Astronomski magazin - HOME

am@astronomija.co.rs
 
 
Društva
 

Sadržaj AM

 
NSPoint
jubilej
10 godina druženja sa nebom i prijateljima
Perseidi ko nikad

Vaši komentari

Radan Mitrović
radan@astronomija.com.mk
www.astronomija.com.mk
 

Pre desetak godina u Skopskom (O)mladinskom kulturnom cenrtu (MKC-u) jedna omanja grupa ljudi se neobavezno sastajala svakoga četvrtka u planetarijumu i uglavnom vodila neke neobavezne razgovore o astronomiji. Nije bilo potrebno mnogo pameti da se uvidi potreba za ozvaničavanje takvog druženja i konačno 10.12. 1998 održana je osnivačka skupština novoosnovanog Skopskog astronoskog društva( SAD). U početku vrlo skromno sa bilo kakvom opremom članovi društva su pokušavali da iskoriste maksimum od onog što se imalo da bi kasnije apetiti narasli i počela je teleskopska groznica. Iz godine u godinu oprema i članstvo je bilo sve kvalitetnije pa i rezultati nisu izostajali. Danas SAD je veoam živo društvo sa puno toga što je uradilo i planovima za budućnost. Poznati smo u regionu i nadam se prepoznatvljivi svojim radom i južnjačkim šarmom.

Stekli smo puno prijatelja od Vardara pa do Triglava, no i u drugim zemljama evrope, kao što su Poljska, Turska, Nemačaka itd.

Svoj 10ti rođendan u SADu smo želeli da zajedno sa svojim prijateljima proslavimo rođendan pa smo u jednom kafiću u Skoplju pozvali sve članove i prijatelje na jednu finu zabavu. Rezultat te zabave možete videti na slikama.

 

 (16.12.2008.)


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar:

vrh

 

 

AM Index
 
priključite se

AD Skoplje

Uran

SAD - snimci

Poziv za Makedonski astro vikend

Berovsko jezero 17.07 2007

Astrokamp Berovsko jezero 10 -13.08. 2007.

17P HOLMES kometa

Kokino, megalitska opservatorija

Valcer Meseca i Saturna

GRRRRRRRRRR!

Prilep 2007

Rudine 12.09.2007

Ova noć nije bio moj dan

Rudine 14.07.2007

Mali trening i startrail foto

Keš za planete i Mesec

Jedna lepa hllladna noć