Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Društva
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
adrb
SAOPŠTENJE AD "RUĐER BOŠKOVIĆ"

 

Nema naznaka da će se naći rešenje za problem AD "R. Bošković" iako su neki lokalni mediji takvo rešenje bili najavili. U takvoj situaciji "Ruđer" doneo nekoliko odluka o kojima je izdao saopštenje.

 

Odlukom predsedništva ADRB na sednici održanoj danas poslepodne (22. novembar 2006), nastavićemo sa svojim uobičajenim aktivnostima karakterističnim za ovo doba godine.

Članovi ekipe nacionalnog tima mladih astronoma koji su na Međunarodnoj astronomskoj olimpijadi osvojili dve zlatne, dve bronzane medalje i jednu specijalnu nagradu, a koji su za takmičenje pripremani na Narodnoj opservatoriji punih godinu dana, postali su počasni članovi Društva.

Teleskopi Narodne opservatorije će naporima naših mladih saradnika i volontera biti u mesecu decembru češće otvoreni za noćna posmatranja i zainteresovane posetioce primaće po rasporedu koji će biti naknadno utvrđen.

Jednoglasno je doneta odluka da će se svi članovi predsedništva angažovati u rešavanju problema oko oslobađanja ADRB od plaćanja kirije koju je tražilo Javno presuzeće “Beogradska tvrđava” i zastupaće Društvo u naučnoj javnosti i medijima sa stavom da će se visedecenijska tradicija popularizacije astronomije i drugih mnogobrojnih kulturno-obrazovnih delatnosti nastaviti punom parom.

 

(02.11.2006.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh