Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Društva
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 

 

 

Broj 157 od 10. V 2007.

 

 POZIV NA JUBILARNI 25. BEOGRADSKI ASTRONOMSKI VIKEND

- prva informacija -

Program ::>

Drage kolege, prijatelji i saradnici, 

            Astronomsko društvo „Ruđer Bošković”, organizuje 25. po redu, jubilarni Beogradski astronomski vikend (BAV) 16. i 17. juna 2007. godine. Namera nam je da to bude redovan godišnji susret astronomskih društava, klubova, sekcija, pojedinaca astronoma­amatera i profesionalnih astronoma, izdavača astronomske literature, proizvođača astronomske opreme i sl, u okviru koga bi društva, pojedinci, izdavači predstavljali svoj rad, dostignuća, planove za budućnost, prikazivali svoje proizvode, opremu, literaturu, razmenjivali iskustva, dogovarali zajedničke posmatračke akcije, predavanja, astronomske škole i kampove i na taj način promovisali astronomiju u široj društvenoj javnosti u Beogradu i Srbiji.

            Shodno tome, pozivamo vas da  uzmete učešće u 25. BAV-u i da se predstavite onako kako vi to osmislite. Na raspolaganju su vam planetarijumski projekcioni uređaj, video­bim, grafoskop, dija­projektor, tabla i kreda, a možete pripremiti i poster­prezentacije, koje bi se kačile na zid.  

            BAV će biti održan u prostorijama Narodne opservatorije i Planetarijuma AD „Ruđer Bošković” na Kalemegdanu, a tradicionalna poseta Astronomskoj opservatoriji na Zvezdari organizuje se u saradnji sa Društvom astronoma Srbije i planirana je za drugi dan BAV-a.

            Molimo vas da nam najkasnije do 1. juna 2007. telefonski (011∕30­32­133) ili elektronskom poštom (na adrb@adrb.org) dostavite kratak opis svoje prezentacije (NASLOV, potrebna tehnika i vreme trajanja). Ovo nam je neophodno kako bismo sastavili satnicu zbivanja BAV-a.

            Takođe vas molimo da o održavanju 25. BAV-a obavestite svoje čitaoce, kao i da ovo obaveštenje postavite na sajt svog udruženja/časopisa. Druga informacija biće vam poslata 2. juna, nakon prispeća prijava svih učesnika.

      Uz nadu da ćemo ovom manifestacijom doprineti razvoju popularizacije astronomije u našoj zemlji, pozdravljamo vas i želimo mnogo uspeha u radu!

  

upravnik Narodne opservatorije i Planetarijuma 

mr Nataša Stanić

Program ::>

(11.05.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se

BAV 2006

BAV 2006 - program

Bili smo na BAV-u