Andželina Džoli, bio je 11.jun.

Prema rečima zvaničnika, premijerno prikazivanje filma je odloženo za jesen, zbog mogućnosti da u toku letnjeg perioda odziv gledalaca ne bude adekvatan kvalitetu filma. U obrazloženju je dodato da novi, jesenji termin ostavlja mogućnost promocije na International Comic-Con-u, koji će biti održan u San Dijegu tokom jula.

Međutim postoji sumnja da je odluka o odlaganju doneta da bi se produžili rokovi vezani za post-produkciju, jer će film imati čak oko 2000 specijalnih vizuelnih efekata (poređenja radi, film Gospodar Prstenova: Povratak Kralja imao je 1500).

>> :: Terens dobija ulogu mentora?

Pregovori oko angažmana Terensa Stempa u filmu "Elektra", ulaze u poslednju fazu i prema svoj prilici ovaj glumac će dobiti ulogu Stika, Elektrinog slepog mentora.

Reditelj filma je Rob Bouman, a vodeća uloga je dodeljena Dženifer Garner.

Garnerova će igrati prelepu i smrtonosnu Elektru, plaćenicu koja okreće leda Hand-u (The Order of the Hand), tajanstvenom klanu nindži iz koga je ponikla.

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride |