am@astronomija.co.yu

 

 

 
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

anketa
  Kakvi su vanzemaljci?  

Prošle godine pitali smo vas kakvi su vanzemaljci s obzirom na njihov moguć odnos prama nama i ponudili sledeće tipove:

- Tip Taliban: za njih mi smo korov koji zagađuje ovaj deo svemira. Uopšte ih ne impresioniraju naše piramide, muzika Baha, pa čak ni Anđelina Žoli. Utamaniće nas ako budu mogli.

- Tip Borg: interesujemo ih samo kao izvor zdrave hrane; možda bismo im poslužili za proizvodnju dezodoransa. U najboljem slučaju asimiliraće nas i pretvoriti u nove Borgove.

- Tip Klingonac: ako im smetamo, a smetamo im, pokušaće da nas unište. Ali sa njima se može razgovarati; možda bismo ipak mogli da se nagodimo.

- Tip Vulkanac: ponašaju se u skladu sa načelom o kosmičkoj miroljubivoj koegzistenciji. Smatraju da nam treba dati šansu i strpljivo će čekati da se urazumimo. Zatim će nam pomoći.

- Tip Bašmebriga: svejedno im je, potpuno su ravnodušni prema činjenici da postojimo i gledaju svoja posla.

Na kraju kad se sve sabere i oduzme dobili smo sledeće vaše odgovore:

Karakter vanzemaljaca po mišljenju čitlaca AM

 
Dakle, najviše je onih koji smatraju da su vanzemaljci blagonaklono raspoloženi prema nama (31%). Isto toliko vas smatra da vanzemaljci ne odgovaraju ni jednom od ponuđenih tipova, tj. da oni pripadaju nekom drugom tipu. Najmanje vas (ukupno 15%) veruje da su vanzemaljci veoma opasni po nas Zemljane, tj. da pripadaju jednom od prva tri tipa.
Ukupno je glasalo 238 čitalaca, od toga 9 čitalaca smatra da vanzemaljci pripadaju tipu Taliban, 12 tipu Borg, 15 tipu Klingonac, 73 tipu Vulkanac i 56 tipu Bašmebriga. Za Neki drugi tip opredelilo se 73 čitaoca

Više čitalaca je pod 'Neki drugi tip' navelo svoje mišljenje o karakteru vanzemaljaca od kojih izdvajamo sledeće markantne tipove:

Vanzemaljci su tipa:
bakterije
Dobar k'o hleb
Kromanjonac željan nečeg novog
Biip bip biip
Balkanac

A sad popunite našu novu anketu >>

(april 2003.)

vrh

[ Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa ]
[ Instrumenti | Istorija i tradicija | Efemeride ]