Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Softver, knjige
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
knjige
Nema više 'Kalendara'!
 

Vaši komentari

Popularna i jedinstvena knjiga na ovim balkanskim prostorima, "Kalendar kroz istoriju" inžinjera Draška Dragovića - je rasprodata!

Saznajemo, međutim, da je u pripremi drugo, dopunjeno izdanje. O tom izdanju pokušali smo da otkrijemo nešto više od samog autora.

- Kalendar je neiscrpna tema koja me opčinjava više od jedne decenije. - kaže g. Dragović - U knjizi "Kalendar kroz istoriju" dat je samo mali deo prikupljenih podataka. A u poslednjih nekoliko godina uspeo sam da dođem i do nekih novih, do sada malo poznatih činjenica o kalendaru i kalendarima. Recimo o Novojulijanskom, tzv. Milankovićevom kalendaru, još nije sve napisano, još postoje neki podaci koji su manje više nepoznati široj čitalačkoj publici i koje bi trebalo objaviti.

- Kada će to novo izdanje ugledati svetlo dana?

- Pa to je teško reći. Ja već dve godine intenzivno radim na jednoj drugoj knjizi koja će po obimu višestruko nadmašiti sve moje dosadašnje knjige. Već se nakupilo blizu 800 strana, a ona još nije gotova. Naravno, broj strana pominjem samo da bih vam dočarao sliku o obimu posla. Eto zbog te nove knjige ne stižem da se posvetim "Kalendarima". Za sad samo prikupljam, iščitavam i slažem materijal. Novo izdanje "Kalendara" će biti brzo dovršena kad joj se u celosti posvetim, a nadam se da će to biti krajem ove ili početkom sledeće godine.

Saša Zorkić

(27.05.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se

Kalendar kroz istoriju

Sadržaj Kalendara kroz istoriju

Molim te objasni mi!