HOME

am@astronomija.co.yu

  

Letenka 2002

Najava kampa
(Kako je kamp bio najavljen, šta smo obećali, predložili....)

Izveštaji:
(kako je protekao kamp)
Nikola Božić
Milan Gucić
Jovana Nikolov
Radan Mitrović
Dragan Miladinović
Utisci
Pisma
Statistika
Ko nije došao

Mmaraton 2k2
Rezultati

Dobri ljudi
Mića Uzelac
Zoran Vrcelj
Radmilo Mulić
Rajko Petković
Maja Erdeljanin
'Karlovačka umetnička radionica'
'Zavrtanik'
Zahvalnice

 

Sadržaj AM

 

"Letenka 2002"

Neki dobri ljudi - Mića

Po opštem mišljenju astronomski kamp 'Letenka 2002' je bio veoma uspešan. Jako smo zadovoljni utiscima koji do nas dopiru i utoliko nam je draže da pomenemo one koji su omogućili ovo naše astronomsko druženje.

Mića Uzelac je rođen u Beogradu 1950. godine. Završio je Školu za primenjenu umetnost, odsek grafike. Boravio 1981/82 godine na Akademiji u Minhenu kao gost student, kod prof. Gerharda Bergera na odseku slobodne grafike. Bavi se slikarstvom od 1969. godine. Član je ULUS-a od 1972. godine. Živi i radi u Novom Sadu.

Jedno je sigurno, kampa uopšte ne bi bilo da se za njega nije zauzeo Mića Uzelac, legenda među slikarima sa Petrovaradinske tvrđave. Prošle godine na Prvom YU Mmaratonu, pojavio se iznebuha na Letenci i prošetao po mraku među takmičarima. Svidelo mu se. Zatim nam je dao jednu svoju sliku u ulju da je poklonimo nekom takmičaru. I rekao je: "Divno je ovde, ima puno mladih ljudi. Ja volim pripodu i nebo." Tako je otpočelo naše prijateljstvo sa Mićom.

Uzelac: Konj (detalj)

Ove godine zapravo ne bi bilo nikakvog kampa da na njemu nije insistirao Mića. Znate kada organizujete kamp, pogotovu bez para, uvek ima problema. Ali Mića ih je rešavao. Išao je po gradu, razgovarao sa svojim prijateljima i zatim javljao neke lepe vesti. Štampao je pozivnice i obaveštenja, kaširao stotinu putokaza do Letenke i kucao ih uzput po Fruškoj gori. Obezbedio je štampanje notesa sa adresom Astronomskog magazina, hemijske olovke i majice sa znakom maratona - da imamo poklone za naše goste. I sejao je optimizam da će sve biti dobro i da mora biti dobro.

Uzelac: Pogled sa reke na Tvrđavu

Moglo bi još puno da se kaže, ali Mića Uzelac je skroman i ljutiće se što smo i ovoliko o njemu napisali.

Uzelac: Na plaži

            

Pročitajte ko su i drugi dobri ljudi:
Mića Uzelac
Zoran Vrcelj
Radmilo Mulić
Rajko Petković
Maja Erdeljanin
'Karlovačka umetnička radionica'
'Zavrtanik'

(jul 2002.)


| Home | Sadržaj | Galaksija | Sunčev sistem | Teorija i praksa |
| Instrumenti | Istorija i tradicija  | Efemeride 2002 |

vrh