am@astronomija.co.yu

 

 

 Mm
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

maratoni
MM 2004 SLOVENIJA – REPORT

prethodna 1 | 2

Međuvrijeme smo iskoristili za upoznavanje (ha, konačno sam upoznao i Sonju) i predstavljanje našega rada. Matej je pored svih obveza našao skoro sat vremena (u dva komada ) za razgovore i dogovore. Slovenci su bili izuzetno zadovoljni i Astronomskim magazinom te izrazili želju da ga naruče.

Veća 49 k Veća 75 k Veća 83 k

Nekako smo se složili da "Spika" (slo), "Polaris" i "Čovjek i svemir" (hr) te "Astronomija" (scg) predstavljaju reprezentativno i poželjno štivo za svakoga od nas.

Nešto iza ponoći pozdravio sam se sa učesnicima MM-a, pozvao ih na naš, hrvatski, MM naredne godine i zaželio vedro vrijeme do jutra.

(sutradan je Matej javio poredak, pobijedio je Igor Žiberna iz Maribora sa 76 verificiranih objekata, ja sam bio sedmi;) više o tome + fotogalerija na http://www.obsvega.com/lg2004/)

Boris i ja krenuli smo do Yuga, koji je za divno čudo – profunkcionirao.

Putem kući, do Domžala pratio me Boris - zlu ne trebalo). Trokiranje, zamuckivanje trajalo je sve do doma. Nedaleko SLO/CRO granice nasmijao sam se policajcima koji su me najprije zaustavljali a potom mahanjem propustili (vidjelo se da ako stanem neću tako lako krenut;). Možda je u patroli bio onaj isti policajac koji me zamalo zbog neispravne trube nije htio pustiti u Sloveniju, ipak kada sam mu objasnio kamo idem sa simpatijama je pogledao kroz moj dalekozor prema Hrvatskim kolegama, rekavši da bi njima (policajcima) trebao jedan takav..upecao sam se na priču i..

Put do doma od nepuna tri sata u normalnim uvjetima odužio se na punih 6 sati! (uključivo i tri deset minutna spavanja na 5, 3 i 2km od doma!).

Odiseja "Slovenski MM 2004" je na kraju sretno završila.

Predivno iskustvo koje dogodine (sa drugim autom) valja ponoviti. Na kraju prenosim pozdrave i lijepe želje "Astronomskom magazinu" od Mateja i ekipe, te sudionika slovenskog MM 2004.

Marino Tumpić

(dopisnik AM iz inostranstva;))))

prethodna 1 | 2

(mart 2004.)

vrh