Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs

 

 

 
DEEP IMPACT

Glavna letelica
Impaktor

FOTOGRAFIJE

Uživo praćenje

 

 

 

Sadržaj AM

 

Odjeci

Dan posle - događaji nakon sudara >>
Događaji u trenucima sudara >>
Događaji pre sudara >>


 Pisma

Poštovani...
... zahvaljujem se na Vašem trudu, oko praćenja misije. Moja jedina primedba je što ne postoji nijedan link ka NASA-i, da možemo i mi ostali pratiti uživo ova događanja...
Sa poštovanjem

Dragan Belić


Gledao sam jutros NASA TV na netu i bilo je vrlo uzbudljivo, iako sam imao nestabilnu vezu baš u vreme sudara. Slika mi je zapinjala, kao i zvuk, tako da sam u kritičnim trenucima čuo samo isprekidano "spectacul...krklj", " congratul...krklj", "scientific team is ecstat...krklj" :)

Ali video sam ono najbitnije i bio sam iskreno uzbuđen. Jedva čekam nove i pročišćene slike narednih dana, posebno one sa impaktora. A eksplozija je stvarno bila carska. I moram da priznam da sam malo drugačije zamišljao jezgro komete. Ovo što smo videli izgleda prilično asteroidski.

Kako god, predivno je.
Pozdrav!
Aleksandar Gubas, Beograd


Dragi prijatelji, iako je misija DI uspješno izvela završnicu, tek sada slijede prave poslastice za znanstvenu, ali i širu - medijsku javnost. Astronomija je odličnim praćenjem misije probudila radozlalost kod mnogih, a ne zaboravite da je to prvi i veoma važan korak u učenju! Čista desetka, još jednom, nakon Hajgens-Kasinija. Pozdrav, te najbolje želje za uspješni nastavak misije Astronomija :)

Milan Saletic, dipl.ing. Podgorica

 

vrh