Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Društva
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
adrb
AD "RUĐER" - PITAMO GRADONAČELNIKA

 

AD "Ruđer Bošković", najstarije AD na Balkanu i jedino u glavnom gradu Srbije, suočeno je, kao što smo već pisali, sa problemom visoke zakupnine dve zgrade u kojima se nalaze opservatorija i planetarijum. Zakupnina od 140 000 dinara mesečno je tolika da garantuje tiho gašenje pomenutog Društva. Želja nam je bila da čujemo gradske vlasti, da li i šta nameravaju da preduzmu po tom pitanju.

  Logotip zvaničnog sajta BG

Danas, u 21. veku, najlogičnije je da kontakt sa drugim osobama ostvarite putem mejla i u tom cilju otišli smo na zvaničan sajt Beograda: http://www.beograd.org.yu/.

Beograd je, kao što znamo, proglašen za najperspektivniji grad južne Evrope, grad budućnosti... ali e-mail adrese na ovom sajtu su zaista tek perspektiva. Nema ih. Postoje telefoni, ali znate već, kada nekog iz vlasti tražite telefonom to vam je veći posao nego da šaljete goluba pismonošu. Taj koga tražite je uvek baš sada na važnom sastanku, na službenom putu, itd.

  Detalj sa zvaničnog sajta BG

Srećom, postoji na sajtu link: Pitajte gradsku vlast na stranicu sa koje možete svoje pitanje uputiti direktno i gradonačelniku. To je, naravno, prava stvar, fenomen demokratije kada vi svog izabranog predstavnika, takoreći slugu naroda, možete lično da pitate ono što vas tišti i muči. Najviše dostignuće ljudske društvene zajednice.

Ali, na žalost, ta mogućnost da se obratite gradonačelniku izgleda funkcioniše samo u manje perspektivnim gradovima od BG. U slučaju BG to mesto za pismo gradonačelniku nije ništa drugo nego Recycle Bin. Kada tu nešto napišete, bacili ste to u zaborav. Kad hoćete da čujete muk, kosmičku tišinu, kad hoćete da vam inbox ostane prazan - pišite gradonačelniku Beograda. Pre ćete dozvati duhove predaka nego gradonačelnika.

Ali, svejedno, na sajtu lepo izgleda ono "Pitajte gradsku vlast". Forma je tako moderna, evropska... Samo je suština balkanska.

Slika sa zvaničnog sajta BG. Kada tu ukucate vaše  pitanje, ništa se ne desi.

 

    Nadležnosti Gradonačelnika Beograda:
Između ostalog gradonačelnik BG:
- odlučuje o davanju na korišćenje, odnosno u zakup, kao i o otkazu ugovora o davanju na korišćenje, odnosno u zakup i stavljanju hipoteke na nepokretnosti koje koriste organi Grada i Gradska uprava, uz saglasnost Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije;

(02.11.2006.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh