HOME

am@astronomija.co.yu

2004

SF vesti

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
24. april 2004.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER ::  ::..

>> :: Star Trek 11?

Producent "Zvezdanih Staza" Rik Berman je obelodanio da je započeo rad na projektu koji bi eventualno mogao postati "Star Trek XI", dodavši da će mu se u realizaciji tog projekta pridružiti još dva producenta.

Nevoljan da govori o detaljima, nagovestio je da bi film mogao biti prvi u nekom novom nizu, što ide u prilog komentarima pojedinih glumaca iz "The Next Generation" ciklusa, koji osećaju da loš učinak na blagajnama filma "Star Trek: Nemesis" govori o zasićenju TNG-om kao filmskom franšizom.

>> :: Bekinsejl kao Deizi Skarlet

U toku su pregovori oko angažmana Kejt Bekinsejl za vodeću ulogu u "Daisy Scarlett: Semper Occultus", filmu opisanom kao "ženski Bond".

Scenario Bena Triblkuka je, navodno, pisan baš za spomenutu britansku glumicu. Reditelj će biti Majkl Harst, a producenti Triblkuk, Nik Moren i Mark Tomas.

Pored Bekinsejlove u filmu će se naći Ajris Bar, koja će najverovatnije dobiti ulogu negativca Džozefine Mekene, i zvezda akcionih filmova u usponu Džet Li.

Snimanje ovog akcionog, špijunskog trilera obaviće se u Londonu, Parizu i Južnoj Africi.

>> :: Indi IV ostavljen po strani

Premijera četvrtog dela filmskog serijala "Indijana Džons", prema svemu sudeći biće odložena za 2006. godinu, zbog prezauzetosti glavnih nosilaca budućeg filma: Harisona Forda, Stivena Spilberga i Džordža Lukasa.

Ford je dobio glavnu ulogu u filmu "The Wrong Element". Lukas je preokupiran svojim "Zvezdanim Ratovima: Epizoda III", čija se premijera očekuje u maju 2005. Spilberg je zauzet snimanjem čak tri filma, prvi govori o terorističkom napadu 1972. na Olimpijiskim igrama u Minhenu, drugi - "Rivals" o suparništvu pozorišnih diva 19. veka Sare Bernar i Eleonore Duše, dok je treći adaptacija klasika "Rat svetova" H. Dž. Velsa.

Prvobitno, premijera filma "Indijana Džons IV" planirana je za 4. juli 2005.

>> :: Hju Džekmen spašava "The Fountain"

Tokom promocije filma "Van Helsing", Hju Džekmen je izjavio da će prihvatiti glavnu ulogu u dugo očekivanom ostvarenju Darena Aronofskog "The Fountain".

Rad na tom filmu je u više navrata pekidan, prvo zbog otkazivanja Breda Pita, a zatim zbog trudnoće Kejt Blanšet, da bi na kraju i budžet bio prepolovljen.

Ali izgleda da se dolaskom Džekmena stvari vraćaju na svoje mesto. Hju otkriva da će pored glavne uloge, u "The Fountain" tumačiti još dva lika, kao i da film u suštini govori o potrazi za fontanom mladosti.

Snimanje filma će se najverovatnije, kako je i ranije planirano, izvršiti u Australiji, ali se još uvek ne zna kada tačno.

>> :: Kenet Brana u "M: I 3"

Kenet Brana se priključuje glumačkoj ekipi "Nemoguće misije 3", u kojoj se već nalaze Tom Kruz i Keri En Mos.

Očekuje se da će Kenet dobiti ulogu negativca, ali se detalji u vezi sa likom kog treba da tumači još uvek drže u tajnosti.

Kasting za ovaj film trajaće do kraja leta, za kada je predviđen početak snimanja. Scenarista trećeg dela "Nemoguće misije" je Frenk Darabont, a reditelj Džo Karnahan.

>> :: Ekranizuje se "Jinx"

Ljudi iz Universal Pictures-a su zainteresovani za ekranizaciju stripa "Jinx", sa Šarliz Teron u glavnoj ulozi.

Kreator stripa Brajan Majkl Bendiz, će izvršiti adaptaciju za veliko platno, a Teronova će pored uloge lovca na ucene, na sebe preuzeti i producentske zadatke.

Prema Bendizovim stripovima "Powers" i "Torso" već su rađeni filmovi, a Bendiz se okušao i u poslovima saradnika izvršnog producenta i scenariste u pilot epizodi MTV serije "Spider-Man".

Teronovu prethodno očekuju glavne uloge u "Aeon Flux"-u, filmu baziranom na animiranoj futurističkoj MTV seriji, i u "Class Action"-u.

>> :: Najavljen extended pack za Final Fantasy XI

Kompanija Square Enix U.S.A., će tokom jeseni, na američko i japansko tržište izbaciti proširenje za svoju masivnu, multiplayer, online, RPG igru "Final Fantasy XI", pod imenom "Chains of Promathia".

"Chains of Promathia" otvara novo poglavlje u priči o Vana'diel-u, proširujući postojeći svet novim oblastima i novim legendama. Iz kompanije obaveštavaju da se dodatak neće moći skidati sa interneta, već da će biti dostupan samo na CD-ROM-u.

"Final Fantasy X"I se može pohvaliti zajednicom od 500.000 igrača i 1.2 miliona aktivnih karaktera u Japanu i Severnoj Americi. Verzija igre za PC objavljena je oktobra 2003. a verzija za PlayStation 2, prošlog meseca.

 

 

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride |