Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Razno
 

Sadržaj AM

 
događaji
Ubistvo u Nasi

Komentari

Dipl. ing. Drago I. Dragović
dragovic@net.yu

Hjustonska policija je u petak izdala saopštenje u kome se kaže da je 60–godišnji William Phillips, inače zaposlen na određeno vreme u "Johnson Space Centeru" u Hjustonu, ubio jednog taoca a onda presudio i sebi. Drugi talac je uspeo da pobegne samo sa malim ozledama.

Ubica je uspeo da prošvercuje revolver sa prigušivačem pored obezbeđenja na ulazu u NASA–u i da se zabarakadira u zgradi za komunikacije i prateće sisteme za Space Shuttleove. Stradali talac, kasnije identifikovan kao David Beverly, bio je električar, civil koji je radio za agenciju već 12 godina.

Za sada nema nagoveštaja o tome šta bi bio uzrok ove tragedije. Da podsetim, ona dolazi samo nedelju dana nakon masakra studenata na univerzitetu Virginia Tech–u, najvećeg u istoriju američkih fakulteta.


Zgrada NASA–inog "Johnson Space Centera" je u petak 20. aprila bila okružena policijskim kolima. Kada je bilo potvrđeno da je revolveraš unutra, organi reda su evakuisali čitav centar. Taocu je presudio u 13:20, a sebi u 17 časova.

(21.4.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se