Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Društva
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 

Астрономско друштво „Руђер Бошковић”

ЛЕТЊА ШКОЛА АСТРОНОМИЈЕ „ОДВРАЋЕНИЦА 2007.”  

– ОДВРАЋЕНИЦА, ГОЛИЈА, 8–16. VIII 2007 –

Vaši komentari

Program škole (PDF 251 Kb)

Овогодишња, пета по реду, Летња школа астрономије биће одржана у туристичком центру Одвраћеница (1633 m надморске висине), на планини Голији, око 30 km од Новог Пазара, у периоду од

8. до 16. августа 2007. године.

Школа је подељена на неколико области у оквиру којих ће полазници бити упознати са методологијом аматерских астрономских посматрања и физичким особинама метеора, променљивих звезда, Сунца, Месеца, планета, маглина, галаксија и других васионских објеката, као и са обрадом прикупљеног посматрачког материјала. Инструктори су спољни сарадници и запослени у Астрономском друштву „Руђер Бошковић”. Уз астрономски биће организован и пратећи програм, који укључује излете до занимљивих природних и историјских локалитета и циклус пројекција SF филмова и предавања онаучној фантастици на филму.

Учесници школе ћебити смештени у хотелу „Голија”.

За полазнике школе обезбеђени су превоз аутобусом од Београда до Одвраћенице и назад и пратећи приручник са бележницом, и то све бесплатно. Полазници заинтересовани за посматрање метеора, због специфичног начина посматрања тогфеномена, треба да понесу врећу заспавање саподлошком.

– Одлазак и повратак:

Аутобус са учесницима полази из Београда у среду, 8. августа 2007, у 08:00 испред Планетаријума на Калемегдану, а враћа се на исто место у четвртак, 16. августа 2007, у вечерњим сатима.

– Цена:

По особи: осам пуних пансиона (ноћење и три оброка) – 8800 динара. У ову цену нису укључени трошкови излетапооколини – излети нису обавезни ибићенаплаћивани посебно, налицу места.

– Пријављивање:

ИСКЉУЧИВО електронским путем, преко сајта АД „Руђер Бошковић”: www.adrb.org (објашњење је дато насамом сајту).

Уплату је могуће извршити у две рате: прва рата у износу од 4400 динара, најкасније до 30. јуна 2007. и друга рата, у износу од 4400 динара, најкасније до 31. јула 2007 (детаљнија информација на сајту).

Пријављенима се сматрају само они који су уплатили прву рату (или пун износ) у року од седам дана након пријављивања на сајту (анајкасније до 30. јуна 2007) и доказ о уплати доставили на увид АД „РуђерБошковић”!

Повраћаја новца нема! (Услучају одустајањатреба обезбедити замену.)

– Важна напомена:

Организатор (АД „Руђер Бошковић”) на себе прихвата одговорност за: превоз, смештај, исхрану и астрономски програм. За све остало одговорност сносе сами учесници! Учесници млађи од 16 година морају да имају пратњу пунолетне особе!

За учествовањеу Школи обавезно јечланствоу АД „Руђер Бошковић” за 2007. годину!

Детаљније информације оШколи, уплати, путу, учланивању у Друштво итд. могу се добити: путем телефона – 011⁄30–32–133; путем e-mail-a – adrb@adrb.org

Са пријављивањемтреба пожуритијер јебројместаограничен!

 

(20.05.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se

2005.

LETNJA ŠKOLA 2005

Fotografije - AD Rudjer

2006.

„ОДВРАЋЕНИЦА 2006.”

Izveštaji