am@astronomija.co.yu

 

 

Pisma
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
 

'ASTRONOMIJA' da se ugasi!

Povodom teksta Redakcija jednog izvrsnog časopisa....
 


Redakcija jednog .....

Postovani Druze Nedeljkovicu, najiskrenije Vam zelim srecnu Novu 1972 godinu, godinu u kojoj ce konacno radni ljudi i gradjani, mladi radnici samoupravljaci, udarnici i pregaoci ostvariti toliko zeljene radne pobede. Novi petogodisnji plan ce obezbediti reke istopljenog gvozdja, od kojeg cemo praviti tenkove za odbranu tekovina nase (a i svetske) socijalisticke revolucije. Niko nece biti nesrecan u novoj 1972 godini, nece se cuti plac gladne dece, a njihovi roditelji ce, uz pesmu, u cik zore veselo odlaziti u hale, gde ce samoupravljati do besvesti. Mi cemo gledati samo u zemlju i gvozdje i obecavamo da nikada necemo dozvoliti da do nas dopru bilo kakve nove ideje (koje ce nas samo skrenuti sa nasega svetlog puta), a pogotovo ne od nekih elemenata (pete kolone) koji dzabe rade za strane obavestajne sluzbe (jer ko normalan radi dzabe, sem ako nije placen od strane spoljnjeg neprijatelja koji ne miruje i stalno rovari protiv nas.

Svecano se zaklinjemo da cemo ugasiti sve te zvezde i Mesec (na Mesecu su bili ameri, i sigurno nas spijuniraju odozgo, jer im nikako nije jasno kako to mi tako uspesno samoupravljamo), pa kad to uradimo jedna bedna, sugava, nikakva Astronomija nece biti nikakav problem za nase zuljevite ruke, kuke i motike. "ONI" ce da pisu o svemiru i zvezdama, "ONI" koji nikada nisu stigli ni do jedne zvezde (za razliku od nas kojima svetla zvezda petokraka sija u tunelu u sred mraka). "ONI" ce da pisu i objavljuju fotografije za koje svi mi znamo da su fotomontaze prljavog imperijalistickog bauka koji kruzi Evropom (ovde sam malo pobrkao loncice, krajnje nenamerno), ma nema sanse! Evo iz ovih stopa cemo skupiti jedno 5-6 autobusa, punih nezadovoljnih penzionera, udarnika i drugarica, koji ce krenuti put redakcije AM, pa ce oni svojim izmucenim telima stati ispred izdajnika i mirno i dostojanstveno izraziti svoje neslaganje sa nacinom rada i funkcionisanja redakcije AM. Nece nama niko, nekontrolisano, objavljivati belosvetske kojesta rije. Pa ko jos moze da poveruje da su neke kutije i televizori (na kojima nema RTS1 (onaj RTS1)) povezani telefonom!!!!!

Znanje treba i mora da bude strogo kontrolisano i usmereno da ne bi neko ... nesto ... slucajno .... ili ne .... ovako je mnogo sigurnije, i mirnije i posteno brate - da se zna ko moze i sme a ko ne!

Mirno spavajte Druze Nedeljkovicu.
Mi sada svi znamo ko je neprijatelj.
Tri puta ura za nas
URA!
URA!
URA!

Ljutic Bojan
Zrenjanin  


 

Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu Ime:    
Predmet:
Tekst pisma:  

vrh