HOME

am@astronomija.co.yu

2004

SF vesti

 

 


 

Sadržaj AM

 

  sf vesti  Ljubaznošću Photon Tide:  www.photontide.org
20. maj 2004.
.:: PHOTON TIDE NEWSLETTER ::  ::..

>> :: Skrining filma "Trekkies 2" u Novom Sadu

Premijerna projekcija dokumentarnog filma "Trekkies 2" koji prikazuje fanove serijala "Zvezdane Staze" širom sveta uključujući i fanove u Srbiji, zakazana je za 4. jun 2004. u 19,00 časova u "Kulturnom Centru" u Novom Sadu. Projekciji filma će prethoditi razovor sa režiserom filma Rodžerom Najgardom koji je odlučio da ponovo poseti Srbiju i Crnu Goru radi projekcije njegovog filma. Ulaz na projekciju će biti besplatan.

Druga projekcija biće održana 5. juna 2004. na otvorenom bioskopu "Gradilište" kod fakulteta. Ova projekcija je zakazana za 21,00 časova. Ukoliko bude padala kiša, projekcija će biti prebačena u "Kulturni Centar".

Ovaj film je već dobio nagradu za "Neverovatna dostignuće u svetu filma" na 2004 Newport Beach Film festivalu 23. aprila ove godine.

>> :: Najavljen extended pack za Final Fantasy XI

Kompanija Square Enix U.S.A., će tokom jeseni, na američko i japansko tržište izbaciti proširenje za svoju masivnu, multiplayer, online, RPG igru "Final Fantasy XI", pod imenom "Chains of Promathia".

"Chains of Promathia" otvara novo poglavlje u priči o Vana'diel-u, proširujući postojeći svet novim oblastima i novim legendama. Iz kompanije obaveštavaju da se dodatak neće moći skidati sa interneta, već da će biti dostupan samo na CD-ROM-u.

"Final Fantasy X"I se može pohvaliti zajednicom od 500.000 igrača i 1.2 miliona aktivnih karaktera u Japanu i Severnoj Americi. Verzija igre za PC objavljena je oktobra 2003. a verzija za PlayStation 2, prošlog meseca.

>> :: Ekranizuje se "Jinx"

Ljudi iz Universal Pictures-a su zainteresovani za ekranizaciju stripa "Jinx", sa Šarliz Teron u glavnoj ulozi.

Kreator stripa Brajan Majkl Bendiz, će izvršiti adaptaciju za veliko platno, a Teronova će pored uloge lovca na ucene, na sebe preuzeti i producentske zadatke.

Prema Bendizovim stripovima "Powers" i "Torso" već su rađeni filmovi, a Bendiz se okušao i u poslovima saradnika izvršnog producenta i scenariste u pilot epizodi MTV serije "Spider-Man".

Teronovu prethodno očekuju glavne uloge u "Aeon Flux"-u, filmu baziranom na animiranoj futurističkoj MTV seriji, i u "Class Action"-u.

>> :: Kenet Brana u "M: I 3"

Kenet Brana se priključuje glumačkoj ekipi "Nemoguće misije 3", u kojoj se već nalaze Tom Kruz i Keri En Mos.

Očekuje se da će Kenet dobiti ulogu negativca, ali se detalji u vezi sa likom kog treba da tumači još uvek drže u tajnosti.

Kasting za ovaj film trajaće do kraja leta, za kada je predviđen početak snimanja. Scenarista trećeg dela "Nemoguće misije" je Frenk Darabont, a reditelj Džo Karnahan.

>> :: Hju Džekmen spašava "The Fountain"

Tokom promocije filma "Van Helsing", Hju Džekmen je izjavio da će prihvatiti glavnu ulogu u dugo očekivanom ostvarenju Darena Aronofskog "The Fountain".

Rad na tom filmu je u više navrata pekidan, prvo zbog otkazivanja Breda Pita, a zatim zbog trudnoće Kejt Blanšet, da bi na kraju i budžet bio prepolovljen.

Ali izgleda da se dolaskom Džekmena stvari vraćaju na svoje mesto. Hju otkriva da će pored glavne uloge, u "The Fountain" tumačiti još dva lika, kao i da film u suštini govori o potrazi za fontanom mladosti.

Snimanje filma će se najverovatnije, kako je i ranije planirano, izvršiti u Australiji, ali se još uvek ne zna kada tačno.

>> :: Indi IV ostavljen po strani

Premijera četvrtog dela filmskog serijala "Indijana Džons", prema svemu sudeći biće odložena za 2006. godinu, zbog prezauzetosti glavnih nosilaca budućeg filma: Harisona Forda, Stivena Spilberga i Džordža Lukasa.

Ford je dobio glavnu ulogu u filmu "The Wrong Element". Lukas je preokupiran svojim "Zvezdanim Ratovima: Epizoda III", čija se premijera očekuje u maju 2005. Spilberg je zauzet snimanjem čak tri filma, prvi govori o terorističkom napadu 1972. na Olimpijiskim igrama u Minhenu, drugi - "Rivals" o suparništvu pozorišnih diva 19. veka Sare Bernar i Eleonore Duše, dok je treći adaptacija klasika "Rat svetova" H. Dž. Velsa.

Prvobitno, premijera filma "Indijana Džons IV" planirana je za 4. juli 2005.

>> :: Bekinsejl kao Deizi Skarlet

U toku su pregovori oko angažmana Kejt Bekinsejl za vodeću ulogu u "Daisy Scarlett: Semper Occultus", filmu opisanom kao "ženski Bond".

Scenario Bena Triblkuka je, navodno, pisan baš za spomenutu britansku glumicu. Reditelj će biti Majkl Harst, a producenti Triblkuk, Nik Moren i Mark Tomas.

Pored Bekinsejlove u filmu će se naći Ajris Bar, koja će najverovatnije dobiti ulogu negativca Džozefine Mekene, i zvezda akcionih filmova u usponu Džet Li.

Snimanje ovog akcionog, špijunskog trilera obaviće se u Londonu, Parizu i Južnoj Africi.

 

vrh

| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride | Kontakt|