Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Astronautika
 

Sadržaj AM
 

 
NSPoint

 
astronautika
Komentari o misiji New Horizons
 

04.03.2007.

New Horizons je dobar projekt koji nam mora opisati dio Sunčeva sustava koji nam je teleskopima sa Zemlje ili iz orbite, gotovo nedostupan.

Ono što se nepredvidljivo može desiti misiji je otkriće "pravog" devetog planeta, prema kojemu neće moći otići nakon Plutona jer za to nemaju goriva ni moguću gravitacijsku praćku.

Istraživanje vanjskog djela Sunčeva sustava s njim i budućim New Horizontsima tek počinje, a slike vulkanske perianice na satelitu Io obećavaju za kasnije.

Korado Korlević

***

04.03.2007.

Čitava misija je zapanjujuća! Često pomislim koliko priprema meni treba svake godine da odem sa porodicom na more, a koliko li je onda trebalo meseci i meseci rada i teškog računa da bi se izvela jedna tako složena kosmička misija. Izvesti ovakav manevar koji se očekuje bio bi prava veština čak i ovde na Zemlji, a kamoli milionima kilometara daleko. Ipak, ne mogu da sakrijem da sam veoma ljubomoran na sve te inženjere - srećnike koji su "iz prve ruke" pratili događaje i bili prvi koji su vedeli fantastične slike divovske planete. Nadam se da će što više od te divote dospeti i do nas, i da će AM prednjačiti u tome.

Draško Dragović

***

04.03.2007.

Ovo je stvarno super samo tako nastavite.!!!!!!

ja sam i ranije trazio neke informacije za New Horizons

a sada je OK.!!

jupiter je fantasticna planeta i obozavam da je posmatram.!!! samo tako nastavite.!!

branislav

***

01.03.2007.

Bravo Penjiraze! Veoma iscrpno i sa puno tehnickih detalja, sto citav pregled cini jos interesantnijim. Sta jos ocekujes od vesti? Da li mislis da ce nove slike doneti mozda neki novi satelit? To bi bio dogadjaj,

Drasko Dragovic

***

26.02.2007.

Iskreno mogu reci da sam ocaran ovim projektom, ko zna sta se nalazi na onoj strani.E sada zanimaju me neke stvari a to su,kada satelit udje u hibernaciju od 2007 - 2015 sta ce se tada tacno desavati?kako ce stupiti u kontakt sa zemljom?Kako ce se satelit moci mirno kretati nekim prostranstvom kroz koje jos niko nije prosao?Mislim ovo je fascinantno..ja uzivam i pratim misiju iz sekunda u sekund,svaka cast,a slike su zapanjujuce,ma jedno je sigurno,MI NE ZNAMO NISTA,tek cemo da vidimo gde smo i sta smo...PEACE

Nebojsa

***

24.02.2007.

Ovo je super,ali me zanima jedno...Na toj prvoj slici gde se vidi Jupiter u celosti,kakva je to mala bela tackica u donjem denom uglu...Da li je to pixel ili je to zvezda?

Nebojsa

***

10.02.2007.

Saje je super samo tako nastavite!!! samo nema
informacije o misiji new horizons misija ka plutonu
pronasao sam neke informacije da se 28.feb priblizava
jupiteru, hoce naciniti neke snimke jupitera?
i moze neke informacije o letelici.
ovako je sve super.!!!!!!!!!!!

Branislav

***

18.01.2007.

Zadivljujuce, misticno, dalekosezno... Nazalost, nama ovde ostaje da se samo divimo detaljima koji ce nam biti prezentovani.

***

Dejan

18.01.2007.

Fantasticno, zar ne!

zavisic

(30.01.2007.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:        

vrh

 

 

AM Index

 

New Horizons - satelit za Pluton spreman za lansiranje

New Horizons - Lansirana prva misija ka devetoj planeti

"Novi Horizont" proradio!

Pluton konačno uočen sa "New Horizonsa"

New Horizons ponovo u akciji

Jupiter na "Horizonsovom" horizontu

New Horizons leti po planu

Novi Horizonti - Susret sa Jupiterom