Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Astronautika
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
ljudi
Lisa Nowak
 
Dipl. ing. Drago I. Dragović
dragovic@net.yu

12. 03. 07

Da su i kosmonauti ljudi, a to znači da i među njima ima čvrknutih, najbolje potvrđuje nedavni događaj iz Orlanda na Floridi. Kada se još uzme da su akteri žene, stvari postaju još zanimljivije. Evo šta se desilo pre mesec dana.

Mornarički kapetan avijacije, Lisa Nowak (43), koja je postala NASA-in kosmonaut 1996. godine i koja je već jednom letela u šatl misijama, najurena je iz svih svemirskih programa zbog toga što je početkom februara pokušala da kidnapuje jednu ženu, uverena da joj je ova konkurentkinja za sledeću misiju!

Konkurentkinja za let ne samo u kosmos već izgleda i u krevet, bila joj je kapetan avijacije Colleen Chipman, koja je bila u vezi sa astronautom Williamom Oefeleinom, komandantom avijacije. [Eh, ti nestašni kosmonauti ...]

Kako je utvrdila lokalna policija, maskirana i naoružana gospođa Nowak, inače majka troje dece, pratila je kolima Shipmanovu do aerodroma u Orlandu, i onda pokušala da je omami sprejem, veže lepljivom trakom i odnese u svoja kola. To je u prvo vreme od policije okarakterisano čak kao pokušaj ubistva, ali izgleda da je NASA to sredila i završilo se sve kao pokušaj otmice.

Na slici levo je Liza na konferenciji za štampu nakon uspešno okončane misije Space Shuttlea "Discovery" 17. jula 2006. godine. Na slici desno je ista žena ali kada su joj rekli da će da izađe na stranicama "Astronomskog Magazina". Nažalost, ni taj pogled joj nije pomogao ... Čitaoci su nam na prvom mestu, Lisa!

Svo vreme dok je jurila svoju "žrtvu", a to je bilo iz Hjustona koji je udaljen skoro 1.500 km, nosila je kosmonautske pelene na sebi da nebi morala da se zaustavlja kolima i gubila vreme! Bravo za svemirsku tehnologiju! Pokazalo se da funkcioniše i na Zemlji!!!

(11.11.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index

 

TAJNE VALENTINE TERJEŠKOVE