Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 

Astrologija

 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma

(Odgovor D. Miladinovuća na drugo pismo J. Holclajtner)

ODGOVOR 2

POŠTOVANA GOSPODJO HOLCLAJTNER,

NAPOMINJEM DA REPLIKU OPET PIŠEM VELIKIM SLOVIMA, ZA RAZLIKU OD VAŠEG TEKSTA KOJI JE PISAN MALIM SLOVIMA, RADI BOLJE UPOREDNE ANALIZE

Sender: Jasminka Holclajtner
Postovani gospodine Miladinovicu,

Dakle evo i u ovom odgovoru mi ponovo vaspitanje nalaže da Vas oslovim sa „postovani" a isrekno rečeno ne mogu Vas postovati

? NE VIDIM RAZLOG, ALI TO JE VAŠE PRAVO

kao posetioca interneta jer ima mnogo zanimljivijih sajtova

TU STE U PRAVU, DAJTE MI NEKI ASTROLOŠKI, GDE BIH MOGAO NESTO DA “NAUČIM”

od sajta na kome Vi i ja polemisemo oko necega sto nije u Vasem domenu – astrologija, kao sto ste i sami na indirektan nacin „priznali" jer vidim da ste prilicno neobavesteni o bilo cemu sto ima veze sa astrologijom, po kojoj ospiate drvlje i kamenje.

JA SAM VAM REKAO O ČEMU SAM U OBAVEČTEN U VEZI ASTROLOGIJE, A TO JE DA PO MOJOJ PROCENI ZALUDJUJE MASE I NAVEO SAM VAM KONKRETAN PRIMER.JA SAM DOVOLJNO OBAVEŠTEN DA VIDIM NJENE NEGATIVNE EFEKTE U OKRUŽENJU , I TAJ ASPEKT MI JE DOVOLJAN DA JE SA STRANE SAGLEDAM . MOŽDA IMA I NEKIH POZITIVNIH EFEKATA, NISAM ISKLJUČIV, ALI TEŠKO MI JE DA IH ZAMISLIM KRAJ SVIH OVIH NEGATIVNIH.UVERITE ME ARGUMENTIMA U SUPROTNO .

NA ONA KONKRETNA PITANJA, POSTAVLJENA VAM U MOM PRETHODNOM PISMU, A U ŽELJI DA NESTO VIŠE SAZNAM O TAJNAMA ASTROLOGIJE NISTE MI ODGOVORILI, ZAPRAVO , NISTE DALI NI JEDAN KONKRETAN ODGOVOR, A JA SAM NJIH TRAŽIO.TO NIJE BACANJE DRVLJA I KAMENJA VEC TRAŽENJE KONKRETNIH ODGOVORA.

OBZIROM DA STE FAKULTETSKI OBRAZOVANA OSOBA TREBALO BI DA POZNAJETE ZNAČENJE RECI ARGUMENT . VI JEDNOSTAVNO NA SVAKO MOJE KONKRETNO PITANJE ILI IZBEGAVATE ODGOVOR ILI VRŠITE ZAMENU TEZA, ILI GOVORITE O DRUGIM STVARIMA MENJAJUĆI TEMU

U redu, i to je za ljude,Vi ste i pored toga sto ste pravnik,ipak samo covek koji ocigledno cita horoskope u dnevnoj stampi

“ČITATI IH “ ZNAČI POSTOJANJE KONSTANTNOG, ISTOVRSNOG PONAŠANJA U OVOM SLUČAJU, DAKLE RADNJA SA PRODUŽENIM TRAJANJEM, ODNOSNO KOJA SE STALNO PONAVLJA, A TO NIJE TACNO, I NE VIDIM IZ KOJIH PREMISA STE IZVUKLI TAJ ZAKLJUCAK ( OSIM AKO PLANETE NE KAZU DA JE TAKO, AL’ SU ONDA ONE GRDNO POGRESILE, MORA DA UTICAJ “SEDNE” NISTE UZELI U OBZIR, A BOJIM SE DA NI KUJPER BELTOV POJAS NIJE UKLJUCEN U VASE KALKULACIJE, PA VAS JE TO DOVELO DO GREŠKE U PRORAČUNIMA I POGREŠNOG ZAKLJUČKA)

REKAO SAM DA IH “NE ČITAM” OSIM STO SAM TO UČINIO U NEKOLIKO POJEDINAČNIH NAVRATA DA BIH SVOJOJ DECI UKAZAO NA , MORAM RECI GLUPOSTI, KOJE SE U NJIMA NALAZE.

i dozivljava ih kao najvece zlo za ljudsku psihu.

NISAM REKAO DA JE NAJVEĆE ALI JESTE ZLO, I PONAVLJAM, DAO SAM VAM KONKRETNU SITUACIJU U PRILOG TOME.

Ja branim astrologiju, jer je delatnost kojom se bavim i mislim da je ne treba nikakvim pravnim aktima ukidati, sto biste Vi verovatno da mozete ucinili,

TU STE U PRAVU, I OBRAZLOŽIO SAM ZASTO

vec je treba popularisati na pravi nacin.

TAMAN POSLA!

NAPROTIV, PO MOM MISLJENJU TREBA JE RASKRINKATI KAO ŠARENU LAŽU DA VIŠE NE ZAGLUPLJUJE SVET.

Ja necu odgovarati na sve Vase argumente od kojih to mnogi zapravo nisu,

KOJI MOJI ARGUMENTI JESU ARGUMENTI A KOJI NISU I ZAŠTO ONI KOJI PO VAMA NISU ARGUMENTI IMAJU TU OSOBINU DA NISU ARGUMENTI?

KAKO STE IH RAZVRSTALI, PO KOM KRITERIJUMU?

TO PAK ZNACI DA PO VAMA IPAK IMAM BAR NEKIH ARGUMENATA, JER NEKI PO VAMA IPAK JESU ARGUMENTI, ALI VI BAŠ NEMATE NI JEDAN

OVAKO KAKO STE NAPISALI , GOVORI U PRILOG MOJIM TVRDNJAMA DA VI ZAPRAVO NEMATE NI JEDAN RACIONALAN ODGOVOR I TO MI LIČI NA ODBRANU ZABIJANJEM GLAVE U PESAK.

jer mi nije cilj otvaranje polemike sa Vama,a uverena sam da mislite kako ne bih ni mogla da ih pobijem,

NARAVNO DA NE BISTE MOGLI DA IH POBIJETE , JER NEMATE NI JEDAN RACIONALAN ODGOVOR NA MOJA PITANJA, JER TAKVI ODGOVORI NI NE POSTOJE , VEC BEŽITE U DEMAGOGIJU , ZAMENU TEZA I UDALJAVANJE OD TEME ‘ASTROLOGIJA”

no grdno se varate,ali svoje vreme i smisao za argumetnovanu polemiku ostavljam za razgovore uzivo,

NEMAM NISTA PROTIV, NAPROTIV, VOLEO BIH DA O OVOJ TEMI LIČNO RAZGOVARAMO, MOŽDA NEŠTO I NAUČIM, JA SAM SIROKIH VIDIKA ,I NE TVRDIM DA ZNAM SVE, ALI ONO ŠTO MI SE PRIKAŽE KAO NEKO ZNANJE, MORA IMATI RACIONALNU PODLOGU DA BI SE MOGLO ANALIZIRATI. SAMO ME MORATE UVERITI VALJANIM ARGUMENTIMA. ETO, VI STE NA POTEZU, OČEKUJEM POZIV ZA LIČNO VIDJENJE

i upustam se samo onda kada zaista raspolazem valjanim argumentima, koje Vi s obzirom da niste poznavalac astrologije ne biste razumeli.

PROBAJTE DA IH NAVEDETE AKO IH IMATE, JA SVE VREME TRAŽIM OD VAS KONKRETNE ODGOVORE, KOJE VI OČIGLEDNO IZBEGAVATE

Vi mi niste dorasli sagovornik jer niste moje struke.

VERUJEM DA U VEZI SA ENGLESKIM JEZIKOM NISAM KOMPETENTAN KAO VI , TA VI STE U TOJ OBLASTI DIPLOMIRALI,

OK NISAM PROFESOR ENGLESKOG, ( OK, I’M NOT THE ENGLISH TEACHER/ JEL OVO DOBRO ? ) ALI SE SOLIDNO NJIME SLUZIM.

U SVAKOM DRUGOM POGLEDU, POSEBNO U LOGICI, NE VIDIM VASU SUPERIORNOST

Mogu da polemisem sa astrologom.

PITAO SAM VAS ZA DIPLOMU ASTROLOGA, DA LI JE IMATE?

Ako polemisete kao citalac kome se nisu ostvarile prognoze iz rubrike horoskop,

REKAO SAM VAM DA IH NE CITAM .POLEMISEM KAO NEKO KO SE SUOCIO SA NEGATIVNIM POSLEDICAMA ONOG ČIME SE VI BAVITE

moj savet Vam je, prestanite da ih citate,

OK, EVO OBECAVAM ZAISTA I NADALJE IH NEĆU ČITATI

ili bar predjite na druge novine.

ČITAM KLADIONICARSKI LIST “NOVOSTI TIP”. ZNACI NE MRZIM NI “NOVOSTI”, NAPROTIV,

Napravili ste kompletno pogresan pristup celoj temi tj. predmetu

NAPROTIV, JA SAM POKUŠAO ANALITIČKI DA SAGLEDAM TEMU I OD VAS TRAŽIO KONKRETNE ODGOVORE

koji je otisao predaleko ili presiroko za sajt koji se bavi astronomijom.

NAPROTIV, VI ASTROLOZI, SA SVIM SVOJIM KOMPLEKSIMA “PSEUDONAUČNOSTI” POKUŠAVATE DA SE UGURATE U DRUŠTVO EGZAKTNOG I NAUČNOG SAZNANJA BARATAJUĆI ODREDJENIM POJMOVIMA KOJI SU U ISKLJUČIVOJ (NAUČNOJ) NADLEŽNOSTI ASTRONOMIJE.

U TOME STE , NA ŽALOST TOLIKO VEŠTI DA MNOGI MEŠAJU POJMOVE “ASTRONOMIJA” I “ASTROLOGIJA” MISLEĆI DA JE TO JEDNO TE ISTO, I TO JE SAMO PO SEBI DOVOLJAN RAZLOG, DA VAS ARGUMENTOVANO RAZOTKRIJEMO,DEFINIŠEMO, DEMASKIRAMO I DEFINITIVNO SVRSTAMO NA “SMETLIČTE “ NAUKE .

Upravo Vi pravite zamenu teze.

ETO OPET VI ZAMENJUJETE TEZE TVRDECI DA JA ZAMENJUJEM TEZE ! JA SE DRZIM ASTROLOGIJE, A VI CAS O PRAVU , CAS O MEDICINI, CAS O AIDS, CAS O KOSOVU, CAS O LEKARIMA CAS O FUDBALU, SAMO DA IZBEGNETE ODGOVORE NA KONKRETNA PITANJA . .

Sta cu ja na sajtu o astronomiji? Da li se neko ko se bavi astronomijom upusta u polemiku o astrologiji ako je valjan poznavalac astonomije? Da li se ijedan ozbiljan astronom bavi analiziranjem horoskopa ( mada je bilo toga,cak su se i oglasili na tv,u jednoj emisiji, kao da su astronomi kompetentni da pricaju o astrologiji

PO CEMU NISU ? ASTRONOMI SVOJIM NAUČNIM PRISTUPIMA, NA TEMELJU NAUČNIH, EGZAKTNIH I MERLJIVIH SPOZNAJA ANALIZIRAJU ASTRONOMSKE OBJEKTE, POJAVE,MERE IH, KLASIFIKUJU , ANALIZIRAJU I ARGUMENTOVANO, “MALIM PRSTOM LEVE RUKE” DOKAZUJU DA TO STO ASTROLOZI MORAM REĆI “LUPETAJU” U HOROSKOPIMA NEMA BLAGE VEZE SA NAUKOM I PAMEĆU.

TIPIČNA MI JE ILUSTRACIJA ZA GLUPOST ASTROLOGIJE, ONA MATEMATIČKI DOKAZANA TVRDNJA DA BABICA KOJA PORADJA MAJKU IMA VEĆI GRAVITACIONI UTICAJ NA BEBU ( I PO VAMA I NA BUDUCNOST TE BEBE ) NEGO RECIMO JUPITER.A MOZDA JE U PITANJU NEKA DRUGA SILA , ALI AKO JE TO TAKO ONDA, DAJTE, KAZITE NAM KOJA JE TO SILA, DA BI SMO JE PROUČILI, IZMERILI, EKSPERIMENTISALI NJOME I SAZNALI VIČE O TOME.

VI MISTIFIKUJETE STVARI, PAZEĆI DOBRO DA SE NE UPLETETE U DOKAZIVANJE ASTROLOSKIH POSTULATA, ZAKONA I AKSIOMA , JER ZNATE I SAMI DA ONI ILI NE POSTOJE, A AKO POSTOJE ONDA NISU EGZAKTNI VEĆ PLOD ŠPEKULACIJE I MAGLOVITIH FANTAZMAGORIJA BEZ UPORIŠTA U REALNOM SVETU.

ETO, NE OBRAZLAŽETE KAKO TO JUPITER I MARS UTIČU NA NAS POSAO LJUBAV I SL. ( POGLEDAJTE PITANJA IZ MOG PRETHODNOG PISMA , NPR ZASTO JUPITER U JARCU NE MOŽE DA MI POMOGNE? ) .

JEDINI RACIONALAN RAZLOG ZA VAŠE “ESKIVAŽE” NA POSTAVLJENA PITANJA , JE TO ŠTO JE SVA TA VAŠA “NAUKA” U STVARI JEDNA OBIČNA NEBULOZA .

) do te mere sistematicno da bi „ulovio" greske astrologa i onda to izneo kao argment na sajtu o astronomiji? Odgovor je negativan na sva postavljena pitanja za svakog ko ima iole zdrave pameti.

NAPROTIV NJEGOV TEKST JE SAMO UKAZAO NA TO KAKO ASTROLOSKI TEKSTOVI NEMAJU VEZE SA ZDRAVOM PAMETI. ILI JA I VI IMAMO RAZLICITO POIMANJE KRITERIJUMA “ZDRAVA PAMET”

Dakle,posto sam uzeta za primer licno ja i moj radi,osetila sam se pogodjenom jer znam kako se rubrike sklapaju u poslednji minut,s obzirom da su u pitanju dnevne novine,a da je rubrika vazna bila bi na prvoj strani.To nije sporno.

VAŠ TEKST U SUŠTINI I NIJE VAŽAN, OČIGLEDNO JE SAMO POSLUŽIO DA ILUSTRUJE SVU GLUPOST ASTROLOGIJE

Za mene je vazna, jer svoj posao ne otaljavam nego posteno odradjujem i ja sam odgovorila na to ne kao „mi" tj. „astrolozi uopste" nego u svoje ime i u ime redakcije Novosti i redakcije internet izdanja.Upravo kada Vam odgovaram zove me prijateljica da me pita zasto nema horoskopa u Novostima u trobroju za 20.april,1 i 2.maj, a ja sam ga poslala u cetvrtak ili petak,( danas je ponedeljak).Pogledam na intenet izdanju Novosti, moze se naci.Ocigledno redakcija je bila u totalnom haosu od posla, sinoc zovem koleginicu,ona mi salje sms poruku," u strasnoj sam guzvi" i promaklo im.Upravo danasnji primer je primer kako je moguce pogresiti.Znaci ja nisam „mi astrolozi" ja sam Jasminka Holclajtner koja se bavi astrologijom iz licnog interesovanja pasionirano i koja pise clanke iz oblasti astrologije i dnevne i nedeljne horoskope.Ja sam po diplomi,profesor enegleskog jezika i naucni i strucni prevodilac i time sam se bavila u okviru deviznog odeljenja Beobanke.Mnogo pre nego sto se ugasila ja sam se opredelila za honorarno novinarstvo i nisam pisala samo horoskope,ali ja ne mogu da pobegnem od onoga sto me interesuje, niti sam bilo cime motivisana da to ucinim."Mi" astrolozi smo osobe razlicitih profesija a sto se tice diplome astrologa,ona se moze dobiti u inostranstvu,

GDE KONKRETNO, DAJTE MI ODGOVOR

sto je samo pocetna stepenica ka astrologiji,

PA DOBRO JEL IMATE DIPLOMU ASTROLOGA ILI NEMATE ?

a uci se iz literature i prakse,kao sto sam ja usla u Beobanku sa diplomom profesora enegelskog jezika i pocela od nule jer nisam znala ni sta je menica i akreditiv i gomilu drugih izraza.Dakle,sve se uci kroz praksu,pa se tako i astrologija uci kroz praksu.

ČIME ANALIZIRATE I MERITE UTICAJ ZVEZDA, PLANETA I MESECA NA BUDUĆI ŽIVOT ? KOJI SU TO INSTRUMENTI KOJI MERE OVAJ UTICAJ, KOJE SU TO NAUČNE METODE KOJE KORISTITE ISKUSTVENO ?

Tu dolazimo do odgovora zasto astrolozi citaju horoskope koje su napisale kolege.Zato da bi videli koji je aspekt od brojnih koje obrazuju planete na jedan dan najbitniji za njih.Neko stavlja teziste na posao,neko na ljubav,neko na zdravlje i sl.

DOBRO, AJDE KAŽITE MI KAKO STE IZMERILI UTICAJ PLANETE NA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE

Da li ste se ikada zapitali zasto postoji lekarski konzilijum kada „valjda" lekar zna kako treba da leci pacijenta.

OPROSTITE, OVO JE NEUMESNO POREDJENJE SA VAŠE STRANE, MEDICINA JE NAUKA SA EGZAKTNIM ANALITIČKIM METODAMA UTVRDJIVANJA ČINJENICA,BIOLOŠKIH ZAKONA KLASIFIKOVANIM NAUČNIM SAZNANJIMA, SA USKOSPECIJALIZOVANIM STRUČNJACIMA, ZA RAZLIKU OD ASTROLOGIJE. . .DAJTE NAM NEKU VAŠU METODU, NEKO VAŠE MERENJE , NEKI VAS ARGUMENTOVAN ZAKLJUČAK.

KOJI SU TO ‘BROJNI ASPEKTI “ KOJE OBRAZUJU PLANETE , ČIME I NA KOJI NACIN UTIČU ( GRAVITACIJOM, OBLIKOM, BOJOM, TEMPERATUROM , ) NA LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE COVEKA RODJENOG TOG I TOG DATUMA , A DA ISTOVREMENO NA DRUGOG COVEKA RODJENOG DRUGOG DATUMA NEMAJU UTICAJA, ILI IMAJU, ALI DRUGACIJEG ?

Da li su oni u tom slucaju hohstapleri po vama?.Zasto postoji sudijsko vece ? Pa „valjda" sudija zna svoj posao ? Zao mi je sto moram da konstatujem da ste jako los advokat,verovatno mnogo losiji nego ja astrolog.

PRVO,

NISTE KOMPETENTNI ZA OCENU MENE KAO ADVOKATA I NE MOŽETE KONSTATOVATI TAKO NEŠTO, JER NISTE KVALIFIKOVANI DA TO PROCENITE U MOM SLUCAJU, A I DA STE KVALIFIKOVANI, NISTE OBRAZLOŽILI IZ KOJIH RAZLOGA SMATRATE TO .NEĆEMO SE VREDJATI, JER ONDA OVA POLEMIKA GUBI SMISAO.

SEM TOGA, MORAM DA PRIMETIM OVIM PRELAZITE NA LIČNI PLAN I NA UVREDE, A TO SE PREMA MOM SAZNANJU I ISKUSTVU RADI U NEDOSTATKU ARGUMENATA ZA SOPSTVENE TVRDNJE

DA BI STE DVE POJAVE UPOREDJIVALI MORATE IH DOBRO POZNAVATI OBE, A VI ADVOKATURU NE POZNAJETE JER NISTE STRUCNJAK ZA TO NITI ADVOKAT.

AKO VI KAZETE DA STE LOŠ ASTROLOG, JA NE MOGU DA VAM NI POTVRDIM , NITI DA VAS DEMANTUJEM, JER NE MOGU DA PROCENIM VASE KOMPETENCIJE I ZNANJA U DOMENU ASTROLOGIJE .

DRUGO ,

JA NISAM REKAO DA STE VI LOŠ ASTROLOG , JER BI TO ZNAČILO DA IMA I DOBRIH ASTROLOGA, A JA TO NISAM REKAO , NITI MISLIM DA UOPSTE MOGU POSTOJATI “DOBRI” ASTROLOZI JER BI TO ZNAČILO DA NA NEKI NAČIN PRIZNAJEM EGZAKTNOST ASTROLOGIJE, PA DA POSTOJE KRITERIJUMI “DOBAR U TOME” ILI “LOŠ U TOME” . SEM TOGA NE ZNAM STA ZNAČI VAŠ TERMIN “DOBAR ASTROLOG” ? DA LI JE TO ONAJ KOJI DOBRO POGADJA ILI KOJI DOBRO ZARADJUJE ILI KOGA MNOGI ČITAJU, ILI KOJI MOŽDA I UPRAVLJA PLANETAMA?

Argumentacija Vam je slaba strana.

SADA POSTUPATE KAO DETE , PO SISTEMU “ E NISAM JA , TI SI” .

MOJU ARGUMENTACIJU NEKA CENE ČITAOCI, A VAŠE ARGUMENTACIJE, KOLIKO VIDIM I NEMA U VAŠIM ODGOVORIMA, DA BI SE MOGLA PODVRGNUTI ZDRAVOM RAZUMU .

DAJTE JEDAN KONKRETAN ODGOVOR NA MOJA KONKRETNA PITANJA, OTKRIJTE NAM BAR JEDAN ZAKON ASTROLOGIJE, I OBRAZLOŽITE GA I EVO, JA CU POKUŠATI DA ZAVOLIM ASTROLOGIJU , OBEĆAVAM , NAROČITO AKO MI DATE DOBITNU KOMBINACIJU ZA SEDMICU NA LOTOU.

ONDA BIH IMAO VREMENA DA PROUČIM ASTROLOGIJU I UVERIM SE U NJENU “EGZAKTNOST”

No,Vi postavljate pitanje morala jer je astrologija koliko sam shvatila iz Vasih pisama pogubna po mase.Koga je to pogubila? Znate li koliko je ljudi stradalo zbog lose politike,pogresne lekarske dijagnoze,koliko je poginulo zbog losih pilota,sofera,izvodjaca puteva,graditelja stadiona,navijacke ostrascenosti,i da ne nabrajam dalje

OVO STE VEC REKLI RANIJE , PONAVLJATE SE I OPET NAMERNO BEŽITE OD TEME , IZBEGAVAJUĆI ODGOVORE , I ZAMENJUJETE TEZE .

Koliko njih robija zbog losih advokata,sudija,tuzilaca.Vi biste mene a priori osudili da ste javni tuzilac.A ja bih dobila spor i to branci sebe ne bi mi bio potreban advokat.

SA OVAKVOM NEARGUMENTACIJOM KOJU STE DO SADA IZNELI, TEŠKO DA BI STE SE IZVUKLI . U MOJOJ STRUCI SE TRAŽE CINJENICE I ODGOVORI NA PITANJA , A VI NI NA JEDNO MOJE PITANJE NISTE DALI KONKRETAN ODGOVOR NITI IZNELI JEDNU JEDINU KONKRETNU ČINJENICU ILI TVRDNJU KOJA BI MOGLA BITI PROANALIZIRANA I PODVRGNUTA ANALIZI RACIONALNOG UMA.

U PRAVU, SVAKA PRESUDA SADRŽI I OBRAZLOŽENJE DA BI SE MOGLA PROVERITI LOGIKA SUDIJE KOJI JE PRESUDU DONEO .

ZATO OD VAS TRAŽIM KONKRETNE ODGOVORE NA KONKRETNA PITANJA DA BIH SAM PROCENIO ZDRAVORAZUMSKI DA LI TU IMA NEČEG ILI JE NEBULOZA.

Sama cinjenica da generalizujete nesto govori o donosenju zakljucaka a priori sto je nedopustivo u sudskoj praksi.

U NEDOSTATKU VAŠIH ODGOVORA NA MOJA PITANJA, ZAKLJUČCI SE NAMEĆU SAMI. DAJTE MI ODGOVORE, MOŽDA I PROMENIM ZAKLJUČKE

Mogla bih da Vam stavku po stavku pariram,

TO I TRAŽIM SVE VREME OD VAS, DAJTE STAVKU PO STAVKU , PARIRAJTE MI AKO MOŽETE ARGUMENTIMA, DAJTE ODGOVOR NA SVAKO POSTAVLJENO PITANJE, DA VIDIMO STA IMATE OD ARGUMENATA U VAŠU KORIST !!!

medjutim nemam vremena za bacanje.

ETO, VIDITE, OPET BEŽANJE OD ISTINE . TAMAN SAM SE PONADAO , EVO SAD ĆE DOĆI ODGOVORI .

A ISTINA JE DA NEMATE ARGUMENTOVANE ODGOVORE NA MOJA PITANJA.JA NE BIH BEZAO “SA BOJNOG POLJA” VEĆ BIH BRANIO SVOJE STANOVIŠTE DO KRAJA.U SUPROTNOM TO BI ZNACILO PRIZNANJE PORAZA.

A MOZDA VAM ZVEZDE I PLANETE KAŽU DA JE VREME DA SE POVUČETE?

Cinjenica da se astronomi i advokati bave pitanjem profesionalnosti astrologa je ono sto je trulo u ovom drustu

UH, SAD MI JE SVE JASNO, A JA NIKAKO DA DODJEM DO ISTINE, SAD STE ME PROSVETLILI. ETO ZATO JOS NISMO DOBILI VLADU, A JA MISLIO KRIV JE NEPTUN.

VAMA OČIGLEDNO SMETA ŠTO NEKO POKUŠAVA DA VAŠE SPEKULACIJE ( ILI STA VEĆ , AJDE, NEK BUDU PLODOVI VAŠEG UMA ) PODVRGNE ANALIZI.VAMA OČIGLEDNO SMETA I SAMA POMISAO NA RACIONALNOST I NA ANALIZU , JER SU DAKLE TI POJMOVI NESPOJIVI SA ASTROLOGIJOM.

a ne postojanje rubrike horoskop ili greske koje se mogu naci u okviru iste.Ako zelite da se bavite astrologijom treba da budete kao prvo drugacijeg mentalnog sklopa,a na osnovu onoga sto sam mogla o Vama da zakljucim nema sanse da postanete astrolog.

UH ŠTETA ! NEMOJTE ME RAZOČARAVATI, DAJTE MI NADU!

DA LI TAKO SVE SVOJE KONZUMENTE UBIJATE U POJAM ! TO NIJE PROFESIONALNO SA VAŠE STRANE, JER ĆETE ME ODBITI OD VAŠIH HOROSKOPA A TIME I VAŠA KOMPANIJA “NOVOSTI” IMA JEDNOG ČITAOCA MANJE.DAKLE, ZAKLJUČUJEM DA NISTE PROFESIONALNI U OVOME.

suvise ste iskljucivi,

PREMA ASTROLOGIJI JESAM, JER NEMA U SEBI NIČEG RACIONALNOG, A JA PRIZNAJEM SAMO “RACIO” , I U TOM SMISLU SAM JEDINO ISKLJUČIV, TU STE U PRAVU

uskih pogleda na svet,

ASTROLOGIJA NIJE SVET , JA SAM USKIH POGLEDA NA ASTROLOGIJU, A NA SVET SAM ČIROKIH, MOZETE SE UVERITI LIČNO

a da biste bili dobri u necemu, to nesto mora da Vas istinski interesuje,ne da biste mogli da na osnovu tog znanja bilo sta bilo kome dokazujete, vec je potrebna prava unutrasnja motivacija i potreba za novim saznjanima.

E OVO STE LEPO REKLI.

EVO JA IMAM MOTIVACIJU DA SAZNAM TAJNE ASTROLOGIJE, KOJE VI UPORNO SKRIVATE OD MENE USKRAĆUJUĆI MI ODGOVORE NA POSTAVLJENA PITANJA

„Nas" astologa ima razlicitih, savesnih,nesavesnih,kao i u svakoj profesiji,kao i „vas" advokata.Postoji li ista nesavesnije nego biti advokat ubice po nalogu suda?

E OVDE IMATE TOTALNO POGREŠNU PREDSTAVU. ODAĆU VAM TAJNU MOJE PROFESIJE PO TOM PITANJU .

TAJ INSTITUT SE ZOVE “BRANILAC PO SLUŽBENOJ DUZNOSTI” , A POSTOJI IZ NEKOLIKO RAZLOGA A NAJBITNIJI SU >

1. ZAKONSKA PRETPOSTAVKA NEVINOSTI

SVAKO SE SMATRA NEVINIM DOK SE SUPROTNO NE DOKAZE, STO ZNACI DA OPTUZBA ( JAVNO TUZILASTVO ) U POSTUPKU MORA DOKAZATI KRIVICU OSUMNJIČENOG LICA .ZA NEKOGA SE ARGUMENTOVANO MOŽE RECI DA JE ”OSUDJEN ZA UBISTVO“ SAMO KAD POSTOJI PRAVNOSNAZNA PRESUDA U TOM SMISLU ITD, ITD . RECI NEKOM DA JE “UBICA” , ČAK I KAD JE PRAVNOSNAŽNO OSUDJEN ZA UBISTVO, MOŽE PREDSTAVLJATI POSEBNO KRIVICNO DELO POD ODREDJENIM USLOVIMA. . .

2.

OSNOVNO LJUDSKO PRAVO NA FER SUDJENJE , (PREDVIDJENO I MEDJUNARODNOM KONVENCIJOM O LJUDSKIM PRAVIMA ) KOJE BI BEZ BRANIOCA MOGLO BITI UGROŽENO.

E, TAKO, POŠTO SAM JA BIO FER PREMA VAMA , I DAO VAM ODGOVOR NA VAŠE PITANJE, I POSTO STE NAUČILI NEŠTO O ADVOKATIMA, NADAM SE DA NAS VIŠE NE MRZITE TOLIKO, I

OČEKUJEM I SA VAŠE STRANE ODGOVORE NA MOJA PITANJA IZ PRETHODNOG I OVOG PISMA , A U VEZI TAJNI ASTROLOGIJE, I NJENIH EGZAKTNIH PRINCIPA I ZAKONA ( AKO POSTOJE )

Naravno to nije tema za ovaj sajt,ali posto isticete svoju mudrost zasnovanu na svojoj profesiji, koji cete mudar odgovor da mi date za pitanje „kako se oseca advokat kada brani po duznosti okrivljenog za ubistvo" a porodica sedi u sudnici?

ODGOVORNO, IZ RAZLOGA KOJE SAM VAM NAVEO NAPRED

Ne pravim ja zamenu teza nego Vi, Vi ste obuceni za to.

E PA NIJE, ETO VI SKRENUSTE U ADVOKATURU , A TEMA JE, DA VAS PODSETIM, “ASTROLOGIJA “ I NJEN UTICAJ NA SVEST LJUDI

Poceli ste o pogubnom uticaju astrologije na mentalno stanje ljudi a ja sam Vam samo adekvatno odgovorila.Ne znam nikoga ko je „pogubljen" zbog čitanja horoskopa,nikoga ko se dao „pogubiti" ili izvrsio „pogubljenje „ nad samim sobom zbog onoga sto mu pise u horoskopu.

PAZITE, JA SAM VAM DAO KONKRETAN PRIMER ( DEVOJKA U AUTOBUSU)

Nisam kompetentna da ja dam sud da li je astrologija nauka ili ne,

PA KAKO DA NISTE, TA VI STE ASTROLOG, POZNAJETE NJENE ZAKONE, TUMAČITE POJAVE, DAJETE PREDVIDJANJA BUDUĆIH DOGADJAJA, PA JEL TO RADITE “ŠACONOMETRIJSKI” DAKLE “ODOKATIVNOM ( OD OKA ) ” METODOM, ILI MERITE ( INSTRUMENTIMA ) UTICAJ PLANETA ? UH, SAD STE ZABRLJALI SA SVOJOM NEARGUMENTACIJOM,

TREBA VAM BRANILAC, NA SUDU BI STE OVIM DEFINITIVNO POKOPALI SVOJE , IONAKO SAMO TEORETSKE ŠANSE ZA USLOVNU OSUDU ILI OSLOBADJAJUCU PRESUDU.

AMAN, PA VALJDA ZNATE KAKO DOLAZITE DO VAŠIH PROROČANSTAVA O TOME ŠTA NAS, OBIČNE SMRTNIKE ČEKA OVE NEDELJE.

SAD STE SE DEFINITIVNO DEMASKIRALI ( VI LICNO)

u mnogim zemljama se smatra naukom,niti je bitno sta ja smatratm,bitno je sa koliko odgovornosti pristupam svom radu.Ako ste citali horoskope u Novostima mogli ste da primetite da u najvecem broju slucajeva pisem sa „moguce je „ ili „mozda" i da sam retko afirmativna jer svi „mi" astrolozi svrstani u isti kos,znamo da postoji faktor slobodne volje i da na nju nemamo prava da uticemo.

OPA, JOS JEDAN VELIKI KIKS SA VAŠE STRANE, SAD STE SE DEFINITIVNO ZAGLIBILI I SKOČILI SEBI U STOMAK .

IZ OVOG , NA ŠTETU VAS ASTROLOGA, PROIZILAZE DVA PORAŽAVAJUĆA ZAKLJUČKA :

1.

DA MI , OBIČNI LJUDI, SVOJOM VOLJOM MOŽEMO DA PROMENIMO UTICAJ PLANETA ? PA OVO JE ONDA NEGACIJA ASTROLOGIJE, ONDA NEMA PREDODREDJENOSTI U UTICAJU POLOŽAJA PLANETA NA ČOVEKOV ZIVOT VEC JE VOLJA JEDINI BITAN FAKTOR !!!

DAKLE VREDNOST VAŠIH PROGNOZA JE PO SISTEMU “ MOZE BITI AL’ NE MORA DA ZNACI”

2.

VI IPAK, SUPROTNO VAŠEM IZREČENOM POSTULATU ASTROLOGIJE ( DA NEMATE PRAVO DA UTIČETE NA FAKTOR SLOBODNE VOLJE ) UPRAVO I UTIČETE NA VOLJU VAŠIH ČITALACA, SERVIRAJUCI IM NEBULOZNE SAVETE KAKO DA SE PONAŠAJU!!! DAKLE VI ONDA NEGIRATE JEDAN OD PRINCIPA ASTROLOGIJE ( PRVI KOJI STE NAM ODALI ) .ETO VAM MOG PRIMERA DEVOJKE U AUTOBUSU KAKO UTIČETE NA SLOBODNU VOLJU.

No „vi" pravnici i te kako ubdeljivo iznosite svoje argumente samo da biste „odradili" „dobro" svoj posao, makar branili ubicu i to za jako dobre pare.

MISLIM DA VAM SE ADVOKATURA PRILIČNO SVIDJA, SAMO NEĆETE TO DA PRIZNATE J

Da,mi idemo u banku po honorar, a Vi dobijate na ruke,pitam se samo da li sve prijavljujete poreskoj sluzbi.

ZNAM KONKRETNO DVOJE LJUDI KOJI PRAVE ILI SU PRAVILI “ HOROSKOPE I NATALNE KARTE “ ZA KEŠ . TO SIGURNO NE IDE PREKO RAČUNA.OSIM TOGA PUNE SU NOVINE REKLAMA RAZNIH “ZVEZDOČATACA”, A NI JEDAN NEMA REGISTROVANU ASTROLOČKU RADNJU I PRAKSU , I NE PLAĆA RECIMO TAKSU ZA ISTICANJE FIRME, NA PRIMER, STO JE SVE OBAVEZA PORESKOG OBVEZNIKA PA I ADVOKATA.

BAVLJENJE DELATNOŠĆU NA CRNO ( BEZ REGISTRACIJE ) JE TAKODJE KAŽNJIVO ZAKONOM . DAJTE, REGISTRUJTE ASTROLOŠKU RADNJU, TO VAM PREDLOŽIH I PROŠLI PUT. NAS ZAKON NE POZNAJE ASTROLOGIJU KAO DELATNOST, TREBALA BI VAM POMOC ADVOKATA DA SE PODVEDETE POD ZAKONSKE ODREDBE, PRILIKOM REGISTRACIJE.

Dok ovo pisem zove me koleginica sa RTS da mi kaze da sam joj „sve pogodila".Uopste se ne secam kada sam joj radila horoskop.Kaze pre dve godine.Pitam je zasto me zove sada, ona kaze da mi se zahvali jer se „sve obistinilo" dobila je dvoje dece u kratkom vremenskom roku.Rekla sam joj da ce dobiti sina a vrlo brzo ce nakon toga ostati u drugom stanju

DRAGO MI JE DA TO ČUJEM, TO SU LEPE STVARI U ZIVOTU.

ALI, EVO JA VAS PITAM, KAKO STE DOŠLI DO TOG PROROČANSTVA.

ŠTA STE MERILI I KOJA PLANETA JE BILA OD PRESUDNOG UTICAJA NA OVE SREĆNE DOGADJAJE ?

KAKO JE TA PLANETA ( CIME I NA KOJI NACIN ) UTICALA DA DODJE DO TOGA, I KAKO STE VI TAJ UTICAJ IZMERILI ?

ZAŠTO I KAKO TO DA NIJE BILA PRVO KĆER NEGO SIN ? KOJI NEBESKI OBEJKAT JE TOME NAJVIŠE KUMOVAO I KAKO?

OČEKUJEM KONKRETAN ODGOVOR.

i da sulucajno ne abrotira, dobice devojcicu i javlja mi da se tako i dogodilo.Ostala je u drugom stanju dva meseca nakon rodjenja sina i lekar se dvoumio zbog toga sto je organizam jos bio slab za novu trudnocu, ali su odlucili da idu do kraja.I presrecna je.Ocekujem da li ce nesto da me pita,nista.Samo da mi kaze da sam „bila u pravu".Kakav je moj osecaj ? Cudan. S jedne strane sam srecna sto sam nekoga usrecila,

TA NISTE JE VI USREĆILI SVOJIM PROROČANSTVOM, VALJDA JE I TATA UČESTVOVAO U ZAČECU DECE ( OSIM PLANETA, A JA SUMNJAM NA JUPITERA J , MADA JE I NEPTUN PRILIČNO NESTAŠAN J ) ?

prilicno zbunjena da se u celoj toj situaciji setila mene, i prilicno nelagodan jer sta bi bilo da sam pogresila.

AHA!!! TU SAM VAS ČEKAO, TO JE ONA MOJA PRIČA O VAČOJ ODGOVORNOSTI . DOBRO JE, DAKLE IMATE ODGOVORNOST, E OVO VAM JE OLAKČAVAJUĆA OKOLNOST. KONACNO SMO DOŠLI NA TEMU ODGOVORNOST ASTROLOGA

Nemam obicaj da govorim tacno pol dece niti da budem tako implicitna u onome sto tvrdim,i shvatam i te kako odgovornost ovog posla.Ako ste citali „Alhemicara"

NISAM

mora biti da biste i Vi pomislili

NISAM MAJKE MI

„ koji je ovo znak?"."Nastavi dalje!" ,upravo zato sto Vama koji se „obrusavate" na astrologiju odgovaram.
Primite moje srdacne zelje da imate sto manje posla,jer bi to znacilo da drustvo ide u pravom smeru

KAPIRAM , TO JE U VEZI SA ONOM VAŠOM PRETHODNOM “KONSTATACIJOM” DA SMO MI ADVOKATI UZ ASTRONOME KRIVI ZA SVE

TO VAM JE OPET JOŠ JEDAN KIKS U LOGICI!!!

HMM, PA VI ASTROLOZI TVRDITE DA PLANETE UTIČU OPREDELJUJUĆE NA BUDUĆNOST, ČTO STE SE OKOMILI NA NAS ADVOKATE I ASTRONOME ?

OBZIROM DA SU PLANETE “GLAVNE”, ONDA IPAK PORADITE NEŠTO SA PLANETAMA, DAJTE NJIMA NEKI KORISTAN SAVET KAKO DA SE UBUDUĆE PONAŠAJU, ŠTA DA MENJAJU , ŠTA IM NE VALJA , A STA JE OK, DA NAM KRENE NA BOLJE, DA PLANETE UBUDUĆE IMAJU SAMO POZITIVAN UTICAJ NA LJUDE ( I SVE ONE POJAVE KOJE STE U SKRETANJU SA TEME NAVELI U PRETHODNOM ODGOVORU ( KOSOVO, AIDS , NESAVESNE LEKARE, FUDBAL I SL. )

i da imate vremena da pomno proucite astrologiju.

DAJTE MI “SEDMICU “ NA LOTOU , I UVERIĆETE ME U EGZAKTNOST ASTROLOGIJE I ONDA OBEĆAVAM, BAĆAM SE NA NJU DA JE PROUČIM

Jasminika Holclajtner

p.s.Obratite se mojim kolegama, da vidite kakve cete dobiti odgovore,mozda ce Vam jasnije objasniti nesto sto ja nisam uspela.

NIŠTA NISTE USPELI DA OBJASNITE, A NE SAMO “NEŠTO”. NISTE DALI NI JEDAN KONKRETAN ODGOVOR NA MOJA PITANJA .

ZNAČI ILI NISTE KOMPETENTNI ZA ODGOVORE NA POSTAVLJENA PITANJA O ASTROLOGIJI ( STO JE ONDA LOŠE PO VAS ) ILI ASTROLOGIJA I NEMA RACIONALNE ODGOVORE NA TA PITANJA O NJOJ JER JE I SAMA DUBOKO IRACIONALNA ( STO MISLIM DA JE ISTINA U OVOM SLUCAJU , A ONDA JE TO LOŠE PO ASTROLOGIJU UOPŠTE ) A TIME JE ČINI BEZVREDNOM U SVETU RAZUMA

A moguce je da ce Vam biti potrebna sredstva za smirenje.

AKO SE VAŠA PROGNOZIRANA DOBITNA KOMBINACIJA NA LOTOU, KOJU MI DUGUJETE I KOJU OČEKUJEM KAO DOKAZ VAŠIH SPOSOBNOSTI , NE OSTVARI, STVARNO ĆU BITI RAZOČARAN, PA ĆU UMESTO SREDSTAVA ZA SMIRENJE POPITI LADNO LAV PIVO, U INAT SATURNU U LAVU.

Na bilo koji Vas buduci eventualni odgovor moj necete dobiti,

NI NE OČEKUJEM DA MI BILO ŠTA ODGOVORITE, JER IMA TOLIKO MOJIH PITANJA NA KOJE NEMATE ODGOVOR, ZAPRAVO NI NA JEDNO MOJE PITANJE NISTE ODGOVORILI.

ISKRENO BI ME IZNENADILO DA NAPIŠETE BILO KAKAV RACIONALAN ODGOVOR NA SVE OVDE IZNETO.

PRIJATNO ĆE ME IZNENADITI VAŠA ARGUMENTOVANA REPLIKA, ZA KOJU SUMNJAM DA ĆE DOĆI.

jer sam na Vas previse vremena utrosila i to uglavnom da bi oni retki posetioci sajta

OVO JE NAJPOSEĆENIJI ASTRONOMSKI SAJT, I VI U NEDOSTATKU BILO KAKVE RACIONALNE ARGUMENTACIJE SADA PRELAZITE NA UVREDE.

VERUJEM DA OD UREDNIKA MOŽETE DOBITI PODATKE O POSEĆENOSTI SAJTA.

JEDINO VAM PRIZNAJEM ZA OLAKŠAVAJUĆU OKOLNOST AKO STE DO PODATKA O “RETKOSTI” POSETILACA NA OVOM SAJTU DOŠLI ZAHVALJUJUCI PLUTONU U SAZVEZDJU STRELCA KOJI SE U TOM MOMENTU ZATEKAO U KUĆICI ZA PSE, ONDA VAM JE OPROŠTENO JER NISTE VI KRIVI.

imali priliku da shvate

MNOGOBROJNI POSETIOCI SAJTA SU SIGURNO ODAVNO SHVATILI O ČEMU SE U ASTROLOGIJI RADI , IZMEDJU OSTALOG I PO VAŠIM NEARGUMENTOVANIM, VANTEMATSKIM SPEKULACIJAMA I ESKIVIRANIM ODGOVORIMA NA KONKRETNO POSTAVLJENA PITANJA

nesto vise o toj rubrici i o nacinu kako se ona pise

SA MOJE STRANE CENIM DA SAM NASTUPAO ARGUMENTOVANO, ŠTO ZA “VAŠU” STRANU NE MOGU RECI.

kao i da odbranim cast redakcije za koju radim.

NIKO NIJE NAPAO REDAKCIJU , TA VI STE ASTROLOG, NE REDAKCIJA “NOVOSTI”.ODBRANA TREĆIH JE POSAO ADVOKATA, NE ASTROLOGA. (ETO JOŠ JEDAN DOKAZ DA VAM SE ADVOKATSKI POSAO U SUŠTINI SVIDJA, ALI NE ŽELITE TO SEBI I NAMA DA PRIZNATE J )

ŠALU NA STRANU, ZAISTA MI JE PRIJALA OVA “POLEMIKA” SA VAMA, NEMAM PROTIV VAS ( JASMINKE ) , NIŠTA LIČNO, NAPROTIV, ALI PROTIV ASTROLOGIJE KAO POJAVE I ASTROLOGA KAO NJENIH “TUMAČA” IMAM.

NI JEDNOG MOMENTA TOKOM OVOG “DIJALOGA” ME NISTE NAVELI U SUMNJU O SOPSTVENOM STANOVIŠTU POVODOM TEME - ASTROLOGIJA . NAPROTIV JOŠ VIŠE STE ME UČVRSTILI U UVERENJU DA JE ASTROLOGIJA JEDNA DRSKA I NADOBUDNA PSEUDONAUČNA NEBULOZA , SMIŠLJENA SA ISKLJUČIVIM CILJEM ZALUDJIVANJA NAIVNOG SVETA A SVE U SVRHU STICANJA MATERIJALNE KORISTI ZA “ZVEZDOČATCE” .

ŽELIM VAM VEDRO NOĆNO NEBO,

DRAGAN MILADINOVIĆ

NOVI SAD, O3.5.2007

(05.05.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:        

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se

 

Analiza stavova iz pisma Jasminke Holclajtner

NE PRIHVATAM (2)

MUDROST HOROSKOPA II - Odgovor na odgovor

Koji si znak?

MUDROST HOROSKOPA II - primeri iz prakse